wc-rollen

Knutselen met wc-rollen, vies of niet vies?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Een vlinder, bloem of mummie. Van lege wc-rollen kun je de leukste dingen maken. Maar in België moeten kinderen nu op zoek naar andere knutselspullen.

Steeds meer Belgische scholen verbieden de rolletjes, omdat ze de stukjes karton hartstikke vies vinden. Ze zijn bang dat kinderen ziek worden als ze ermee aan de slag gaan.

Niet netjes

‘Wc-rolhouders zijn niet altijd afgesloten en iedereen weet ook dat kinderen niet altijd even netjes zijn op het toilet’, zegt Mieke Blomme, directeur van één van de scholen tegen een Belgische krant. Kinderen mogen dus geen lege wc-rollen van thuis meenemen, maar lege keukenrollen zijn wel welkom.

Nederland

In Nederland lijken basisscholen niet zo moeilijk te doen. ‘Ik spreek heel vaak met scholen, maar dit heb ik nog nooit gehoord’, vertelt Esther Sloots van de Algemene Onderwijsbond. ‘Ik vind het wel verrassend, maar ik vind ook dat scholen gewoon zelf mogen beslissen of ze met lege wc-rolletjes knutselen of niet.’

WC-rol Knutselen

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Bijzondere scholen over de hele wereld of Kinderen in Engeland leren over mogelijke aanslag.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

Reacties

Ligt er aan hoe je er mee omgaat of het vies of niet vies is.

ik vind dat scholen mogen kiezen maar ook of ouders het willen en dat de school die wc rollen regelen inplaats van de leerlingen

Dit wordt al jaren gedaan en nu is het opeens een probleem. Diep triest, alleen al dat ze hier over nadenken. Ze hadden zich beter bezig kunnen houden met belangrijke zaken.

Als he niet meer met wc rollen mag knutselen dan mogen de kinderen zeker ook niet meer met zand spelen en aarde...? Ik zou zeggen zolang ze maar regelmatig handen wassen en de rollen niet opeten is er niets aan de hand. Tjonge jonge....

Wat er in de lucht zit die wij inademen, is vele malen viezer... Rare gedachtenkronkels maken mensen soms...

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps
DEEL DIT ARTIKEL Facebook