Ajax-speler Kasper Dolberg juicht na een goal tegen Olympique Lyon in de halve finale van de Europa League

Talentenprijs voor Ajax-spits Dolberg

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Ajax-spits Kasper Dolberg (19) is het grootste talent in de Nederlandse voetbalcompetitie. Dat heeft een jury van trainers en oud-voetballers besloten. De Deense voetballer stond dit jaar volop in de schijnwerpers.

Dit hele jaar was Kasper Dolberg dé spits van Ajax. Toch leek het daar in het begin van het seizoen niet op. Ajax wilde nog een nieuwe spits kopen, maar dat lukte niet. Daarom werd Dolberg opgesteld in de eerste wedstrijd van het seizoen. Dolberg stelde niet teleur en scoorde direct.

En de Deense spits bleef scoren. In de Eredivisie scoorde hij zestien keer, in de Europa League maakte hij zes goals. En Ajax? Dat hoefde uiteindelijk geen nieuwe spits te halen. Dolberg maakte zelfs zoveel indruk dat grote buitenlandse clubs nu achter hem aan zitten.

Bijzonder rijtje

Dolberg komt met de prijs in een bijzonder rijtje van winnaars van de Talent van het Jaar-prijs. Belangrijke spelers voor het Nederlands elftal zoals Robin van Persie, Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar wonnen de prijs de afgelopen jaren. Vorig jaar won Vincent Janssen, die toen topscoorder werd namens AZ. Hij speelt nu in Engeland voor Tottenham Hotspur.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

Reacties

DOLBERG IS DE BESTE!!!

wel van de eredeviesie niet van Ajax

wel van de eredeviesie niet van Ajax

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps
DEEL DIT ARTIKEL Facebook