Schildpad Om Sin tijdens zijn operatie waarbij 915 muntjes uit zijn lijf werden gehaald.

Schildpad gered van buik vol muntjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Zeeschildpad Om Sin uit Thailand heeft geluk gehad. Hij leefde in een vijver in de Thaise stad Bangkok, waar mensen muntjes ingooide. Om Sin at die muntjes op, maar dankzij een operatie kwam hij er goed vanaf.

Deze week lag het zeeschildpad op de operatietafel. In zijn buik zat een enorme metalen bal. Jarenlang leefde hij in een kleine vijver. Mensen gooiden muntjes in zijn water, omdat ze dachten dat dat geluk zou brengen. Om Sin dacht juist dat die muntjes een lekker hapje waren.

Enorme bal

Eén muntje eten is al geen verstandig plan, maar Om Sin had er maar liefst 915 in zijn buik! Dat vormde zich in buik tot een enorme bal van vijf kilo. Daardoor kon Om Sin niet meer goed zwemmen. Het was zelfs zo erg dat zijn schild kapot ging door de muntjesbal. Zonder operatie had Om Sin het dan ook niet gered.

Schildpad Om Sin tijdens zijn operatie waarbij 915 muntjes uit zijn lijf werden gehaald.Om Sin rust uit na zijn operatie. Linksboven de bak met muntjes die uit zijn buik kwamen.

Boos

Gelukkig is Om Sin na vier uur opereren alle muntjes kwijt en wordt hij weer helemaal de oude. De doktoren waren niet blij met de mensen die de muntjes in Om Sin's water gooiden. 'Of ze het nou zo bedoelden of niet, zij hebben dit veroorzaakt', zei één van de artsen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

Reacties

ik vind het zielig

ik vind het zielig

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps
DEEL DIT ARTIKEL Facebook