Cora met wekker
Stelling

Dit weekend gaat-ie weer in. De zomertijd. En over dat onderwerp zijn er elk jaar weer verhitte discussies. Daar kun je de klok op gelijk zetten (gna gna).

Beeld Caïro Foto AFP

Een enorm hoofd. Een mega-arm. Een gigantische borstkas. Bij het Egyptische Caïro komen steeds meer enorme brokstukken van steen uit de grond omhoog. Het blijkt een bijzondere vondst.

Pandafilmpje

'Ga jij maar even rustig hier zitten.' 'Neeee, ik wil dicht bij jou blijven!' En dit dan heel vaak achter elkaar. Daar komt het verhaal van het filmpje van een Chinese pandaverzorger en een kleine panda op neer. De video is een groot succes op Facebook en YouTube. Geen wonder: de beelden werken enorm op je lachspieren!

Foto politie Rotterdam

Hij is nog maar drie maanden oud en toch gaat-ie al naar school: pup Bumper. De politie van Rotterdam leert ‘m in twee jaar tijd om een prima politiehond te worden.

Foto Blijdorp

Jaaaaa! Daar is-ie dan, de kleine Indische neushoornbaby in Blijdorp. De spanning in de Rotterdamse dierentuin liep deze week steeds hoger op.

Dierenmodeshow New York Foto AFP
In beeld

Afgelopen weekend showden katten in hartje New York de nieuwste kittige kattenmode. Dat was een echte catwalk dus. En een dogwalk, want er waren ook veel aangeklede honden. Mét hun baasjes. Die kwamen uit allerlei landen naar de VS om mee te doen met deze 14e Wereld Dieren Modeshow. 

Otters van het Monterey Aquarium Foto Twitter

'Wij hebben het schattigste dier aller tijden.' 'Nietes! Die hebben wij!' Dat roepen Amerikaanse dierentuinen nu om het hardst op Twitter. Ze bombarderen elkaar met foto's waarop ze pronken met het allerliefste dier dat ze in huis hebben.

Cora over ijsdiploma's
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Tijn met dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende op de slotavond van Serious Request Foto ANP

Er is droevig nieuws over Tijn, de zesjarige jongen die bekend werd door zijn massaal gesteunde nagellakactie tijdens 3FM Serious Request. Zijn vader heeft aan 3FM laten weten dat de gezondheid van Tijn achteruit gaat. 

Amerikaanse verkiezingen, Donald Trump

Het is een belangrijke dag voor de Amerikanen. Inauguration Day. Donald Trump wordt aangesteld als nieuwe president. Een dag vol ceremonie en traditie. Wat Trump te wachten staat? Hier is zijn programma. Plus wat tips om alles soepeltjes te doorstaan.

Rode zeedraak YouTube

Dat-ie bestaat, dat was bekend. Het prachtige rode zeedraakje. In Australië was in 2015 namelijk een dood exemplaar aangespoeld. Maar nog nooit was het zeepaardachtige dier levend gezien. Tot nu toe.

Berlijn Foto EPA
In beeld

In een groot deel van Europa is het superkoud. Kouder dan normaal rond deze tijd. Dat geeft pret, maar ook problemen.

Foto Snake Catcher Victoria Australia

'Tutudu... Eens even kijken hoe het met m'n pas opgetuigde kerstboom is. Huh? Die slinger had ik er toch niet ingedaan? O woaaaah!!! Het is een slang!'

Foto AFP

Opvallend rendiernieuws, zo vlak voor kerst. De rendieren op Spitsbergen, vlakbij de noordpool, worden steeds lichter en kleiner. En de grootste kudde rendieren ter wereld, in Siberië, krimpt.

 

TapeScape Foto Eric Lennartson

In de Australische stad Ipswich staat een nieuw groot speeltoestel: TapeScape. Zoals je misschien al ziet aan de naam is het helemaal gemaakt van verpakkingstape.

Het asfalt is gescheurd in Pidie Jaya Foto EPA

Een zware aardbeving heeft de Indonesische provincie Atjeh in puin gelegd. Tientallen huizen op het eiland Sumatra zijn ingestort. En er zijn tientallen doden en gewonden gevallen. Dit is wat er tot nu toe bekend is over de beving:

Buckingham Palace Foto AFP

Buckingham Palace is toe aan een opknapbeurt. Het paleis van de Britse koningin Elizabeth is behoorlijk verwaarloosd. Dat wordt een langdurig én een duur klusje! De verbouwing in cijfers.

