Stelling Kidsweek Ajax Feyenoord

Stelling: Sytse over Ajax en Feyenoord

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
sw
Sytse
Wilman

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Voor fans van Feyenoord was het flink balen. Ze hadden zo’n zin in een kampioensfeest, het eerste in achttien jaar. Nog één wedstrijdje winnen en tadaa: kampioen! Maar ja, dat ene wedstrijdje werd verloren (met 3-0 nog wel).

Aanhangers van Ajax waren daardoor juist door het dolle heen: zij kunnen onverwacht toch nog de beste worden. Zelf zat ik te genieten toen ik het zag gebeuren op tv. Niet omdat ik voor Ajax ben, maar omdat het nu komend weekend nóg spannender gaat worden. Ik houd van voetbal en hoe spannender het is, des leuker ik het vind.

Plan

Dat zette me aan het denken: kunnen we er niet voor zorgen dat voortaan altijd pas in de laatste wedstrijd bepaald wordt wie kampioen wordt? Ik denk het wel. Ik heb er zelfs al een plan voor bedacht.

Let op: je speelt eerst een gewone competitie. Daarna spelen de nummers 1 en 2 tegen elkaar en de winnaar is de nieuwe kampioen. Als beloning voor de eerste plaats, mag degene die bovenaan eindigde thuis spelen. Ik weet zeker dat alle voetbalfans van Nederland die wedstrijd willen zien.

Oneerlijk

‘Maar dat is toch oneerlijk’, zei Kidsweek-redacteur (en voetballiefhebber) Jacqueline toen ik mijn plannetje aan haar vertelde. ‘Dan heb je het hele jaar je best gedaan om eerste te worden en word je toch geen kampioen.’

Dat is ook zo, maar op een EK of WK wordt het ook in één wedstrijd beslist. Dat hoort bij topsport: op het goede moment presteren. En als je écht de beste bent, dan win je die kampioenswedstrijd ook.

MeedenklezerTamar (11): Eens

‘Ik vind het een grappig idee, het lijkt me spannend en leuk om te zien. En als je het hele seizoen goed hebt gespeeld, kun je ook wel van de nummer twee winnen. Zelf hoop ik dat Ajax kampioen wordt, dat is mijn tweede club na PEC Zwolle.’

MeedenklezerMarit (12): Oneens

‘Het blijft wel langer spannend, maar ik vind het toch niet zo’n goed plan. Straks sta je tien punten voor en word je toch geen kampioen. Dat is niet helemaal eerlijk. Ik voetbal zelf trouwens ook en ik ben voor PSV.’

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

Reacties

blllleeehhhhhhhhhhhhhhhh

ik vindt het niet kunnen want wedstrijden zijn wedstrijden en geen babyspelletjes dus dan moet het wel gewoon normaal zijn.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps
DEEL DIT ARTIKEL Facebook