Koning Willem-Alexander reikt de Appeltjes van Oranje uit op Paleis Noordeinde. De prijzen worden dit jaar toegekend aan drie sociale initiatieven die zich inzetten voor kwetsbare kinderen: Ervaringsmaatjes van Stichting Informele Zorg (SIZ) Twente, Stich

Prijs voor kinderorganisaties

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Drie organisaties die kinderen in Nederland helpen hebben gister van koning Willem-Alexander een prijs gekregen. Ze kregen een Appeltje van Oranje. Maar wat is dat voor prijs?

Elk jaar rijkt het Oranjefonds de appeltjes uit. Geen echte appels natuurlijk, maar een prijs voor organisaties die mensen in Nederland helpen. Die organisaties krijgen naast een bronzen beeldje ook een geldprijs van 15.000 euro. Daarmee moeten ze hun werk nóg beter kunnen doen.

Dit jaar was het thema van de prijs ‘Krachtige Kinderen’. Er waren alleen organisaties geselecteerd voor de prijs die kinderen in Nederland helpen. En niet één, niet twee, maar drie organisaties wonnen. Dit zijn ze:

Buurtgezinnen

Als het bij jou thuis slecht gaat, dan kan het voorkomen dat je ouders minder tijd voor je hebben. De organisatie buurtgezinnen.nl wil daarom helpen. Via hen kunnen andere ouders zich opgeven. Zij kunnen dan jou bijvoorbeeld helpen met schoolwerk, als je ouders minder tijd hebben.

Weekend academie

De Weekend Academie helpt kinderen die het moeilijk hebben op school. Op zaterdag kunnen kinderen in Amsterdam daar terecht voor extra taalles of een leuke gastles.

Ervaringsmaatjes

Is jouw moeder ernstig ziek of heb je een broertje of zusje die problemen heeft? Dan kan het best zijn dat jij veel moet helpen met het verzorgen. En dat is soms best zwaar. Ervaringsmaatjes zoekt daarom een maatje voor jou, die dat zelf heeft meegemaakt. Die snapt precies hij jij je voelt. Zo kunnen kinderen die voor een ziek familielid moeten zorgen extra geholpen worden. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps