Feestdagen Quiz

De Grote Kidsweek Feestdagenquiz: De Uitslag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Lekker: lente! Nóg lekkerder: al die vrije dagen en feestjes die je de komende maanden om de oren vliegen! Maar eh, wat houden die vieringen eigenlijk in? Test jouw feestdagenkennis! 

1. Zet de feestdagen in de juiste volgorde…

A. Pasen – Goede Vrijdag – Hemelvaartsdag – Bevrijdingsdag
B. Hemelvaartsdag –Koningsdag – Luilak – Bevrijdingsdag
C. Pasen – Bevrijdingsdag – Hemelvaartsdag –Vaderdag

2. In de bijbel staat dat Jezus op de donderdag voor Pasen voor de állerlaatste keer met zijn volgelingen aan tafel zat. Hoe noem je deze dag?

A. Zwarte donderdag
B. Witte donderdag
C. Rode donderdag 
D. Gele donderdag 

3. Verspreken jouw ouders zich ook zo vaak op 27 april en kletsen ze nog áltijd over Koninginnedag in plaats van Koningsdag? Heb maar een beetje geduld met ze. Het feest werd namelijk wel 124 jaar lang zo genoemd! Sinds wanneer spreken we van Koningsdag?

A. Sinds 2012
B. Sinds 2013
C. Sinds 2014
D. Sinds 2015

4. De paashaas is niet in Nederland bedacht. Uit welk land komt-ie dan wel gehuppeld?

A. IJsland
B. Duitsland
C. Ierland
D. Paaseiland

5. Op vijf mei vieren we Bevrijdingsdag. Gek eigenlijk. Want de Duitsers werden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog natuurlijk niet in één dag ons land uit gejaagd. Hoe lang deden onze bevrijders er wél over?

A. 3 dagen
B. 2 weken
C. Een half jaar
D. 9 maanden

6. Dit jaar begint de Ramadan eind mei. Met welk feest wordt deze Islamitische vastenmaand afgesloten?

A. Het Offerfeest
B. Het Suikerfeest
C. Het Vuurfeest
D. Het Minarettenfestival

7. Vooruit, een inkoppertje tussendoor: wat wordt op Hemelvaartsdag herdacht?

A. Dat Jezus is opgestegen naar de Hemel
B. Dat Jezus is opgestaan uit de dood
C. Dat de hemel vanaf deze dag weer vaker blauw is dan grijs
D. Dat Jezus en Petrus elkaar voor het eerst ontmoetten

8. Op 3 juni wordt op sommige plekken in Nederland Luilak gevierd. Klinkt geinig. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

A. Door de hele dag in je pyjama rond te lopen
B. Door megagroot kussengevecht te houden voor het gemeentehuis
C. Door ’s morgens vroeg heel veel lawaai te maken op straat en iedereen wakker te maken
D. Door grappen te uit te halen bij luie mensen

9. In de bijbel staat dat Jezus, vlak voordat hij doodging, beloofde dat de geest van God op aarde neer zou dalen. Dat gebeurde met Pinksteren. Maar waar komt het woord Pinksteren dan vandaan?

A. Van ‘pentekoste’, wat vijftig betekent. Pinksteren is namelijk de vijftigste Paasdag.
B. Jezus zwaaide met zijn pink, voordat hij voorgoed naar de sterren ging
C. Van het Noorse woord ‘penkstorre’, wat ‘neerdalen’ betekent
D. Van de pinksterbloem, die rond die tijd in bloei staat

10. Schrijf maar vast op in je agenda: zondag 14 mei is het Moederdag en zondag 18 juni is je vader aan de beurt. Maar welke dag is populairder, volgens onderzoek?

A. Moederdag
B. Vaderdag
C. Beide feesten zijn even populair
D. Daar is nog nooit onderzoek naar gedaan

11. Bij welke feestdagen mag je de Nederlandse vlag aan je huis laten wapperen, volgens de officiële regels?

A. Koningsdag en Bevrijdingsdag
B. Koningsdag, Moederdag en Vaderdag
C. Pasen en Bevrijdingsdag
D. Bevrijdingsdag en Suikerfeest

De juiste antwoorden zijn: 1-C, 2-C, 3-B, 4-B, 5-D, 6-B, 7-C, 8-A, 9-A, 10-A, 11-A

LET OP: EERDER STONDEN HIER NIET DE JUISTE ANTWOORDEN. DE LETTERS WAREN VERSPRONGEN. STOM! ONZE EXCUSES! 

Reacties

Volgens mij is het witte donderdag en niet rode donderdag
Groetjes van Mayke Vanmaris

Het is inderdaad witte donderdag en niet rode donderdag.

Dachten ik en mijn moeder ook

Hoi Mayke,
ik ben het met jou eens.
Ik dacht ook witte donderdag!

ik ook

Volgis mij kloppen de antwoorden niet in vraag 3 en 7 vraag 3 is witte donderdag en vraag 7 is in de ochtend veel lawaai maken. Dus 3b en 7 c.

Groeten Björn Roskam

De vragen zijn verwisseld, daardoor kun je op andere uitkomsten komen. Je moet gewoon even bij de vraag zelf kijken op de site

Vraag 3 is geen c maar B
En vraag 7 is geen A maar C

vraag 3 en 7 kloppen niet een beetje jammer

De vragen in de papieren krant staan in een andere volgorde dan hier op de site.

Klopt en daarom kloppen de antwoorden niet.

Klopt vraag 3 en 7 zijn fout.

In de woordzoeker deze week staat in de derde regel zijn de laatste drie letters een scheldwoord!! Oeps

Vraag 3 is WEL goed
Duimomhoog

Het is 7c in plaats van 7a

Groetjes van Mayke

Volgens mij is ook het antwoord op vraag 8 fout. Het moet A zijn.

Vraag 3 is witte donderdag! En vraag 7 is C! Duimomlaag

vraag 3 is toch B Vraagtzichaf

Ik weet dat nr. 3 witte donderdag is, omdat 1 ik heb de comunnie gedaan en 2 ik heb een bijbel dus daar staat het in!

Weet iemand numur 3 Juichen Juichen Duimomhoog Duimomlaag Blij Vraagtzichaf Rentweg Oeps

Vraag drie en zeven en acht zijn wel waaar!!!!!!!!

Nee jo ze zijn ech helemaal fout Duimomlaag Blij Juichen Oeps

Duimomlaag HET IS WITTE DONDERDAG

Ik had vraag 2,4,5 en 8 fout. Welke vragen hadden jullie fout? Juichen Duimomhoog Oeps Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps
DEEL DIT ARTIKEL Facebook