Anti-bontprotest in Polen Foto EPA

Een plein in Polen stond deze week stampvol vossen. Tenminste, zo leek het...

Dit gezin woont bij Kaikoura Foto AFP

De inwoners van Nieuw-Zeeland zijn opgeschrikt door een zware aardbeving. Het aantal slachtoffers valt mee. Maar de schade is groot. Drie feiten over deze natuurramp.

strip donald trump

Al de hele week (en eigenlijk al maanden) is-ie in het nieuws. Donald Trump, de brutale zakenman die de president van Amerika wordt. Maar eh, wie is hij precies? En wat voor baan krijgt-ie? Lees onze strip, dan snap je het meteen!

Foto Comedy Wildlife Photography / Artyom Krivosheev
Kijk nou!

Een gorilla die in zijn neus peutert. Een breedlachende kikker. Een hamster met overvolle wangen. Een jonge beer die lijkt te dansen. Dit zijn een paar finalisten uit de internationale Grappige Dierenfotowedstrijd 2016.

Halloween Kawasaki Foto EPA
In beeld

Happy Halloween! Het grote griezelfeest is officieel vandaag. Maar afgelopen weekend werd het op veel plekken al volop gevierd. Ook in het Japanse Kawasaki. Daar was een grote parade met 130.000 toeschouwers en bijna 3000 verklede mensen. Van griezelig tot grappig en zelfs schattig. Kijk maar mee!

charly trigema

Charly mag met pensioen. De aap wordt al bijna dertig jaar gebruikt in Duitse reclames voor het modemerk Trigema. Maar na protesten van dierenbeschermers is de carrière van Charly nu voorbij.

The Jungle Calais Foto AFP

De Franse politie is vanmorgen begonnen met het ontruimen van The Jungle in het Noord-Franse Calais. Het illegale tentenkamp moet helemaal weg, vindt de Franse overheid. Vandaag vertrokken de eerste vluchtelingen met bussen. Vier vragen over The Jungle.

Cora over natuurscholen
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Kinderen in Congo, één van de armste landen ter wereld Foto AFP

Somber nieuws vandaag. Vele miljoenen kinderen en jongeren leven in armoede. Extreme armoede zelfs. Dat zeggen VN-kinderorganisatie Unicef en de Wereldbank. Vijf feiten uit hun pas verschenen armoede-onderzoek.

Dit schubdier in Cambodja krijgt een doktersbehandeling Foto EPA

Het zijn belangrijke dagen voor dierenexperts. Een club van 182 landen zit druk te overleggen in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg. Ze proberen regels af te spreken voor de handel in bedreigde soorten als de Afrikaanse olifant, de grijze roodstaartpapegaai en het schubdier.

WK wingsuit Foto YouTube

In China werden afgelopen weekend de wereldkampioenschappen wingsuit-vliegen gehouden. Vijftig stunters wurmden zich in hun vliegpak en waagden zich aan een duik de duidelingwekkende diepte in.

Obama General Assembly UN Foto AFP

Het was deze week loeidruk in het VN-hoofdkantoor in New York. Tientallen wereldleiders kwamen er bij elkaar voor een vergadering. Zij hadden een boel ingewikkelde problemen te bespreken. Voor Obama, die dit jaar stopt als president, was het zijn laatste optreden voor de grote club van 193 landen. Wat stond er op zijn to-do-lijstje?

week tegen het pesten Foto ANP

Goed nieuws, op de eerste dag van deze Week tegen het Pesten. Er wordt minder gepest op basis- én middelbare scholen dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers.

dolfijn

Duitse dolfijnliefhebbers overspoelen de Noord-Duitse stad Kiel. Daar dook een paar dagen geleden plotseling een dolfijn op in de Kieler Fjord.

Grand Canyon Glass Bridge

Hij was nauwelijks twee weken open, de hoogste glazen brug ter wereld. In korte tijd werd het bijzondere Chinese bouwwerk een publiekstrekker van jewelste. Alleen: nu is-ie alweer gesloten. Waarom eigenlijk?

Nils Olav pinguïn leger

In een Schotse dierentuin woont een bijzondere pinguïn. Het dier is een soort mascotte van het Noorse leger. Om de paar jaar komen de Noren naar Schotland om 'hun' legerpinguïn te bezoeken en hem een nieuwe eretitel te geven. Deze week was het weer zover.

