jelger stelling
stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Aardbeving Mexico

De inwoners van Mexico-stad kregen vannacht de schrik van hun leven. Een zware aardbeving trof de megastad. De schade is enorm en er zijn veel slachtoffers.

Anti Pest Club EO gouden Roos

Goed nieuws voor de makers van tv-programma Anti Pest Club. Ze hebben de Gouden Roos gekregen voor het beste kinderprogramma in Europa. 

HEMA winkel

‘Is dit t-shirt voor jongens of meisjes?’ Bij de HEMA kun je dat straks niet meer lezen op het label. De winkel gaat stoppen met aangeven welke kleren voor jongens en welke voor meisjes zijn.

Duikboot België Eerste wereldoorlog

Een bizarre ontdekking deze week voor de kust van België. Daar werd een honderd jaar oude onderzeeër ontdekt. En de bemanning? Die zit nog in het schip!

Basisschool eindtoets

Als er deze herfst een flinke griepgolf in Nederland komt, komen basisschoolklassen zonder juf of meester te zitten. Daarvoor waarschuwt de Algemene Onderwijsbond (AOb). Er zijn namelijk niet genoeg invalmeesters en -juffen beschikbaar.

Hagedis sok

De dierenbescherming in Engeland stond deze week vreemd te kijken. Ze waren gebeld om een gevaarlijke hagedis onder een bed vandaan te halen, maar troffen geen dier aan. Wél een vieze sok.

Actiedag orkaan Irma

Vandaag houden, bekende en onbekende Nederlanders, door het hele land acties. En dat doen ze niet zomaar. Dat doen ze om geld in te zamelen voor de slachtoffers van orkaan Irma. Vanmiddag stond de teller op meer dan zes miljoen euro!

Grasmaaien witte huis frank

De één droomt ervan astronaut te worden, de ander filmster. Niet Frank (11) uit Amerika. Hij wilde dolgraag het gras van het Witte Huis, het huis van de president, maaien. En dat gaat hij doen!

Boo Boyz

Daniël, Mingus en Berend (alle drie 10) vormen samen de boyband Boo Boyz. Ze maakten een nummer om aandacht te vragen voor Syrische kinderen. De videoclip van 'De Game' is nu te zien.

Gouden Stuiver

Wat is het beste jeugdprogramma op televisie? Elk jaar wordt de Gouden Stuiver uitgereikt aan het jeugdprogramma met de meeste stemmen. Maandag werd de top-10 tot nu toe bekend gemaakt. 

Superhelden zieke kinderen

Superman, Batman en Wonder Woman. Zes zieke kinderen kregen even de kans om zich een echte fotoheld te voelen. Voor een speciaal fotoproject werden ze als held op de foto gezet. 

Orkanen Irma en Jose boven het Caribisch gebied

De afgelopen weken gaat het in het nieuws veel over Harvey, Irma en Jose. Drie orkanen die over Amerika en het Caribisch gebied trokken. Maar waarom heten ze eigenlijk zo?

Amazone

In het Amazone-gebied in Zuid-Amerika zijn de afgelopen twee jaar honderden nieuwe planten, dieren en vogels ontdekt. Dat schrijft het WNF in een groot...

Computerles

Kinderen moeten op de basisschool computerles krijgen, net zoals ze rekenen en taal krijgen. Dat zegt een organisatie voor Nederlandse technologiebedrijven.

David Banda en Madonna

Het zoontje van de wereldberoemde zangeres Madonna, David Banda (11), gaat voetballen voor de Portugese topclub Benfica. Madonna verhuisde er speciaal voor naar het Zuid-Europese land.

Lucas

De Amerikaanse Jacob (10) wordt een held genoemd. Hij redde eind juli zijn broertje, nadat die in het zwembad was gevallen. Jacob wist precies wat hij moest doen... dankzij zijn lievelingsfilm!

Shane Kluivert

Negen jaar is Shane Kluivert pas, maar toch traint hij deze week al een keer mee met FC Barcelona! Vorig jaar speelde hij al voor de Franse topclub Paris Saint Germain.

Chimpansee tikt tegen het glas

Een kusje op het glas, handgeklap of misschien zelfs een beetje zwaaien. Als bezoekers van de dierentuin dat doen, doen chimpansees dat soms na. Dat ontdekten Zweedse onderzoekers.

Smartphone

Duizend brugklassers uit Den Haag krijgen dit schooljaar een gratis smartphone van de overheid. De leerlingen komen uit gezinnen met minder geld en kunnen niet altijd zelf een telefoon betalen.

Van Aarem

'Ik wil nog één keer sneeuw zien!' Dat was de laatste wens van de 104-jarige mevrouw Van Aarem uit Friesland. De brandweer hielp een handje en liet haar droom uitkomen.

Spaarvarken

In Nederland groeien meer kinderen dan vorig jaar op in een gezin met weinig geld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers.

Kind maakt het strand schoon aan de Nederlandse kust

De afgelopen twee weken hielpen 2748 mensen mee aan het opruimen van de stranden in Nederland. Met succes! Samen ruimden ze bijna 15.000 kilo afval op.

Big Ben Londen valt stil, klokken worden verbouwd

Het is de komende jaren een beetje stiller in Londen. De Big Ben wordt flink onder handen genomen. De klokken van de beroemde toren zullen daarom vanaf volgende week vier jaar lang niet luiden.

Kim Jong-Un en Trump

Amerika is boos op Noord-Korea. Het Aziatische land zou plannen hebben om raketten richting een Amerikaanse legerbasis te schieten. President Trump is woedend. Drie vragen over de ruzie.

Netflix screenshot disney

Wie dol is op Disney-films heeft pech: de populaire animatiefilms staan over een paar jaar waarschijnlijk niet meer op Netflix. Dat zou betekenen dat je Frozen, Finding Dory en de nieuwste film Vaiana niet meer kunt bekijken.

Voetbalvrouwen EK winst huldiging Utrecht lepelenburg

Groot feest maandag in Utrecht. In park Lepelenburg werden de Oranjevrouwen gehuldigd na het winnen van het EK voetbal. Twaalfduizend mensen vierden feest. En daar waren ook veel kinderen bij.

Oranjeleeuwinnen

Groot feest in Enschede! De Nederlandse voetbalvrouwen hebben daar de finale van het EK gewonnen. 

Schoolkinderen school basisschool kinderen

Kinderen die in de provincie Groningen naar school gaan, moeten ver fietsen om op tijd te komen. Brabantse schoolkinderen hebben het een stuk beter getroffen.

Bolt

Nog één keer racet Usain Bolt over de atletiekbaan. De allersnelste man ter wereld doet dit weekend voor het allerlaatst mee aan een topwedstrijd. Maar wat weet jij eigenlijk over hem? Test je kennis!

Eigen beheer

Vandaag begint in Canada een bijzonder sporttoernooi: de wereldspelen voor kleine mensen. Alleen mensen die niet langer zijn dan 1.50 meter als ze volwassen zijn, mogen meedoen. Tom (14) doet voor het eerst mee: ‘Ik hoop veel mensen te leren kennen!’

Droogte

In Nederland gaat er geen jaar voorbij zonder flink wat regen, maar op sommige plekken op aarde is elke druppel welkom. Dit zijn de vijf droogste plekken op aarde.

Apenkunst

Deze week hangen er in een kunstgalerij in de Amerikaanse stad Miami wel heel bijzondere kunstwerken. Ze zijn namelijk niet gemaakt door mensen, maar door chimpansees en orang-oetans!

Jens

Jens (12) loopt de Nijmeegse Vierdaagse met zijn ouders en het V-team van kindercorrespondent Tako Rietveld. Hoe gaat het met hem op de laatste dag, dag vier? 'Mijn voeten waren vanochtend helemaal fit.' 

AT5 Nouri plein

Het voetbalveldje waar Ajax-voetballer Nouri veel voetbalde, is door fans naar hem vernoemd. In heel Nederland lieten veel mensen zien dat ze de voetballer steunen. Bijna twee weken geleden raakten zijn hersenen zo beschadigd dat hij waarschijnlijk niet meer beter wordt. 

Gedenkteken MH17

Koning Willem-Alexander, minister-president Mark Rutte en ongeveer tweeduizend nabestaanden waren maandag in Vijfhuizen, vlakbij Schiphol. Daar werd een herdenkingsmonument geopend voor de slachtoffers van vlucht MH17. Maandag was het precies drie jaar geleden dat het vliegtuig uit de lucht werd geschoten.

Shanice van de Sanden juicht na de 1-0 tegen Noorwegen

De openingswedstrijd van het EK Vrouwenvoetbal heeft voor records gezorgd. Nog nooit keken zoveel mensen in het stadion én op tv naar een wedstrijd vrouwenvoetbal.

ek vrouwenvoetbal

Haal je oranje shirtjes en sjaals maar uit de kast: vandaag begint het EK Vrouwenvoetbal. Voor het eerst wordt het toernooi in Nederland gehouden. Ben jij goed voorbereid? Test je kennis!

Tovernar Pardoes tijdens de voorbezichtiging van Symbolica: Paleis der Fantasie, de nieuwste attractie van het pretpark De Efteling. ANP ROB ENGELAAR

Voor het beste pretpark ter wereld hoef je Nederland niet uit. Volgens een site voor pretparkfanaten van over de hele wereld is De Efteling namelijk het beste pretpark in de wereld.

