Charlotte over nepvideo's
Stelling

Charlotte over nepvideo's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Gio is een van de populairste YouTubers van Nederland. Op zijn kanaal laat hij zien wat er gebeurt in zijn leven. De laatste weken gingen zijn filmpjes over een fan die door haar broer werd geslagen. Gio wilde haar helpen, maar raakte zelf in gevecht met haar broer. Dat ging er heftig aan toe. Na vier video’s legde de YouTuber uit dat alles nep was, maar wel echt had kunnen zijn.

Net als andere YouTubers krijgt Gio vaak berichtjes van fans met problemen. Maar YouTubers kunnen niet iedereen helpen. Om dat duidelijk te maken, bedacht Gio deze video’s samen met De Kindertelefoon. Daar werken vrijwilligers die wel weten hoe ze kinderen kunnen helpen. Gio’s boodschap was: bel De Kindertelefoon als je ergens mee zit.

De neppe video’s waren dus voor een goed doel. Maar ze waren wel heftig. Als je dat ziet en niet weet dat het nep is, kun je daarvan schrikken. Nu staat er onder alle video’s dat het is bedacht voor De Kindertelefoon. Maar wat als je maar één video hebt gezien? Dan blijf je denken dat het echt is. Veel fans vonden het goed dat Gio dit deed, maar er waren ook kijkers boos dat hij had gelogen. Ik snap dat wel. Het is niet fijn als een YouTuber nepvideo’s maakt. Ook al is het voor een goed doel en vertelt hij het na een tijdje eerlijk.

Stelling: Weg met neppe YouTube-video’s!

MaximiliaanMaximiliaan (12): Oneens
‘Voor zo’n onderwerp als dit kan een nepvideo wel goed zijn. Je kunt het duidelijker uitleggen en kijkers hebben een beter beeld van hoe het is dan wanneer je er alleen over vertelt. Maar de YouTuber moet daarna wel zeggen dat het nep was.’

ChristinaChristina (10): Oneens
‘Het is goed dat Gio heeft toegegeven dat de filmpjes niet echt waren. En omdat dit voor het goede doel was, vind ik het wel goed. Ik heb deze video’s niet gezien. Meestal heb ik het wel door als een video nep is. Dan vind ik het niet leuk meer om naar te kijken.’

Reacties

gewoon om het niet kan

Oneens! Ik vind het goed dat gio dit doet. Het geld van de views gaat naar een goed doel. Alleen vind ik de pranks van bijvoorbeeld snapking stom.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps
DEEL DIT ARTIKEL Facebook