Solar Impulse

Twee Zwitserse piloten hebben een bijzondere recordpoging goed afgerond. Ze vlogen een rondje aarde zonder ook maar één druppeltje brandstof te gebruiken, Hun toestel, de Solar Impulse, werkt namelijk puur op zonne-energie. Deze week vlogen zij het laatste stukje van hun spannende maar succesvolle reis.

Man Engine

Mega-mijnwerker aan de wandel

In het zuidwesten van Groot-Brittannië loopt een metalen reus piepend en krakend door de straten. Zijn hoofd, met daarop een mijnwerkershelm, steekt boven de huizen uit. Wat doet die mega-mijnwerker daar?

Vierdaagse

Het wordt tropisch deze week. Veel zon, weinig wind en op sommige plekken tot wel een graadje of 33. Dat wordt afzien tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, die vandaag voor de honderdste keer van start gaat. Zeven tips voor warme wandelaars, zoals Caithylin (11)...

Fantje op reis
Stelling

Stel je voor: je lievelingsknuffel is kwijt. Weg. Foetsie. Verdwenen. Vreselijk. De vierjarige Colin die zijn olifantenknuffel Fezzik nergens meer kon vinden, huilde tranen met tuiten. Zijn ouders vonden het zo erg voor hem dat ze een list verzonnen...

Fantje op reis
Kijk Nou!

Stel je voor: je bent je lievelingsknuffel kwijt. Helemaal weg. Foetsie. Verdwenen. Huilen toch? Tranen met tuiten. Dat deed het jongetje dat zijn olifantenknuffel nergens meer kon vinden ook. Zijn ouders vonden het zo erg voor hem dat ze een list verzonnen...

Donovan Smith

Donovan Smith (13) uit het Amerikaanse Albuquerque steekt al sinds zijn elfde veel vrije uren in het maken en verkopen van zeepjes. Niet om er zelf beter van te worden, maar om daklozen te helpen. Hij kreeg er al drie prijzen voor. Donovan weet hoe het is om dakloos te zijn. Hij was het zelf.

Afwasrobot

Robotdier doet de afwas

Denk jij ook weleens: 'Had ik maar een robot die mijn afwasbeurt kon overnemen'? Nog even volhouden! De afwasrobot komt eraan. Amerikaanse wetenschappers zijn al heel ver met het in elkaar knutselen van zo'n handig hulpje.

Jaguar

Droevig dierennieuws uit Brazilië. Daar is een jaguar doodgeschoten die als een soort mascotte aanwezig was bij een ceremonie ter ere van de Olympische Spelen.

Regen

Regen. Regen. En eh… nog eens regen. Dat is wat weerkundigen ons voor vandaag beloven. Uitzonderlijk voor de maand juni.

Frankrijk onrust overstroming EK voetbal

Het is een rommeltje in Frankrijk. Boze burgers die om de haverklap protesteren. Een waterramp die de boel vernielt. Grote terreurdreiging... Net nu het EK voetbal gaat beginnen en er miljoenen mensen op bezoek komen. Oh là là! Een overzicht van Franse toestanden. 

Pikachu-slak

Dit vreemde wezen dat hier over de bodem van de zee scharrelt lijkt Pikachu wel! Een Britse natuurliefhebber zag de gelijkenis en gaf het door aan de Britse krant The Telegraph.

De tijgertempel
In beeld

Het is over en uit voor de Tiger Temple. Dierenactivisten voerden al jaren actie tegen deze beroemde maar foute Thaise toeristentrekker. Deze week greep de Thaise overheid in. Vanaf nu moet de Tiger Temple het zonder tijgers doen.

Vliegende vos

Het Australische Batemans Bay is best wat vleermuizen gewend. Die komen ieder voorjaar in de bomen van het kuststadje hangen. Maar nooit eerder waren het er zo veel als nu...

Cora over virtuele schoolreisjes
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Mount Everest
In beeld

Een heftige week op de Mount Everest. Tientallen zieken, twee vermisten en vier doden. Onder hen de Nederlander Eric Arnold (35). Hij overleed waarschijnlijk aan hoogteziekte. Daarover kun je lezen in de krant van donderdag. Maar er is veel meer te vertellen over deze beroemde berg. Wist je dit allemaal al?

sri lanka watersnoodramp

Dagenlange stortregens, hevige overstromingen en verwoestende aardverschuivingen. Sri Lanka krijgt deze week zwaar noodweer over zich heen. Met grote gevolgen. De waterramp in foto’s en cijfers.

