raad van kinderen

Vijf gemeentes starten met Raad van Kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nienke Blokhuis
Nienke
Blokhuis

Meer of minder geld naar scholen? Grote speeltuinen bouwen of toch een skatebaan? Normaal maken wethouders dit soort beslissingen. Maar binnenkort mogen kinderen ook écht meedenken. Vijf gemeenten gaan namelijk een Raad van Kinderen oprichten, meldt het ANP.

De raden zijn nog een probeersel. De eerste gemeentes die het gaan testen zijn Leiden, Den Haag, Groningen, Deventer en Breda. Kinderen van de bovenbouw van verschillende basisscholen mogen daar aangeven wat zij belangrijk vinden. En de wethouders moeten deze tips serieus meenemen in hun beslissingen. Breda is de eerste stad waar de kinderraad al actief is.

Albert Heijn voor kinderen

De Raad van Kinderen is een idee van Prinses Laurentien en de Missing Chapter Foundation, een organisatie die kinderen aan het woord wil laten. Eerder zorgden zij er samen al voor dat tachtig bedrijven een kinderraad kregen, zoals de Albert Heijn en Diergaarde Blijdorp.

Honderd miljoen euro

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van sociale zaken en werkgelegenheid helpt ook mee. Zij heeft honderd miljoen euro gereserveerd om kinderen in Nederland te helpen die niet veel geld hebben. De Raad van Kinderen mag nu bijvoorbeeld meedenken over hoe dit geld het beste besteed kan worden.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweekkrant!

Reacties

moet overal komen

Ik doe met een vriendin een presentatie over de gemeente.Nu ik dit nieuws weet,zet ik het gelijk in de presentatie! Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps
DEEL DIT ARTIKEL Facebook