Stelling
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Jirisan in Zuid-Korea

De dag beginnen met een flinke snuf frisse berglucht. Daar knap je van op toch? Het is alleen lastig in dat platte Nederland van ons. Maar wat nu als je het in een flesje stopt? Dat is wat ze in Zuid-Korea gaan doen.

Zo zou het NEC-pandashirt eruit kunnen gaan zien

Fans van voetbalclub NEC Nijmegen kunnen straks écht niet meer om de panda's uit de dierentuin in Rhenen heen. Wu Wen en Xing Ya komen namelijk op het shirt van de club te staan.

Een zwemmer in de Lek bij Tull en 't Waal. Door de lage waterstand ontstaan langs de oevers rivierstrandjes. Zwemmen in de rivieren die voor scheepvaart worden gebruikt is gevaarlijk. De schippers zien de zwemmer of over het hoofd of er ontstaat een sterk

Met het warme zomerweer snel een duik nemen in een rivier zoals de Maas, Waal of Rijn? Geen goed plan, vindt de overheid. Zij waarschuwen kinderen om niet in rivieren te gaan zwemmen.

Rokje, jongen, protest

Heb jij deze week enorm zitten zweten in de klas door het warme weer? Op een school in Engeland hielden de jongens niet uit. 'Mogen we korte broeken dragen?', vroegen ze aan de leraren. Nee, zeiden die. En dus kwamen de jongens in opstand.

Kinderen kijken naar kunst in het Rijksmuseum

Als jij naar een schilderij kijkt, zie je dan hetzelfde als jouw vader en moeder? Nee, zegt een nieuw onderzoek. Volgens de onderzoekers kijken kinderen op een andere manier naar kunstwerken.

Solstice

Het is 21 juni en dat betekent twee dingen: het is officieel zomer én de langste dag van het jaar. Maar eh, klopt dat wel?

Blije schoolkinderen

Kinderen in het zuiden van Nederland krijgen dinsdag, woensdag en donderdag les volgens het tropenrooster, meldt Nu.nl. Het wordt de komende dagen zó heet dat kinderen dan 's middags niet in de hitte naar school...

Katten niet welkom in Australisch natuurpark

Australië krijgt er een nieuw groot nieuw natuurgebied bij. Daar hebben natuurbeschermers voor gezorgd. Maar voor één diersoort is daar geen plek: katten zijn er absoluut niet welkom!

Zwarte beer steekt de weg over tijdens een hardloopwedstrijd in Colorado.

Hardlopers in de Verenigde Staten kregen dit weekend de schrik van hun leven. Tijdens een hardloopwedstrijd kwam er opeens een beer uit de bosjes gerend.

Epke Zonderland in actie tijdens de rekstokfinale tijdens de Olympische Spelen in Rio 2016

Vorige week begon Epke Zonderland voor het eerst sinds de Olympische Spelen van vorig jaar met trainen, maar nu heeft hij al een unieke actie laten zien: vijf vluchtelementen achter elkaar.

Tijn

De nieuwe nagellakactie van de zieke Tijn (6) loopt als een trein. Om geld op te halen voor het goede doel worden er potjes nagellak in zijn lievelingskleuren verkocht: LAK door Tijn. In minder dan tien dagen werd er al 400.000 euro mee opgehaald.

een tweekoppige bruinvis, gevangen voor de Nederlandse kust in de noordzee door Henk Tanis

Vissers keken maandagochtend vreemd op. Toen ze hun netten binnenhaalden, zat er een hele vreemde vangst in: een bruinvis-jong met twee koppen!

Laura Emmelkamp van het kookboek Chef het samen met tomaat tijdens de uitreiking van de Gourmand Awards

Het beste kinderkookboek ter wereld, dat is Chef het samen met tomaat. Deze week kregen schrijfster Laura Emmelkamp en fotograaf Scato van Opstall de prijs. Laura reisde er helemaal voor naar China: ‘En we wisten vooraf niet dat we gingen winnen.’

Edith (6) doet mee aan een spelling bee in de Verenigde Staten

Spelwedstrijden zijn in de Verenigde Staten enorm populair. Meestal zijn ze bedoeld voor jongens en meisjes van de middelbare school, maar dat maakte Edith Fuller niks uit. Zij deed als zesjarige mee aan een spelwedstrijd. 

Beeld van een natte basisschool in Nistelrode

Kinderen die naar basisschool Beekgraaf in Noord-Brabant gaan, hebben een extra weekje vrij. Door een groot lek in hun school hoeven ze deze week niet te komen.

De glaskikker die onlangs werd ontdekt in het Zuid-Amerikaanse land Ecuador

In Zuid-Amerika is een heel bijzondere kikker ontdekt: een doorkijkkikker. Van onderaf kun je zo zijn lijfje in kijken en zijn hartje zien kloppen.

Ajax viert feest na het behalen van de finale van de Europa League

Vanavond speelt Ajax de finale van de Europa League tegen Manchester United. In Amsterdam én in het stadion zullen fans gespannen toekijken. Maar wat weet jij van de finale af? Test je kennis!

Andrew Forrest, nadat hij een recordbedrag aan het goede doel heeft gedoneerd.

Stinkend rijk is de Australische zakenman Andrew Forrest. En hij vond dat hij best wat geld kon missen. Daarom doneerde hij een recordbedrag aan het goede doel: ruim 267 miljoen euro!

Bibiana Steinhaus in actie tijdens het WK voor vrouwen

Een primeur in de Duitse voetbalcompetitie: vanaf volgend jaar fluit een vrouwelijke scheidsrechter op het hoogste niveau. Bibiana Steinhaus gaat als eerste vrouw fluiten in een grote voetbalcompetitie.

Koning Willem-Alexander reikt de Appeltjes van Oranje uit op Paleis Noordeinde. De prijzen worden dit jaar toegekend aan drie sociale initiatieven die zich inzetten voor kwetsbare kinderen: Ervaringsmaatjes van Stichting Informele Zorg (SIZ) Twente, Stich

Drie organisaties die kinderen in Nederland helpen hebben gister van koning Willem-Alexander een prijs gekregen. Ze kregen een Appeltje van Oranje. Maar wat is dat voor prijs?

Dirk Kuijt kampioenschap afscheid feyenoord rotterdam kuip goals stopt

Dirk Kuijt (36) stopt met voetballen. Dat werd woensdagmiddag bekend. Hij doet dat op zijn hoogtepunt: zondag was hij nog dé held van Feyenoordfans door drie keer te scoren in de kampioenswedstrijd tegen Heracles. Zijn carrière in vijf foto's.

Ajax-speler Kasper Dolberg juicht na een goal tegen Olympique Lyon in de halve finale van de Europa League

Ajax-spits Kasper Dolberg (19) is het grootste talent in de Nederlandse voetbalcompetitie. Dat heeft een jury van trainers en oud-voetballers besloten. De Deense voetballer stond dit jaar volop in de schijnwerpers.

Dirk Kuijt van Feyenoord op het bordes van het stadhuis tijdens de inhuldiging op de Coolsingel. De Rotterdammers pakten na achttien jaar weer de titel in eredivisie.

Groot feest in Rotterdam zondag én maandag. Voetbalclub Feyenoord werd zondag kampioen door met 3-1 te winnen van Heracles. Maandag werden de spelers gehuldigd in een vol Rotterdam. Het kampioenschap van Feyenoord in vijf cijfers.

Een beeld van Robird, een robotvogel ontwikkeld door Clear Flight Solutions uit Nederland

De slimme robotvogel Robird mag zijn vleugels uitslaan. Het ‘beest’ is bedacht door een Nederlands bedrijf om echte vogels weg te jagen bij vliegvelden. Een Canadees vliegveld gaat de robotvogel nu voor het eerst gebruiken.

Reza Paratesh, de Iraanse dubbelganger van Messi, gaat op de foto met fans

Hij heeft misschien niet het talent, maar wel het uiterlijk van Lionel Messi. De Iraniër Reza Paratesh gaat als dubbelganger van de Argentijnse stervoetballer door het leven. En dat leverde hem deze week problemen op.

Dick Advocaat aan het coachen

Hoe kan het Nederlands elftal toch het WK van volgend jaar nog halen? Met die vraag zat voetbalbond KNVB de afgelopen weken na het vertrek van bondscoach Danny Blind. Nu hebben ze een antwoord: met Dick Advocaat als nieuwe bondscoach. Nou ja, nieuw?

Een stillbeeld van de film Meesterspion

Elk jaar wordt in Italië een van de grootste kinderfilmfestivals ter wereld georganiseerd. En dit jaar heeft dat festival een Nederlands tintje. De spionnenfilm Meesterspion wordt op het grote festival gedraaid. Mooi nieuws voor de makers dus.

Kids running, hardlopende kinderen, rennen, kids run

Klaar voor de Kids Run? Af! Bijna elke hardloopwedstrijd in Nederland heeft inmiddels een Kids Run, een speciale wedstrijd voor kinderen. Maar hoe zorg je dat jij topfit aan de start staat? Hardlooptrainer Hugo Hoogeveen en Nadia (9) geven tips.

De selectie van Feyenoord traint daags na de zege op Vitesse.

Als Feyenoord zondag wint van Excelsior, is het eindelijk zover: dan zijn ze kampioen van Nederland. Iets wat al achttien jaar niet is gebeurd. Net als alle andere Feyenoord-fans zijn Tomasson en Alec bevangen door kampioenskriebels.

Een beeld van Jan Jansen en de Kinderen, de beroemde strip van Jan Kruis

Misschien heeft je moeder of vader ze nog in de kast staan: strips van tekenaar Jan Kruis. Helaas overleed de beroemde tekenaar begin dit jaar, maar zijn familie komt nu met goed nieuws: nog niet eerder uitgebrachte strips zijn straks te zien in het Stripmuseum!

Publiek op het Marktplein in Arnhem voor de huldiging van Vitesse
In Beeld

Het Marktplein in Arnhem was maandagavond zwart-geel gekleurd. Bekerwinnaar Vitesse werd daar gehuldigd nadat de club zondag de bekerfinale had gewonnen van AZ. Ze wonnen met 2-0. Het is de eerste grote prijs voor de club in 125 jaar.

Een kapper in Amerika geeft gratis knipbeurten weg aan jongens die hun huiswerk maken

Wil je een nieuw kapsel? Maak dan eerst je huiswerk maar! Dat is wat een kapper in Amerika tegen zijn jonge klanten zegt. Hij geeft gratis knipbeurten weg als de scholieren hun huiswerk hebben gemaakt.

Groningse vlag

Kinderen op basisscholen in Friesland, Groningen en Drenthe moeten les krijgen in hun eigen (streek)taal. Volgens het Europees Bureau voor Kleine Talen (EBKT) verdwijnen de talen anders. Zij hebben een...

De Britse sportschoolketen David Lloyd is onlangs begonnen met slaapklasjes

Wil jij aan het einde van een lange schooldag het liefst even een tukje doen? Dan heeft een Britse sportschoolketen dé oplossing: slaapklasjes! Daarin mag je in de sportschool lekker naar dromenland.

De Britse Tommy (13) verbrak onlangs een hooghoudrecord vernoemd naar de Argentijnse sterspeler Maradona

Hooghoudrecord voor Britse Tommy (13)

Eerst de bal hooghouden met je rechtervoet, dan je linker. Daarna je rechterknie, linkerknie, rechterschouder, linkerschouder en ten slotte op je hoofd. Dat is de Maradonna 7, een hooghoudtruc waar de Britse Tommy (13) supergoed in is. Hij is zelfs recordhouder!

Straatvoetballer en YouTube-ster Touzani opent een Cruyff Court in Madurodam bij Scheveningen

Een voetbalveldje middenin een pretpark. Klink gek, maar toch was balkunstenaar Touzani vandaag in Madurodam om daar een Cruyff Court te openen. En hij trok flink wat aandacht.

Robert Irwin, zoon van de beroemde natuurtv-maker Steve Irwin

Je kent natuurlijk Freek Vonk, maar ken je Robert Irwin al? De dertienjarige dierenliefhebber uit Australië mocht deze week op de Amerikaanse televisie allemaal bijzondere dieren laten zien. Net als zijn vader jaren geleden.

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima bij basisschool De Vijfmaster tijdens de jaarlijkse Koningsspelen.

Vandaag gaven koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Veghel het startsein voor de Koningsspelen (foto boven). Zo’n 1,2 miljoen kinderen in Nederland begonnen de dag met flink wat beweging. Op  CBS De Hoeksteen in Spijkenisse mochten de kinderen de Koningsspelen zelf organiseren. ‘Het was alle moeite waard!’

Stellingbeeld

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Puin na de explosie in Veendam

De Groningse plaats Veendam werd woensdagochtend opgeschrikt door een enorme explosie. Een flatgebouw werd helemaal verwoest en er viel één dode. Wat is er precies gebeurd?

Shirts van de Braziliaanse club Fluminense met supermarktproducten

‘Hey, wie is die nummer 10,98?’ ‘Oh, dat is Pizza! Nee, wacht…’ De fans van de Braziliaanse voetbalclub Fluminense de Feira moesten deze week behoorlijk hun best doen om hun spelers te herkennen. De club speelde met de supermarktproducten achterop hun shirt.

Een meisje wat in de wildernis in India werd gevonden

Het doet denken aan het verhaal van Mowgli uit Jungle Book: een meisje van acht werd begin dit jaar ontdekt in de wildernis in India. Ze werd gevonden tussen een groepje apen.

Matthew (11) mocht in nothingham een heel orkest dirigeren

De 11-jarige Matthew Smith is erg muzikaal. Hij speelt gitaar, drums, viool én piano. En oh ja, afgelopen zondag was hij dirigent bij een groot orkest.

Tijn, bekend van de nagellakactie voor 3FM Serious Request

In één klap was hij beroemd in heel Nederland: Tijn. De zesjarige Tijn die met  zijn nagellakactie voor 3FM Serious Request een dikke 2,5 miljoen euro ophaalde. Deze week werd bekend dat hij van het Rode Kruis een onderscheiding krijgt.

Een stillbeeld van de cheetajongen in Washington

Twaalf (!) cheeta’s geboren in dierentuin

Een dierentuin in de Amerikaanse stad Washington heeft een pluizige uitbreiding gekregen. Twee cheeta-vrouwtjes kregen vlak na elkaar in totaal twaalf jongen!

Donald Trump, president van de Verenigde Staten van Amerika

Deze week werd er geschokt gereageerd op beelden van een gifgasaanval in Syrië, waarbij veel mensen omkwamen. Vrijdagochtend heeft Amerika als reactie raketten op Syrië geschoten. Vier vragen over de situatie.

Kinderen spelen op een tablet

Heb jij wel eens per ongeluk iets gekocht in een spelletje op de tablet van je ouders of een app gekocht waar je eigenlijk voor moest betalen? Kinderen die dat met een tablet van technologiebedrijf Amazon hebben gedaan, hebben geluk. Zij krijgen hun geld terug!

Turkse mensen zwaaien met Turkse vlaggen.

Turkse Nederlanders mogen vanaf vandaag tot en met zondag naar de stembus. Niet voor een verkiezing, maar ze mogen hun mening geven over plannen van de Turkse regering. Wat zijn dat voor plannen? Drie vragen over het referendum.

Een hondshaai, zoals de haai die werd geboren op een Scheveningse school

Een klaskonijn of een groepshamster hebben wel meer schoolklassen, maar op basisschool De Vuurtoren in Scheveningen hebben ze een heel bijzonder schooldier. Daar werd deze week een kleine hondshaai geboren!

Evgenia Medvedeva tijdens het WK kunstschaatsen in Finland

Pas 17-jarige Russin verbreekt kunstschaatsrecords

Niet één, maar twee wereldrecords verbrak de 17-jarige Evgenia Medvedeva dit weekend. Op het WK in Finland maakte ze veel indruk met haar ijsdans.

Smerige schoenen

Als je Connor vraagt of hij soms poep aan zijn schoen heeft, antwoordt hij zeker met ja. Hij maakte zijn schoenen namelijk expres zo vies mogelijk, zodat hij de Rotte Schoen-verkiezing in de Verenigde Staten zou winnen. En dat lukte!

Een meisje klimt in een boom

In bomen klimmen, zelf hutten bouwen, skaten en stoeien. Dat mogen Nederlandse kinderen best wat meer doen. Zij spelen te veilig, vindt een opvoedorganisatie.

Cementblokken breken met je hoofd, Kedir vestigde een record

Nieuw record: cementblokken breken met je hoofd

Krijg jij al hoofdpijn bij het idee dat je een blok cement met je hoofd moet breken? Dat geldt niet voor Kerim (16) uit Bosnië. Hij brak maar liefst 111 cementblokken met zijn hoofd!

Danny Blind toen hij nog bondscoach van Oranje was.

Danny Blind is niet langer trainer van het Nederlands elftal. Zaterdag verloor Oranje met 2-0 van Bulgarije en het WK in 2018 halen wordt nu een pittige klus. Bondscoach Blind werd zondag ontslagen. Maar hoe 'slecht' was hij eigenlijk?

 Eveline Sint Nicolaas, conservator geschiedenis van het Rijksmuseum, geeft uitleg aan schoolkinderen bij een schilderij. Het museum en Albert Heijn presenteren, in aanwezigheid van groep 3 van de ASVO school, het Sinterklaas Rijksmuseum assortiment.

Ga jij wel eens met je ouders naar het museum of het theater? Dat is dan waarschijnlijk een idee van je moeder. Volgens een onderzoeksbureau stellen moeders vaker een uitje voor dan vaders.

Een metrolijn in de Chinese stad Chongqing, die dwars door een flatgebouw loopt.

Zou een trein die langs jouw huis rijdt jou al wakker houden? Dan heb je vast medelijden met de inwoners van een flat in een Chinese megastad. Daar rijdt de metro namelijk langs de voordeur!

Max Verstappen

Start uw motoren! Zondag gaat het Formule 1-seizoen weer van start. Natuurlijk met Max Verstappen. Kan hij dit jaar de wereldtitel winnen?

De beker van het boterbier-ijs van Yuengling Ice Cream, geïnspireerd door Harry Potter.

Als je de Harry Potter-boeken hebt gelezen, ken je het: boterbier. In de boeken drinken Harry en zijn vrienden soms een boterbiertje, maar jij kunt het nu ook proeven. Een ijsmerk in de Verenigde Staten heeft namelijk boterbier-ijs bedacht!

Een diamantmijn in Sierra Leone.