Moeilijke diamant toch verkocht 1

Hij stond bekend als een moeilijke en lastig verkoopbare diamant: de Unique Pink. Toch is-ie verkocht. Dinsdagavond ging de unieke edelsteen naar een nieuwe eigenaar. Voor een megabedrag. Maar de allerduurste? Dat is-ie niet.

Duikrobot zoekt zeeschatten

Bij de Zuid-Franse kust zwemt een bijzondere duiker in de golven. Hij is oranje en heeft geen luchtflessen nodig. Het is de robot OceanOne. En hij is perfect geschikt om te zoeken naar eeuwenoude scheepsschatten op de bodem van de zee. Daar waar geen mens kan komen.

Foto's Dreamstime

Het is Koningsdag. Fijn, zo'n feestdag! Deze dieren vieren mee. Als je van nature al zo enorm oranje bent gaat dat helemaal vanzelf. 

Het staat als tip in alle survivalhandboeken. Ben je verdwaald, schrijf dan met reuzenletters een noodsignaal op een open plek. Dat dit inderdaad levensreddend kan zijn, bleek deze week maar liefst twee keer.

Foto's EPA en Wikipedia/Richard Ling - CC-BY

Het grootste koraalrif ter wereld is al een tijd in gevaar. Uit nieuw onderzoek blijkt nu dat het koraal nóg sneller kapot gaat dan gedacht. Wat is er aan de hand met het Australische Great Barrier Reef?

Hoe kunnen we voor minder zittenblijvers zorgen? Misschien door scholieren die net op ’t randje blijven hangen in de zomervakantie bij te spijkeren. Onderwijsdeskundigen bedachten dit zomerschool-plan twee jaar geleden. En? Werkt het? Rijksuniversiteit Groningen onderzocht het. Zomerscholen in vier feiten.

Dossier IS

'We vechten even niet.' Dat spraken een paar partijen deze week in Syrië af. Op een aantal plekken wordt nog doorgevochten. Toch is het hier en daar wat rustiger. Eindelijk kunnen sommige inwoners even op adem komen. Hoe zit dat? 

Foto AFP

In Taiwan wordt nog uit alle macht gezocht naar overlevenden in de Gouden Draak. Het grote gebouw in de stad Tainan ligt compleet in puin na de zware aardbeving van vrijdag. Ondertussen zijn er twijfels ontstaan of de flat wel aan de strenge bouwregels voldeed.

Foto AFP

De Europese politie maakt zich grote zorgen om jonge asielzoekers. ‘Zeker 10.000 vluchtelingenkinderen zijn vermist’, zegt Europol. Ook in Nederland zijn kinderen kwijt. Vijf cijfers over deze vermissingen.

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto YouTube

Een toespraak geven als je een belangrijke prijs wint? Dat is best moeilijk. Veel mensen bakken er niets van. Ze praten te lang door, beginnen te huilen of raken hun tekst kwijt. De acteur Jacob Tremblay liet gisteren zien hoe ‘t ook kan. En hij is nog maar negen jaar oud.

Beelden AFP en Instagram Ai Wei Wei

Ai Wei Wei is blij. De Chinese kunstenaar mag net zoveel legosteentjes kopen als hij wil! Eerst zei de fabrikant dat dat niet mocht. Nu kan de kunstenaar gelukkig verder met zijn megabouwwerk.

Foto's EPA

De hond van de Thaise koning Bhumibol is doodgegaan. In Thailand is dat groot nieuws. Want de trouwe viervoeter van de koning was er bijna net zo belangrijk als de koning zelf.

Foto AFP

De Britten zijn best wat overstromingen gewend. Maar zo erg als nu is het jaren niet geweest. Na hevige regen staat het water in het noorden op veel plekken op recordhoogte. Hele dorpen en woonwijken zijn overstroomd. De Britse waterramp in cijfers.

Foto's AFP, EPA

In de Chinese stad Shenzhen wordt dinsdag keihard gegraven. Met grote machines. Met de blote hand. Hulpverleners zoeken er uit alle macht naar mensen die bedolven liggen onder een metersdikke laag modder.

Testteam

Tijdens deze donkere dagen kun je maar beter goed opvallen buiten. Wel zo veilig. Gelukkig zijn er losse lichtjes die je overal aan kunt hangen. Aan je tas, je muts of als extra lampje aan je ets. Zo ben je superzichtbaar. ‘Maar als een kerstboom over straat, dat hoeft nou ook weer niet ’, aldus het testteam.

Foto ANP

Vandaag begint in Parijs de jaarlijkse klimaattop. Politici uit de hele wereld steken de koppen bij elkaar om te praten over klimaatproblemen. Net nu Parijs is getroffen door zware aanslagen. Maar, vindt de Franse president Hollande, deze top is zó belangrijk dat-ie door moet gaan.

 

Foto flickr.com/alkelda

Een kerk in New York had deze week een wel hele onverwachte bezoeker...

Dossier IS

Het was deze week stil op straat in Brussel. Behoorlijk vreemd voor de normaal zo levendige hoofdstad van België. Er is een groot terreuralarm. Daarom hielden veel winkels hun deuren dicht. Ook de scholen waren twee dagen gesloten. En de mensen bleven zo veel mogelijk binnen. Wat is er precies aan de hand? Vier vragen en antwoorden over Brussel...

Dossier IS

Kunnen er ook in Nederland zulke aanslagen als in Parijs gebeuren? Zo ja, hoe groot is die kans? Wat doet ons land om aanslagen te voorkomen? Belangrijke vragen na ‘Parijs’. Terrorisme-onderzoeker Daan Weggemans geeft antwoord.

Hij groeide op in de grootste sloppenwijk van Liberia. En raakte gewend aan een dagelijkse portie dikke ellende. Maar op een dag nam Abraham Keita (nu 17) een besluit. 'Ik ging alles doen wat ik kon om op te komen voor de kinderen in mijn land.' Maandag kreeg hij er de Internationale Kindervredesprijs 2015 voor.

Scott Kelly

In maart werd hij vanaf een basis in Rusland met een grote knal de ruimte in gelanceerd. Astronaut Scott Kelly (50). De Amerikaan ging op weg naar een bijzondere recordpoging. Nu is hij al halverwege.

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto NASA

Wereldberoemd zijn ze, de Amerikaanse Apollo-reizen. Het is al meer dan veertig jaar geleden dat astronauten voorzichtig de eerste stappen op de maan zetten. Maar nu kun je het zelf allemaal nabeleven. Er zijn duizenden nog nooit eerder vertoonde maanmissie-foto's online gezet.

Foto NASA

Zo scherp zie je Pluto zelden. De foto is gemaakt door ruimtesonde New Horizons die tien jaar voor dit plaatje heeft moeten reizen. Maar het was ’t wachten waard.

Foto AFP

Astronaut Gennady Padalka is terug van zijn vijfde ruimtemissie. De Rus heeft nu in totaal 878 dagen in het heelal doorgebracht. Een record!

Foto AFP

Deskundigen van de antieke oudheid waren er al maanden bang voor. Dat terroristen van IS kostbaarheden in de Syrische stad Palmyra zouden gaan vernielen. Zondag sloegen de strijders inderdaad hard toe. Ze bliezen een unieke tempel op: de Baal-Shamin.

Foto EPA

Iedere dag opnieuw komen er deze zomer veel vluchtelingen aan op de stranden van Kos en Lesbos. Deze Griekse eilanden kunnen de opvang niet aan. Door de chaos en drukte braken er al gevechten uit. Dit cruiseschip moet de rust terugbrengen.

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek over een nieuwsonderwerp en vraagt jouw mening.

Foto AFP

Stationskat komt om

Ze was een bekend gezicht op het station van een Japans stadje. Sterker nog: ze was er jarenlang de stationschef! Nu moeten de reizigers haar missen. Want lapjeskat Tama is overleden. De wereldberoemde stationskat kreeg een bijzondere herdenkingsdienst.

Foto AFP

Dit is de Japanse mensachtige robot Pepper. Hij kan met je kletsen en emoties herkennen, zeggen de makers. Zaterdag boden zij duizend exemplaren te koop aan. Binnen een minuut waren alle Peppers helemaal op.

Foto AFP

Surfrecord op megaplank

Met een hele troep mensen tegelijkertijd op een supergrote surfplank staan. En dan zo lang mogelijk surfen. Zo probeerden mensen in wetsuits zaterdag in Californië een nieuw record te vestigen.

Foto AFP

Goed nieuws voor veel kinderen die in het rampgebied in Nepal wonen. Ze kunnen weer naar school. Voor het eerst sinds de verwoestende aardbeving van ruim een maand geleden.

Foto EPA

Grote zorgen om de Syrische stad Palmyra. IS heeft een groot gedeelte van de stad ingenomen. De eeuwenoude Romeinse gebouwen lopen nu groot gevaar. De terroristen slaan namelijk alle oudheidkundige schatten die ze tegenkomen kort en klein. Vier vragen over Palmyra. En antwoorden natuurlijk.

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

AFP

‘Hè? Een mens in een koffer?’ Dat dachten Spaanse douane-medewerkers eind vorige week toen ze deze bagagescan zagen. Er bleek een achtjarige jongen uit Ivoorkust in te zitten. Zijn vader had hem in de koffer naar Spanje willen smokkelen.

Foto: Twitter/John Kerry

'Ik heb een nieuwe vriend gemaakt.' Dat twitterde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry gisteren. En hij plakte er een foto bij van zijn eigen blije hoofd en dat van zijn nieuwe vriend: een klein Keniaans olifantje.

AFP

Wat zijn dat voor kikvorsmannen bij die sneeuwberg? En hebben ze nou een surfplank mee? Klopt! Deze surfers zijn niet bang voor een beetje kou. Zij trekken in het voorjaar met hun plank naar Noorwegen. Om er te surfen op de ijskoude arctische golven.

Zou er echt een monster in het Schotse meer Loch Ness wonen? Vanaf nu kun jij ook meespeuren naar Nessie. Gewoon thuis. Met Google Street View.

Foto AFP

'Spiderman' weer in actie

De beroemde Franse klimmer Alain Robert is zondag weer in actie gekomen. Snel als een spin beklom hij een van de hoogste gebouwen van Dubai. Weten we meteen hoe hij aan z’n bijnaam komt!

YouTube

In het Japanse plattelandsdorpje Nagoro wonen nog maar een paar mensen. Iedereen is verhuisd naar de stad, op zoek naar werk. Een eenzame achterblijfster vindt het maar een ongezellige boel. Daarom vult ze het lege dorp langzaam weer op. Met zelfgemaakte levensechte poppen.

Beeld: YouTube

Arend filmt eigen recordvlucht

Een arend is afgelopen weekend van het hoogste gebouw ter wereld gevlogen. Een camera op zijn rug filmde de recordvlucht. De beelden zijn haarscherp en prachtig.

Je kent hem vast, de getekende held Barbapapa. De roze blob die na de magische woorden ‘Huup huup Barbatruc’ kan veranderen in alles wat hij wil en zo allerlei problemen overwint. Deze week kwam het droevige nieuws dat de bedenker van Barbapapa is overleden.

AFP

De Britse prins William is in zijn hoofd ‘gebeten’ door een leeuw. De prins hield er niets aan over, want de leeuw was niet echt. William was de afgelopen dagen op bezoek in Japan en tijdens die reis verwelkomde een houten leeuw de prins met een traditionele leeuwendans. De prins groette terug door zijn hoofd in de bek van de leeuw te steken....

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Logeren in een prachtige paarse edelsteen. Lijkt dat je wel wat? Nu kan dat nog niet. Het Amethist-hotel bestaat nog alleen op papier. Maar als het aan de Nederlandse ontwerpers ligt, gaat het er echt komen. Op een zonnig Chinees eiland!

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

 

Beeld: Nick Garbutt

Is het gedaan met het grappige pygmee-luiaardje? Moeten we de diadeem-sifaka die zo mooi kan dansen vaarwel zwaaien? Als er niet snel wat gebeurt, misschien wel. Ze staan namelijk op de Rode Lijst van bedreigde dieren.


Olivia Williamson

Bovenstaande foto van de planeet Mars is gemaakt door de tienjarige Olivia uit Dubai. Ze won er een eervolle vermelding mee in de jeugdcategorie van de internationale wedstrijd Astronomiefotograaf van het Jaar 2014. 'Heel leuk!', vindt Olivia.

Foto: D-reizen

Heb jij een goudvis en wil je op vakantie? Dan hoef je je geen zorgen meer te maken over wie jouw dier eten geeft. Vandaag wordt er op Schiphol een goudvishotel geopend.

De gratis smurfen van Albert Heijn zijn geen krachtpatsers. De redactie van de krant De Pers testte het blauwe volkje. De beentjes en armpjes vlogen in het rond.

Foto EPA

Zo rond de kerst is er geen ontsnappen aan: Kerstliedjes, dennengeur, kerstkransen, ontelbaar veel versieringen. En veel, heel veel kerstballen. Waarom hangen we die ballen eigenlijk ieder jaar weer in de boom?