papier van pandpoep

Papier van pandapoep

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Van pandadrollen kun je prachtig papier maken. Dat ontdekte een papiermakerij in Loenen. En nee, dat geeft geen bruine vellen!

Bamboe eten en poepen. De panda’s Wu Wen en Xing Ya in Ouwehands dierenpark Rhenen doen het de hele dag. Hun verblijf ligt dan ook bezaaid met drollen. Die gaat de dierentuin niet meer weggooien. De mensen van een fabriekje in Loenen hebben namelijk ontdekt dat je er prima papier van kunt maken.

Frisse blaadjes 

Hoe dan? Dat is best simpel eigenlijk: je peutert alle bamboevezels uit een pandadrol (neus dicht) en mengt dat met water en een paar andere geheime papieringrediënten. Daarna moet je het poeppapje warm maken, platwalsen en klaar is je velletje. Het papier is superstevig en heeft geen poepkleur. Door het water is dat eraf gespoeld. Volgens de mensen van de papiermakerij stinken de blaadjes ook niet. Het poeppapier wordt de komende tijd verkocht in de dierentuin.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps
DEEL DIT ARTIKEL Facebook