Een pastoor in het Afrikaanse land Sierra Leone heeft een bijzondere vondst gedaan. Hij vond in een mijn een mega-diamant, die miljoenen euro's waard kan zijn.

Panda Wu Wen die vanaf 12 april in de dierentuin in Rhenen zal leven

Het is eindelijk bekend wanneer de reuzenpanda’s naar de dierentuin in Rhenen komen. De panda’s Xing Ya en Wu Wen zullen op 12 april aankomen. Dat maakte de dierentuin dinsdag bekend.

Een jongen glijdt van een waterglijbaan

Ben jij dol op zwemmen en dan vooral op waterglijbanen? Dan moet je deze zomer in Zwitserland zijn! Daar wordt in de zomer de langste waterglijbaan ooit gebouwd. 

Olifanten in actie tijdens een polotoernooi in Bangkok.

Olifanten in de Thaise hoofdstad Bangkok zullen dit weekend flink zweten. In de stad wordt het jaarlijkse olifanten-polotoernooi georganiseerd. Het toernooi is bedoeld om geld op te halen voor het goede doel.

Schildpad Om Sin tijdens zijn operatie waarbij 915 muntjes uit zijn lijf werden gehaald.

Zeeschildpad Om Sin uit Thailand heeft geluk gehad. Hij leefde in een vijver in de Thaise stad Bangkok, waar mensen muntjes ingooide. Om Sin at die muntjes op, maar dankzij een operatie kwam hij er goed vanaf.

Een promoshot van boyband B-Brave

Slecht nieuws voor de fans van B-Brave. De Nederlandse boyband heeft bekend gemaakt te stoppen. Ze gaan nog wel één groot afscheidsconcert geven.

Een koppel doet mee aan het jaarlijke Wife Carrying (vrouwsjouwen) toernooi in Dorking, Engeland

Vrouwsjouwen in Engeland

In het Engelse plaatsje Dorking gebeurt niet zo veel, maar één keer per jaar leeft het dorp helemaal op. Dan is het tijd voor het jaarlijkse vrouwsjouw-toernooi!

Een persoon eet een kakkerlak

'Hè, wat kraakt daar tussen mijn tanden?' Mensen die het brood van de Braziliaanse studenten Andressa en Lauren eten, kunnen dat zomaar eens denken. Zij maakten namelijk brood van kakkerlakken!

Een lezend kind

Hoeveel woorden kun jij lezen in drie minuten tijd? Dat werd gevraagd aan honderden basisschool kinderen uit Nederland en Vlaanderen (België). De uitkomst: Nederlandse kinderen lezen sneller en beter!

Een muis

Mensen die afgelopen woensdag van de Britse hoofdstad Londen naar de Amerikaanse stad San Francisco wilde vliegen, werden om een bijzondere reden vertraagd. Een muis aan boord zorgde ervoor dat het vliegtuig niet kon vertrekken.

Koning Willem Alexander nodigt 150 mensen uit om op zijn verjaardag met hem te dineren

Hoera! Op 27 april wordt koning Willem-Alexander vijftig jaar oud. Dat moet gevierd worden en dat wil de koning doen met een speciaal diner met gewone Nederlanders. Elfduizend mensen hebben wel zin in een hapje met de koning.

Een kind in Jemen staat op de resten van een verwoest huis.

Verdrietig nieuws uit Jemen. Bij de burgeroorlog in het Arabische land zijn volgens de Verenigde Naties veel kindsoldaten betrokken. De jongsten zouden pas tien jaar oud zijn.

Een edelhert op de hoge veluwe in Nederland

Een edelhert in Duitsland heeft een bijzondere nieuwe familie gevonden. Het hert heeft zich aangesloten bij een kudde koeien.

Leerlingen van groep zes van acht basisscholen in Delft doen donderdag mee aan de Beweegtoets, een sportieve Cito-toets.

Kinderen moeten meer gymles krijgen op school en dan niet van hun normale juf of meester, maar van een échte gymleraar. Dat plan had de regering, maar blijkt nu veel te duur. 

Tyler Armstrong staat op het topje van de berg Denali in Alaska, Verenigde Staten

Amerikaanse Tyler (13) beklimt megaberg

Een berg beklimmen is loodzwaar. Helemaal als je nog maar dertien jaar bent! Toch beklom Tyler Armstrong uit de Verenigde Staten vorig jaar een zesduizend meter hoge berg. Nu laat hij in een filmpje zien hoe zwaar dat was.

De dertien jaar oude Mohammed Al-Sheikh heeft een Guinnes World Record gevestigd voor de meeste rondjes om zijn eigen lichaam in één minuut.

Mohammed (13) uit Palestina had één grote droom: een wereldrecord op zijn naam zetten. En dat is hem nu gelukt! De jongen kan de meeste rondjes om zijn eigen lichaam draaien in één minuut tijd.

tentoonstelling Leonardo da Vinci.jpg
Testteam

Wist je dat ruim vijfhonderd jaar geleden iemand al de eerste fiets, roltrap én vliegmachine had uitgevonden? En dat één man al die ontdekkingen deed? In Amsterdam kun je allerlei verzinsels van de beroemde Leonardo Da Vinci bekijken én zelf testen.

Collage van foto's van de Harry Potter-tentoonstelling in Utrecht

Honderden dreuzels verzamelden zich afgelopen zaterdag in Utrecht. Daar werd een grote Harry Potter-tentoonstelling geopend. Fans kunnen zich daar vergapen aan allerlei kleren, voorwerpen en plekken uit de boeken en films.

Een kangal hond.

Een puppy die in Turkije tien dagen lang in een klein gat vastzat, is gered. Het hondje van ongeveer vier maanden zat dagenlang vast in een smalle schacht.

Justin Bieber tijdens een concert in Italië, deze zomer staat hij op popfestival Pinkpop

Ja, je leest het goed: Justin Bieber komt weer naar Nederland. Op zaterdag 3 juni staat hij op Pinkpop, het grootste festival in Nederland.

Petr Chec

De keeper van de Engelse voetbalclub Arsenal (foto) draagt er al jaren eentje: een keepershelm. Alle jonge keepers van een voetbalclub in Dordrecht moeten er vanaf nu ook verplicht een op. Bij GVV Unitas uit Gorinchem is het al zo'n twee jaar verplicht. Kidsweek keek destijds een middagje mee met Teun (10).

Een stillbeeld uit De LEGO Batman Film
3.5
Film

De LEGO Film was een paar jaar geleden een enorm succes en dus werd er al snel een volgende lego-film aangekondigd. De LEGO Batman Film is er één vol superhelden, schurken en actie.

Een verbaasde hond tijdens de Westminster Dog Show in New York

Al 130 jaar lang wordt in New York de grootste en belangrijkste hondenshow ter wereld gehouden. Hondenfans kijken elk jaar uit naar de show, maar dit jaar zijn ze boos. De organisatie heeft besloten om iets te veranderen… Ook katten zijn dit jaar welkom.

The Souther Island Kokako Trust Fund looft een dikke beloning uit voor de vinder van de bijzondere Kokako in Nieuw-Zeeland
Infographic

'Help! Wie heeft de kokako gezien?' Dat vraagt een organisatie in Nieuw-Zeeland zich af. Zij zijn op zoek naar de bijzondere vogel, waarvan werd gedacht dat hij al was uitgestorven. Experts denken dat de vogel toch nog leeft. En loven een dikke beloning uit voor de vinder!

Kinderen achter een computer op school

Laden foto's, filmpjes en sites op de computers op jouw school erg langzaam? Straks niet meer, als het aan de regering ligt. Ruim achthonderd basis- en middelbare scholen met traag internet krijgen geld om dat te verbeteren.

Yorbe Vertessen van PSV op het doel tegen Raja Casablanca

Tijdens de voetbalwedstrijden in Qatar van het PSV-jeugdteam onder-de-17-jaar stond dit weekend een bijzondere held op: spits Yorbe Vertessen (16). Niet om zijn doelpunten, maar om zijn keeperskunsten!

Vluchtelingen per boot onderweg van Libië naar Italië
Dossier vluchtelingen

Veel meer kinderen vluchtten in 2016 in hun eentje naar Italië. Dat blijkt uit cijfers van UNICEF. Ze vluchtten via het Afrikaanse land Libië. De kinderrechtenorganisatie telde in 2016 meer dan twee keer zoveel eenzame kindvluchtelingen op deze route dan een jaar eerder.

Een tijger hangt uit het raam van een auto in de straten van Dubai

Rijkaards in de Verenigde Arabische Emiraten moeten op zoek naar nieuwe huisdieren. Vaak houden ze zeldzame dieren zoals tijgers, cheeta's en leeuwen als huisdier, maar door een nieuwe wet is dat voortaan verboden.

Panda Xing Ya die in het voorjaar van 2017 naar Rhenen verhuist.

Eigenlijk zouden ze vorig jaar komen, maar nu komen ze écht naar Nederland: de panda's Xing Ya (foto boven) en Wu Wen. Vandaag keurden Chinese experts het verblijf van de panda’s in de dierentuin in Rhenen. En dat is helemaal in orde.

De Nederlandse vogelaar Arjan Dwarshuis heeft het wereldrecord vogelsoorten in één jaar zien verbeterd.

In 2016 reisde Arjan Dwarshuis (29) de hele wereld over om vogels te zien. Hij wilde het wereldrecord aantal vogelsoorten in één jaar verbeteren en dat is gelukt. Gister zag hij zijn laatste soorten. Kidsweek sprak hem al in maart: 'Dit is een beetje de Champions League-...

Een stillbeeld uit de anti-pestvideo van Luke Culhane

De Ierse Luke Culhane (13) is door de Franse kinderkrant Mon Quotidien uitgeroepen tot ‘Kind van het Jaar’. Hij maakt een filmpje tegen online pesten, dat sinds begin dit jaar bijna 560.000 keer werd bekeken.

Het Syrische meisje Bana met een hulpverlener net buiten Aleppo.

Ze is zeven jaar en wereldberoemd. Maar niet omdat ze zo mooi kan zingen of goed kan acteren. Bana is bekend omdat ze midden in de oorlog in Syrië leeft en daar op Twitter verslag van doet. Maandag werd bekend dat ze is gered uit de verwoeste stad Aleppo.

Foto van de junioren van cheerleadingploeg de Frisian Cheer Stars

Dansende vrouwen met pluizige pompoms die het publiek opzwepen. Misschien ken je cheerleading wel van Amerikaanse sportwedstrijden, maar het is ook een serieuze sport. Noa (10, boven op de toren links) en Jelke (11, onder aan de toren links) werden al twee keer Nederlands kampioen. Noa: ‘Het is echt een teamsport.’

De Britse moeder Emma Tapping voor de enorme stapel van 350 kerstcadeau's die ze voor haar kinderen kocht.

In veel huizen vinden kinderen op kerstochtend een cadeautje onder de kerstboom. Maar de kinderen van deze Britse moeder vinden juist een kerstboom onder de cadeaus. Zij kocht driehonderd presentjes voor haar drie kinderen.

Murtaza Ahmadi voetbalt in een zelf van een plastic zak gemaakt shirt van Lionel Messi

Een foto van de zesjarige Murtaza Ahmadi uit Afghanistan ging begin dit jaar de hele wereld over. Het jongetje voetbalde in een 'shirt' van voetballer Lionel Messi, gemaakt van een plastic zak. Murtaza kan het jaar nu afsluiten met een grote glimlach: deze week ontmoette hij zijn grote held!

Minnie Mouse Popcorn in een winkelschap

Vraag jij je ouders altijd om snoep te kopen met Donald Duck op het doosje of ijsjes met prinses Elsa op het plastic? Dat is vanaf volgend jaar voorbij. Figuurtjes uit kinderfilms, –series, -strips en -boeken mogen niet meer op de verpakking van ongezond eten staan.

Kinderen schrijven brieven met hun boodschap voor de toekomstig Amerikaans president Donald Trump.

Doe aardig tegen iedereen, bouw geen grote muur en denk goed na over wat je zegt. Die boodschappen komen veel terug in de brieven in Facebook-groep 'Dear President Trump' ('Lieve president Trump'). Kinderen kunnen in die groep hun boodschap aan de toekomstige president van Amerika delen.

Een stilbeeld uit de nieuwe Disney animatiefilm Vaiana
4
Film

Ergens in de oceaan lag ooit het eiland Te Fiti. Een bijzonder eiland dat de gave had om leven te verspreiden over andere eilanden. Tenminste, tot de halfgod Maui met zijn magische vishaak haar hart stal en het leven juist langzaam uit de eilanden verdween.

Grapjassen halen grappen uit met een wildcamera

De inwoners van het Amerikaanse stadje Gardner waren bang dat er een gevaarlijke poema in hun buurt leefde. De politie ging op onderzoek uit. Agenten vonden geen poema, maar wel een heleboel bijzondere figuren…

Wanda Dench nodigde Jamal (17) per ongeluk uit voor Thanksgiving. De twee schoven afgelopen donderdag lekker aan.

Eén fout sms'je en een Amerikaanse oma had per ongeluk een wildvreemde uitgenodigd voor een belangrijk familie-etentje. Ene Jamal (17) kreeg de uitnodiging die voor haar kleinzoon bedoeld was. Toch mocht hij komen!

De kerstkaart van de zieke Alexander (9) uit Engeland

De 9-jarige Alexander uit Engeland is ernstig ziek en heeft dure hulp nodig. Hij zamelt op een bijzondere manier geld in voor zijn speciale behandeling. Hij verkoopt zijn eigen kerstkaart. En die is een hit!

De toekomstige Amerikaanse president Donald Trump staat voor de Amerikaanse vlag met zijn toekomstig vice-president Mike Pence.

Van Amerika weer een topland maken, dat was Donald Trumps verkiezingsboodschap. Alleen was de toekomstig president van de Verenigde Staten niet heel duidelijk over hoe dat moest gebeuren. Nu heeft hij in een filmpje zijn plannen voor zijn eerste honderd dagen als president bekend gemaakt.

De auto van Laurens Vanthoor vliegt door de lucht tijdens de GT-race in Macau.

‘Einde wedstrijd.’ Dat dacht racer Laurens Vanthoor waarschijnlijk ook zelf, toen hij zondag tijdens een race met zijn auto door de lucht vloog. De Belg landde op zijn dak en kon niet verder racen. Tóch werd hij de winnaar van de wedstrijd.

Aardbeving, schade, nieuw zeeland, natuurramp

Na de grote aardbeving in Nieuw-Zeeland van vorig weekend is de schade groot. Twee mensen kwamen om en huizen stortten in. Nu blijkt dat er nóg iets is gebeurd: de twee eilanden van Nieuw-Zeeland liggen ineens dichter bij elkaar!

Aapje, geit, china, cctv, adoptie

Opeens was hij daar: het baby-aapje op de boerderij van Chinees Zhong Shu. Die vond het beestje in zijn geitenstal, waar het zich vastklampte aan één geit. Sindsdien zijn aap en geit onafscheidelijk.

Amsterdam, toeristen, drukte, maximum, limiet
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Jeugdtrainer Niek Tiemersma motiveert de jeugdspelers van SC Franeker met een rap.

Motiveert jouw voetbaltrainer jou altijd met een saai praatje in de rust? Dan moet je misschien bij SC Frankerer gaan voetballen! Jeugdtrainer Niek rapte dit weekend voor zijn spelers in de rust.

De politie in South Brisbane, Australië vond deze week een levende koala in een rugzak

De Australische politie stond dit weekend raar te kijken. Toen ze in de rugzak van een aangehouden vrouw keken, vonden ze een levende babykoala!

Twee mensen wisselen een briefje uit

Een elfjarig meisje in de Amerikaanse staat Louisiana heeft een heldendaad verricht. Door een briefje aan haar leraar te geven, heeft ze haar moeder gered van een gijzeling!

Cricket-speler Liam Thomas verliest zijn kunstbeen tijdens een wedstrijd van het Engels team voor gehandicaptenspelers tegen Pakistan.

Cricket-speler Liam Thomas doet écht alles om te winnen. De speler met een handicap ging zelfs verder op één been nadat hij zijn kunstbeen had verloren!

koppen voetbal

Koppen tijdens het voetballen is slecht voor je hersens. Dat zeggen Schotse wetenschappers in een nieuw onderzoek. Maar de Nederlandse voetbalbond is niet overtuigd.

De Amerikaanse tiener Reuben (16) sprak na een coma opeens vloeiend Spaans

Wanneer je wakker wordt uit een coma en opeens een andere taal spreekt, is dat flink schrikken. Het overkwam de 16-jarige Reuben uit Amerika.

cinekid tips

Hoera, (bijna) herfstvakantie! En dat betekent: filmfestival Cinekid. Maar daar zijn zoveel films te zien, dat je soms niet weet waar je moet beginnen. Kidsweek geeft daarom vier  ips voor films die je eigenlijk niet mag missen.

Hiba Ghafry speelt Meral in de film Uilenbal, de openingsfilm van Cinekid 2016
3
Film

Als Meral met haar ouders naar een nieuwe flat verhuist, heeft ze moeite met het maken van nieuwe vrienden. Maar in haar kamer ontdekt ze een echte nieuwe vriend, de muis Pieppiep.

Georginio Wijnaldum in actie voor het Nederlands voetbalelftal tijdens de oefeninterland tegen Griekenland.

Toen voetballer van Oranje Georginio Wijnaldum (25) zijn eerste wedstrijden als profvoetballer speelde, was hij nog piepjong. Hij was nét zestien jaar en speelde in het eerste van Feyenoord. ‘Mijn hele leven veranderde.’

De Colombiaanse President Juan Manuel Santos heeft de nobelprijs voor de vrede gekregen.

En de Nobelprijs voor de Vrede gaat naar… de Colombiaanse president Juan Manuel Santos! De president van het Zuid-Amerikaanse land krijgt de belangrijke vredesprijs omdat hij zich jarenlang inzette voor een vrede met rebellengroep FARC. Dat is er nu eindelijk.

Rafael Nadal zoekt tijdens een oefenwedstrijd mee naar een verloren meisje in het publiek

Net toen toptennisser Rafael Nadal dit weekend wilde serveren, werd hij afgeleid. Een moeder in het publiek was in paniek op zoek naar haar verdwenen dochter Clara. Nadal twijfelde geen moment en stopte met spelen.

Pokémon-jagers in Kijkduin. De gemeente Den Haag sleept de makers van het spel voor de rechter.

Pokémon Go-spelers weten het allemaal. De beste plek om het spel te spelen is Kijkduin. Bij de strandplaats stikt het van de bijzondere Pokémon. Maar als het aan de gemeente Den Haag ligt, komt daar een einde aan. Zij slepen de makers van het spel voor de rechter.

Een reconstructie van de cockpit van vlucht MH17

Het werd al langer gedacht, maar het is nu écht bewezen. De raket die in juli 2014 vlucht MH17 neerhaalde, kwam uit Rusland. Dat is vandaag bekend gemaakt. Het vliegtuig werd boven Oekraïne neergeschoten. Daarbij kwamen 298 mensen om. De meeste van hen waren Nederlanders. 

Vismascotte Mackerel Jordan eet de keeperstrainer van Derby County op

De fans van Engelse voetbalclub Derby County zullen raar hebben opgekeken afgelopen weekend. In de rust van hun wedstrijd, kwam een grote vismascotte het veld oplopen en die 'at' de keeperstrainer op!

Een Indische varaan in Dierenpark Emmen

Een bizar moment tijdens de laatste training voor de Formule 1-race in Singapore afgelopen weekend. Plotseling stak een enorme varaan de racebaan over. Max Verstappen kon het dier nog maar net ontwijken: 'Wow, er zit een enorme hagedis op de baan!'

Triatleet Alistair Brownlee helpt zijn broer Jonathan over de streep tijdens de triatlon in Mexico

Wat doe je als je ziet dat je broer op instorten staat tijdens een belangrijke sportwedstrijd? Dan help je hem natuurlijk! Dat dacht ook triatleet Alistair Brownlee, toen hij zag dat zijn broer Jonathan bijna flauwviel.

Tristan Bangma en Teun Mulder in actie op de racefiets

De Olympische Spelen zijn alweer even voorbij. En die negentien Nederlandse medailles smaken naar meer!  In Rio de Janeiro zijn woensdag de Paralympische Spelen begonnen, het toernooi voor sporters met een handicap. Para-fietser Tristan Bangma (18) is erbij: 'Dit jaar gaan we voor een medaille, welke kleur dan ook.'

Paralympisch zwemmer Sanne Hofman duikt het bad in

De Olympische Spelen zitten erop. Nederland heeft maar liefst negentien medailles gehaald. Dat smaakt naar meer! In Rio de Janeiro zijn de Paralympische Spelen begonnen, het toernooi voor sporters met een handicap. Para-zwemmer Sanne Hofman (14) is erbij: 'Door mijn slagen te tellen, weet ik dat ik aan de overkant ben.'

Gerard Bambacht in actie voor het nationale CP-elftal

De Olympische Spelen zitten erop. Nederland heeft maar liefst negentien medailles gehaald. Dat smaakt naar meer! In Rio de Janeiro zijn deze week de Paralympische Spelen begonnen, het toernooi voor sporters met een handicap. CP-voetballer Gerard Bambacht (17) is erbij: 'Ik heb weinig last van mijn handicap.'

Quinten Zantinge in actie tijdens een training van de nationale rolstoelbasketbalselectie.

De Olympische Spelen zitten erop. Nederland heeft maar liefst negentien medailles gehaald. Dat smaakt naar meer! In Rio de Janeiro beginnen vandaag de Paralympische Spelen, het toernooi voor sporters met een handicap. Rolstoelbasketballer Quinten Zantinge (16) is erbij: 'Wij kunnen voor een stunt zorgen.'

Jeffrey Herlings in actie in 2013, tijdens de Grote Prijs van Portugal

Dit seizoen was Jeffrey Herlings (21) de allersnelste en allerbeste motorcrosser ter wereld. In de MX2-klasse werd hij wereldkampioen. Voor de derde keer!

Het onder-de-12-jaar-team van FC Barcelona won afgelopen weekend een internationaal jeugdtoernooi in Japan. Goeie voetballers dus, maar na de finale bewezen ze meer te zijn dan alleen dat.

Kubo en het magische zwaard recensie
4
Film

Deze zomer kon je al genieten van animatiefilms als Ice Age, Huisdiergeheimen en Finding Dory. Als je van die films houdt, zal Kubo en het...

Nouchka Fontijn olympische spelen
dossier olympische spelen

Nog één dag! De laatste loodjes van Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn niet bepaald saai. Ruim twee weken lang hebben we al alle Nederlandse finales voor je op een rijtje gezet. Vandaag de allerlaatste medaillekansen, vooral voor bokser Nouchka Fontijn.

handbal olympische spelen
dossier olympische spelen

Tot 21 augustus draait het in de sportwereld om één ding: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wanneer moet jij in Nederland voor de buis zitten om niks van de Nederlandse medaillemomenten te missen? Wij zetten de oranje (troost)finales op een rijtje. Vandaag een laatste medaillekans voor de handbaldames en volleybalsters. Slepen zij nog een...

Niek Kimman BMX Olympische Spelen
dossier olympische spelen

Tot 21 augustus draait het in de sportwereld om één ding: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wanneer moet jij in Nederland voor de buis zitten om niks van de Nederlandse medaillemomenten te missen? Wij zetten de oranje finales op een rijtje. Vandaag medaillekansen voor Niek Kimmann (foto), Laura Smulders en de hockeydames. Al moeten die...

Churandy Martina
dossier olympische spelen

Tot 21 augustus draait het in de sportwereld om één ding: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wanneer moet jij in Nederland voor de buis zitten om niks van de Nederlandse medaillemomenten te missen? Wij zetten de oranje finales op een rijtje. Vandaag medaillekansen voor sprinter Churandy Martina. Heeft de man met de kenmerkende brede lach...

Dafne Schippers tijdens de halve finale 200 m op de Olympische Spelen van Rio
dossier olympische spelen

Tot 21 augustus draait het in de sportwereld om één ding: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wanneer moet jij in Nederland voor de buis zitten om niks van de Nederlandse medaillemomenten te missen? Wij zetten de oranje finales op een rijtje. Vandaag komt Dafne Schippers in actie op de 200 meter sprint, waar ze vorig jaar al wereldkampioen...

Epke Zonderland in actie aan de rekstok tijdens de kwalificatieronde van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016
dossier olympische spelen

Tot 21 augustus draait het in de sportwereld om één ding: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wanneer moet jij in Nederland voor de buis zitten om niks van de Nederlandse medaillemomenten te missen?  Wij zetten de oranje finales op een rijtje. Vandaag gaat Epke Zonderland voor zijn tweede olympische gouden plak aan de rekstok.

Zeilster Marit Bouwmeester in actie tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (Brazilië) in de klasse Laser-Radial
dossier olympische spelen

Tot 21 augustus draait het in de sportwereld om één ding: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wanneer moet jij in Nederland voor de buis zitten om niks van de Nederlandse medaillemomenten te missen?  Wij zetten de oranje finales op een rijtje. Vandaag kans op goud voor Marrit Bouwmeester bij het zeilen.

Dorian van Rijsselberghe Olympische spelen
dossier olympische spelen

Tot 21 augustus draait het in de sportwereld om één ding: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wanneer moet jij in Nederland voor de buis zitten om niks van de Nederlandse medaillemomenten te missen? Wij zetten de oranje finales op een rijtje. Eén ding is zeker: surfer Dorian van Rijsselberghe haalt vandaag sowieso goud. Zijn voorsprong is...

Dafne Schippers Olympische Spelen
dossier olympische spelen

Tot 21 augustus draait het in de sportwereld om één ding: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wanneer moet jij in Nederland voor de buis zitten om niks van de Nederlandse medaillemomenten te missen? Wij zetten de oranje finales op een rijtje. Al moeten sommige sporters zich daar wel eerst nog voor kwalificeren. Vandaag kan Dafne Schippers...

Maaike Head (r) en Ilse Paulis (l) in actie tijdens het roeitoernooi op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro
dossier olympische spelen

Tot 21 augustus draait het in de sportwereld om één ding: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wanneer moet jij in Nederland voor de buis zitten om niks van de Nederlandse medaillemomenten te missen? Wij zetten de oranje finales op een rijtje. Vandaag kunnen roeister Maaike Head en Ilse Paulis voor het tweede Nederlandse goud zorgen.

Ranomi Kromowidjojo Olympische Spelen
dossier olympische spelen

Tot 21 augustus draait het in de sportwereld om één ding: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wanneer moet jij in Nederland voor de buis zitten om niks van de Nederlandse medaillemomenten te missen?  Wij zetten de oranje finales op een rijtje (waar de meeste Nederlanders zich nog wel voor moeten kwalificeren). Vandaag zal Ranomi...

Een foto van een quidditch (zwerkbal) wedstrijd.

De tovenaarssport zwerkbal, gespeeld op vliegende bezemstelen, ken je misschien uit Harry Potter. Maar wist je dat de sport echt bestaat? Emrys (17, op de foto met blauw haar) deed laatst zelfs mee aan het WK: ‘Er werd supermooi zwerkbal gespeeld.’

Tom Dumoulin in actie tijdens een tijdrit tijdens de Tour de France, vandaag komt hij in actie op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro
dossier olympische spelen

Tot 21 augustus draait het in de sportwereld om één ding: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wanneer moet jij in Nederland voor de buis zitten om niks van de Nederlandse medaillemomenten te missen?  Wij zetten de oranje finales op een rijtje. Vandaag moet dé dag worden van Tom Dumoulin.

Yuri van Gelder in actie tijdens de kwalificatieronde op ringen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (Brazilië).
dossier Olympische Spelen

Een drama voor de Nederlandse topturner Yuri van Gelder. Hij had zich geplaatst voor finale van de Olympische Spelen, maar vierde dat iets te uitbundig en kwam te laat thuis. Daarom mag hij niet meer meedoen.

Verwijlen Olympische Spelen
dossier Olympische Spelen

Tot 21 augustus draait het in de sportwereld om één ding: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wanneer moet jij in Nederland voor de buis zitten om niks van de Nederlandse medaillemomenten te missen?  Wij zetten de oranje finales op een rijtje. Vandaag hoopt schermer Bas Verwijlen op een medaille. Hij haalde Rio zonder steun van NOC*NSF.

Dex Elmont in actie tijdens een judowedstrijd
dossier olympische spelen

Tot 21 augustus draait het in de sportwereld om één ding: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wanneer moet jij in Nederland voor de buis zitten om niks van de Nederlandse medaillemomenten te missen?  Wij zetten de oranje finales op een rijtje: twee medaillekansen bij het judo en één bij het zwemmen.

Wielrensters in actie tijdens het WK.
Dossier Olympische Spelen

Tot 21 augustus draait het in de sportwereld om één ding: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wanneer moet jij in Nederland voor de buis zitten om niks van de Nederlandse medaillemomenten te missen?  Wij zetten de oranje finales op een rijtje. Vandaag kansen bij het wielrennen.

estafette zwemmen Olympische Spelen
Dossier Olympische Spelen

Tot 21 augustus draait het in de sportwereld om één ding: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wanneer moet jij in Nederland voor de buis zitten om niks van de Nederlandse medaillemomenten te missen?  Wij zetten de oranje finales op een rijtje. Vandaag medaillekansen bij het boogschieten, wielrennen, zwemmen en judo.

Een zandkasteel aan het strand van Rio de Janeiro, voor de Olympische Spelen
dossier Olympische Spelen

De Olympische Zomerspelen in Rio duren vanaf vandaag tot en met 21 augustus en dat betekent twee weken bomvol sport. Maar wanneer zijn de Nederlandse helden aan de beurt? Kidsweek zet alle finales (Nederlandse tijd) met oranje medaillekansen op een rij.

Een Portugese jongen troost een Franse fan na de EK-finale tussen Portugal en Frankrijk op het EK 2016 (1-0).

Filmpje: Portugees jongetje troost Franse fan

Ontroostbaar lijkt deze Franse fan kort nadat zijn land de finale van het EK-voetbal heeft verloren van Portugal (1-0). Totdat een Portugees jongetje hem komt troosten en knuffelen. Een mooi gebaar, vinden mensen over de hele wereld. Het filmpje gaat deze week de hele wereld over.

Foto van een klok

Begin maar vast met plannen, want 2017 duurt precies een seconde langer. Eén hele seconde meer dan andere jaren, hoe zit dat?

De IJslandse commentator Guðmundur Benediktsson gaat uit zijn dak na de 2-1 van IJsland tegen Oostenrijk op het EK voetbal 2016 in Frankrijk.

IJslandse commentator gilt van geluk

Megafeest in IJsland gisteravond: de voetballers plaatsten zich op het EK 2016 voor de volgende ronde door van Oostenrijk te winnen. In de 94e minuut maakte IJsland de winnende 2-1. Deze IJslandse tv-commentator ging helemaal uit zijn dak.

David in actie tijdens een Pokémon kaartspel-toernooi in februari.

Pikachu, Mewtwo en Charizard. Ze waren, net als een recordaantal van 199 deelnemers, afgelopen weekend in Leiden voor het NK Pokémon. David (16, foto) werd vorig jaar Nederlands jeugdkampioen in het kaartspel en deed nu weer mee.

De beker van het Europees Kampioenschap voetbal 2016 wat deze week in Frankrijk begint

Vanavond begint het EK-voetbal in Frankrijk. Een recordaantal landen doet mee. De spelers zijn er klaar voor, de fans zijn er klaar voor, maar ben jij er klaar voor? Test het met onze EK-quiz!

Stanislav Wawrinka op de baan tijdens tennistoernooi Roland Garros

'Hey, zullen wij anders een balletje slaan?', vroeg tennistopper Stanislaw Wawrinka zondag aan een ballenjongen op het belangrijke tennistoernooi Roland Garros. Die twijfelde geen moment en nam het op tegen de Zwitser.

Testteam test Wildlands
Testteam

Eind maart opende in Emmen een gloednieuwe dierentuin. Het oude park, midden in de stad, is dicht. En Wildlands Adventure Zoo is niet zomaar een dierentuin, maar eentje vol met attracties. Wat vonden testers Gwen, Alec, Daniël en Wiep ervan?

Een jongen met rugnummer veertien (14) schiet een voetbal op doel

Nederland moet weer meedoen aan EK’s, beter presteren in de Champions League en een sterker voetballand worden. Dat wil de KNVB. De voetbalbond stelde een plan op met veranderingen om het voetbal te verbeteren. Ook voor kinderen gaan dingen veranderen.

Wonen in Azië is heel anders

Hockeyen in de tropische hitte, met palmbomen op de achtergrond. Dat deden 160 Nederlandse kinderen afgelopen weekend in Maleisië. Al deze kinderen wonen zelf niet in Nederland, maar in een land in Azië. Marieke (9), Eva (12) en Pieter (10) vertellen hoe dat is.

Twijfel over ijsberen

Nick en Simon, zo werden de twee ijsbeerbaby's in Dierenrijk Nuenen begin dit jaar genoemd. Maar nu twijfelt de dierentuin over die namen. Niet omdat ze die niet mooi vinden, maar omdat de ijsbeertjes misschien beter Nicky en Simone hadden kunnen heten. 

Beeld YouTube/TelegraafTV

Vandaag start de wielrenwedstrijd de Ronde van Italië, de Giro D'Italia, in Apeldoorn. En dat wordt op een bijzondere manier gevierd. Bijvoorbeeld bij de McDonald’s in Noord-Apeldoorn. Daar mag je donderdag en vrijdag met je fiets door de McDrive!

Foto Omroep Brabant / Beekse Bergen

De verzorgers van Safari Park Beekse Bergen ontbeten vanochtend met beschuit met muisjes. Vannacht is namelijk een Afrikaans olifantje geboren. En dat is heel bijzonder.

Beeld YouTube

Filmpje: Surfer botst met haai

Een surfer dacht gewoon rustig een stukje te kunnen peddelen op zee bij de Amerikaanse staat Florida. Tot hij opeens in botsing kwam met een flinke haai!

Foto AFP

Worden de sporters op de Olympische Spelen deze zomer begroet met luid gejuich of met doodse stilte? De Braziliaanse regering is bang voor dat laatste. De kaartverkoop voor het sporttoernooi verloopt erg slecht.

Beeld Vine

Kind knuffelt basketbalfavoriet

Zou je soms ook wel jouw favoriete sporter een dikke knuffel willen geven? Deze Amerikaanse jongen wel. Hij rende dit weekend doodleuk het basketbalveld op om zijn favoriete speler te omhelzen.

Foto ANP

In Nederland worden zeearenden ingezet om drones uit de lucht te halen, maar in Dubai racen ze juist met drones. Daar wordt deze week de World Drone Prix gehouden. Het Nederlandse team Superquadcopter Gang doet vandaag mee aan de finales. Teamlid Jorgo (...

Beeld YouTube

Filmpje: Ballenhonden in Brazilië

Ballenmeisjes en –jongens bij tenniswedstrijden zijn straks misschien overbodig. In Brazilië werden bij een testwedstrijd ballenhonden gebruikt om ballen uit het net te halen! Vier zwerfhonden zijn er speciaal voor getraind.

Foto AFP

De Oranje-voetbalvrouwen beginnen woensdag aan het olympisch kwalificatietoernooi. Ze strijden in Rotterdam en Den Haag tegen Zwitserland, Zweden en Noorwegen om één plek op de Olympische Spelen in Rio. Aanvaller Lieke Martens (23) keek er naar uit, maar moest maandag afhaken met een blessure. Vorige week spraken we haar: ‘Ik vind het heel fijn...

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Foto AFP / Collage Kidsweek

De Super Bowl is een van de beroemdste sportwedstrijden ter wereld. Elk jaar spelen twee American Football-teams de wedstrijd voor het kampioenschap in Noord-Amerika. Dit jaar wonnen de Denver Broncos, maar dat doet er bijna niet toe. De Super Bowl draait net zoveel om de toeters en bellen er omheen.

Beeld YouTube

Kun jij goed een voetbal hooghouden? En een tennisbal? Een ei? En hoe vaak houd jij een rol plakband boven de grond? Of een Xbox-controller? Jonathan (11) uit Amerika draait er zijn hand niet voor om. Hij kan hooghouden met van alles.

Foto: Jolijn Bruis / Facebook

‘Controller.’ Dat is het enige wat veel kinderen bij een bibliotheek in Zwolle zeiden, als ze een Wii-controller wilden lenen. Dat waren de bibliotheekmedewerkers zat. Zij plaatsen een bordje: de controllers zijn gratis te leen als je het netjes vraagt. Zo niet? Betalen!

Beeld YouTube

Ethan (7) hikt zich door het volkslied

Misschien heb je het zelf wel eens gehad: *hik* bloednerveus voor een spreekbeurt in de klas *hik*, krijg je van de zenuwen de hik. Ethan (7) weet hoe *hik* het voelt. Hij moest voor ongeveer duizend bezoekers van een Australische honkbalwedstrijd het volkslied zingen. *hik*

Foto Dreamstime

Eigen doelpunt door harde wind

Een eigen doelpunt scoren is nooit leuk. Zeker niet als je er helemaal niets aan kunt doen. De Engelse amateurvoetballer Kamarl Duncan zal dan ook flink gebaald hebben deze week. Hij scoorde een eigen doelpunt door sterke wind.

Foto Dreamstime

De provincie Limburg krimpt in 2016 een beetje. En nee, dat heeft niets te maken met de lengte van de inwoners. Een piepklein stukje Limburg hoort vanaf 1 januari bij de provincie Gelderland. Een boer die precies op de grens woont, heeft daar om gevraagd.

Wel eens op een slecht veld gevoetbald? Er kan van alles mis zijn met een voetbalveld: te zacht, te hard, hobbelig of te nat. Dat laatste weten ze maar al te goed bij de Engelse voetbalclub Carlisle United. Maandagochtend werden de mensen bij de club wakker met dit uitzicht:

Foto ANP

Hoe snel klopt een Feyenoord-hart tijdens een wedstrijd tegen Ajax? Dat wilden de Hartstichting en Feyenoord wel eens uitzoeken. Honderd fans kregen afgelopen zondag een hartmeter om. Yari (14) ook: ‘Als Feyenoord tegen een andere club had gespeeld, was mijn hartslag niet zó hoog geweest.’

Foto Dreamstime

Een bal hard tegen de touwen koppen zit er voor jonge voetballers in de Verenigde Staten niet meer in. De Amerikaanse bond gaat koppen verbieden voor voetballers onder de tien jaar. De voetbalbond legt het kopverbod op omdat koppen te gevaarlijk zou zijn.

Foto Danny van den Berg / The Blind Run

Afgelopen zaterdag deden ruim honderd hardlopers in Utrecht mee aan de Blind Run. Aan dat evenement doen niet zomaar hardlopers mee: de helft van hen is blind of slechtziend. De slechtziende Xueli (11) legt uit hoe dat zit. 

Beeld YouTube

Een triple frontflip, drie salto's voorover achter elkaar, op een BMX-fiets. Dat was nog nooit iemand gelukt. Totdat Ryan Williams uit Australië een poging waagde. Als eerste ter wereld lukte het hem om de truc goed uit te voeren.

Zondag plonsden ruim 250 kinderen in de Amsterdamse grachten. Voor het goede doel zwommen zij 700 meter tijdens de Amsterdam City Swim for Kids. Ook Ties en Steven (allebei 10) sprongen in het koude water.

Foto AFP

Novak Djokovic staat bekend als een van de beste tennissers ter wereld. Maar hij laat regelmatig zien dat hij ook heel aardig kan dansen. Vorige week, na een wedstrijd op tennistoernooi de US Open, was het weer raak.

Foto's AFP/EPA/ANP

Sifan Hassan heeft op het WK Atletiek in Peking (China) een bronzen medaille gewonnen op de 1500 meter. Dat lukte nog nooit eerder een Nederlandse atleet, maar toch was Hassan niet blij na de wedstrijd. Ze had meer gewild.

Foto EPA

Voetballer krijgt de kriebels van teamgenoot

Ben je lekker aan het voetballen, voel je ineens iets kriebelen onder je shirt. Het overkwam de Duitse voetballer Leroy Sané afgelopen weekend. Zijn teamgenoot haalde een grap met hem uit.

Beeld YouTube/DC Shoes

Stuntrijder surft op motor

Alsof surfen op een plank nog niet spectaculair genoeg is, ging Robbie Maddison een stapje verder. Deze ervaren stuntman uit Australië reed met zijn motor zo het bos uit, het strand over, de zee in.

Foto's ANP, EPA, AFP

Het zal niemand zijn ontgaan: vandaag start de Tour de France in Utrecht. Maar liefst 198 wielrenners gaan vanuit Utrecht drie weken fietsen voor de belangrijke gele trui. Op welke renners moet je letten? Wij pikten er zeven voor je uit.

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek over een nieuwsonderwerp en vraagt jouw mening.

Foto's Facebook / KOA BOSCO

Een aantal Afrikaanse vluchtelingen in het zuiden van Italië kon zondag eindelijk eens feest vieren. Een voetbalclub speciaal voor asielzoekers promoveerde zondag en dat werd groots gevierd. 

*Wat zijn Friese sporten? Ken jij de regels van Damjen Frysk Spul? En weet jij wat je moet doen bij fierljeppen? Te weinig kinderen kennen deze Friese sporten, vinden ze in Friesland. Daarom komt er in september een website met lessen voor Friese basisschoolkinderen, die er ook op school over moeten leren. Kidsweek zet de...

Foto: AFP

Dit weekend speelde de splinternieuwe Amerikaanse voetbalclub New York City FC haar allereerste thuiswedstrijd in het beroemde honkbalstadion Yankee Stadium. Een gek gezicht, zo'n voetbalveld met een hoekje honkbalveld dat eronderuit steekt. Maar sporters zoeken wel vaker bijzondere sportplekken op. Kidsweek zet er acht op een rij.

Foto EPA, beeldbewerking Kidsweek

Sprintkampioen Usain Bolt wilde na zijn hardloopcarrière altijd bij Manchester United gaan voetballen. Maar nu niet meer, vertelde hij deze week aan sportblad Goal, want Engeland is te koud. Er zijn genoeg sporters waar de supersnelle Jamaicaan een voorbeeld aan had kunnen nemen. Vier sporters die twee (top)sporten beoefenen:

Foto: Flickr / Jourianbax

Met Lego kun je alles bouwen. Dat bewijst Jourian (22). Acht maanden lang zette hij, blokje voor blokje, het stadion van zijn favoriete voetbalclub RKC Waalwijk in elkaar. 

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Flessenstress voor Nadal

Dat toptennisser Rafael Nadal erg bijgelovig is, dat is allang geen geheim meer. Dat bleek maar weer eens tijdens de Australian Open. 

Foto: AFP

Alle voetballers die deze maand meedoen aan de Afrika Cup, het kampioenschap van Afrika, moeten een ebola-test ondergaan. Wie ziek bijkt of niet getest wil worden, mag niet voetballen.

Wist je dat zanger Nick (van Simon) goed kan schaken? Vast niet. Toch is hij officieel ambassadeur van de schaaksport geworden. Woensdagochtend gaf hij schaakles aan kinderen in Rotterdam.

Foto: EPA

Cruz (6) tennist met Federer

Cruz Hewitt (6) leek een beetje onder de indruk. Tienduizend mensen zaten op de tribune toen hij mocht tennissen tegen Roger Federer, 's werelds op één na beste tennisser.

Foto: ANP

Sportkoepel NOC*NSF maakte deze week de nominaties voor sportman, -vrouw, -talent, -team en -coach bekend. We zetten de genomineerde mannen, vrouwen en talenten op een rijtje. En we noemen telkens één sporters die over het hoofd is gezien.

Foto: Twitter / @peterfig

Wat doe je als je als topsporter een paar dagen in een land bent, maar geen tijd hebt om alles te bekijken? Je vraagt je fans om je bij de toeristenplekjes te photoshoppen natuurlijk. Dat deed tennisser Roger Federer toen hij vorige week een paar dagen in India was in aanloop naar een toernooi later dit jaar. 

Foto: AFP

Voetballer juicht met oma

Bijzondere beelden uit Italië dit weekend. Voetballer Alessandro Florenzi scoorde de 2-0 voor zijn club AS Roma. Niet zo bijzonder, maar de manier waarop hij dat vierde was dat wel.

Foto: ANP

Golfer slaat zichzelf de ruimte in

De Britse golfer Andy Sullivan (28) heeft een bijzondere prijs gewonnen. Geen beker, medaille of grote geldprijs. Nee, Sullivan gaat de ruimte in! 

Foto: EPA

Golfer slaat broekzak-in-one

Als golfer wil je maar één ding: een hole-in-one slaan. De bal in één grote boog in de hole krijgen. Zo ook de Noord-Ier Rory McIlroy. Alleen presteerde hij dit weekend iets veel knappers...

Foto: AFP

Gekke sporten op de Asian Games

Zondag beginnen in Incheon (Zuid-Korea) de Asian Games. Er staan 36 verschillende sporten op het programma. De meeste daarvan zijn bekend: hockey, basketbal en boksen. Maar er zijn ook flink wat bijzondere sporten. Kidsweek legt er drie aan je uit.

Gumball is terug met gloednieuwe afleveringen. En zoals je van hem gewend bent, beleeft deze blauwe kat samen met zijn vriend Darwin - een goudvis - weer een hoop rampzalige avonturen. Ben Bocquilet, de bedenker en maker van de serie: 'Er zijn nooit genoeg personages!'.

Foto: You Tube

Terug in de tijd op Mars

Hoe was het op Mars vier miljard jaar geleden? De wetenschappers van het Amerikaanse ruimtevaartcentrum NASA laten in een filmpje zien hoe zij denken dat de planeet er ooit uitzag.

Foto Dreamtime

Kinderen in Oldenzaal mogen gewoon geluid maken tijdens het spelen. Dat heeft de gemeente bepaald. Buren van een school hadden geklaagd over lawaai.