Nederland gelukkig land

Nederland 'een van de gelukkigste landen ter wereld'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisanne
Lisanne
van Sadelhoff

We mopperen en we klagen wat. Maar ondertussen zijn we in Nederland bést gelukkig. Nederland staat op de zesde plek in de lijst van 'gelukkigste landen ter wereld' van de Verenigde Naties.

Met de zesde plek is Nederland een plekje gestegen: vorig jaar stond Nederland nog op de zevende plek. Dat blijkt uit een rapport, dat door de internationale organisatie Verenigde Naties wordt opgesteld.

Wat het 'gelukkigste land' is? Dat is Noorwegen. Op de tweede plek staat Denemarken, IJsland bekleedt de derde plek.

Geluk of niet?

Maar hoe bepaal je nou wat 'geluk' is? De onderzoekers keken daarvoor naar verschillende dingen. Hoe eerlijk de welvaart verdeeld is, ofwel: het verschil tussen rijk en arm. Maar ook of de inwoners van een land goede zorg krijgen, vrijheid hebben en of ze vertrouwen hebben in hun regering.

Afrikaanse landen

De Verenigde Naties doen dit onderzoek elk jaar. Nederland doet het altijd erg goed. Maar er zijn ook landen die vaak slecht scoren in dit jaarlijkse onderzoek. Dat zijn vooral landen in Afrika. Bijvoorbeeld Togo, Guinee, Liberia, Rwanda, Tanzania en Burundi. Het land dat helemaal onderaan staat is de Centraal-Afrikaanse Republiek. Daar is geluk helaas niet de gewoonste zaak van de wereld.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps
DEEL DIT ARTIKEL Facebook