Kids running, hardlopende kinderen, rennen, kids run

Zo ren jij een super Kids Run

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

Klaar voor de Kids Run? Af! Bijna elke hardloopwedstrijd in Nederland heeft inmiddels een Kids Run, een speciale wedstrijd voor kinderen. Maar hoe zorg je dat jij topfit aan de start staat? Hardlooptrainer Hugo Hoogeveen en Nadia (9) geven tips.

Afstand

Om te zorgen dat je de hele afstand kunt rennen, moet je elke week dat je traint ietsje verder lopen. En loop de route van de Kids Run vooraf al eens. Zo ontdek je de moeilijke stukken en weet je tijdens de wedstrijd hoe ver je nog moet.

Opwarmen en afkoelen

Je spieren moeten warm zijn voor je gaat hardlopen. Doe dus altijd een warming-up vooraf. En na de race een cooling down. Dat betekent dat je na het hardlopen rek- en strekoefeningen doet of een stukje rustig wandelt. Zo kan je lichaam afkoelen en heb je minder kans op spierpijn en blessures.

Eten

Teveel eten voor je gaat lopen is niet goed. Twee uur voor je Kids Run of training moet je niet veel meer eten. Na het hardlopen moet je stevig eten. Bijvoorbeeld pasta, rijst, brood of een banaan!

MeedenklezerTip van Nadia (9): 'Geloof in jezelf!'

Ik heb aan meerdere Kids Runs meegedaan. Vroeger zat ik ook op hardlooples en voor een wedstrijd train ik met mijn moeder. Ik ben eigenlijk een sprinter en kan dus beter korte afstanden rennen. Dus een langere Kids Run is soms best moeilijk. Maar ik probeer het gewoon! Ik zeg tegen mezelf dat ik het kan en dat ik door moet zetten. In jezelf geloven is het allerbelangrijkste bij hardlopen!

Meer lezen? In de Kidsweek van deze week geven hardlooptrainer Hugo en nog meer jonge hardlopers veel meer tips! 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Sorry, hier had ik niet zo veel aan... Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps