fietspaden

Op de BMX naar je vriendje of met de opoefiets naar school. Veel mensen vinden fietsen maar linke soep. Daarom wil de ANWB nu veiligere fietspaden en meer straten waar auto's minder hard mogen. 

valentijnsdag

Overal ter wereld vieren mensen Valentijnsdag. In Nederland, maar ook in India, Egypte en Ghana. 

selfiekid en Justin Timberlake

Door één selfie weet iedereen ineens wie de Amerikaanse Ryan (13) is. Hij maakte gisteren in de pauze van de Super Bowl een selfie met Justin Timberlake. 

Georgië

Op zaterdagavond zitten Giorgi (13), Vata (12) en Elena (11) uit Georgië aan de buis gekluisterd voor Wie Is De Mol? Ze zijn supertrots dat het dit jaar is opgenomen in hun land.

hond en kat

Mensen die hun huisdier verwaarlozen of mishandelen mogen in de toekomst er niet zomaar weer een kopen. Tenminste, dat is het plan van een paar wethouders Dierenwelzijn.

Europese flamingo

Is het een dierentuin? Ben je op een tropisch eiland? Nee, ook 'gewoon' in Zeeland vind je flamingo's. Een fotograaf maakt elk jaar foto's van deze langpotige roze dieren. Dit jaar besloot hij ze ook te filmen.

chocolade aanhangers

Twee aanhangers vol chocola ter waarde van 400.000 euro. Dat was de vette buit van de politie in Duitsland afgelopen weekend.

Merel

Ruim 1 miljoen vogels werden afgelopen weekend in tuinen en op balkons gespot. Zaterdag en zondag was het weer tijd voor de Nationale Tuinvogeltelling.

Wie is de mol

Op zaterdagavond zitten Giorgi (13), Vata (12) en Elena (11) uit Georgië klaar voor de volgende aflevering Wie Is De Mol? Ze zijn supertrots dat het tv-programma dit jaar is opgenomen in hun land.

Panddababy Mini Yuan Zi

Hoera, panda Liang Liang uit een dierentuin in Maleisië heeft haar tweede baby gekregen. En daar zijn ze erg blij mee! Of ze roze of blauwe muisjes moeten trakteren, dat is alleen nog niet duidelijk.

Kyan met Martin Luther King

Elke derde maandag van januari is het Martin Luther King-dag. Vandaag is het ook de geboortedag van de man die opkwam voor zwarte én blanke mensen.

Inzamelingsactie scholen

Broodroosters, föhns en boormachines. Leerlingen van meer dan tweehonderd basisscholen zamelden elektrische apparaten in. De opbrengst? 18 ton! Dat zijn ongeveer twee volle vrachtwagens bij elkaar.

Recordpoging Conga schaatsen Amsterdam

Een recordpoging op de schaatsbaan van het Museumplein in Amsterdam is gisterochtend mislukt. Waarom? De zeshonderd mensen op het ijs maakten geen goede rij.

armoede in nederland

In rijke landen is niet iedereen rijk en in arme landen is niet iedereen arm. Maar de verschillen tussen arm en rijk worden steeds groter. Ook in Nederland. Eén op de tien kinderen in Nederland groeit op in een arm gezin. Hier wordt niet veel over gepraat. Het is een taboe-onderwerp.

groente verbouwen op zilte grond onderzocht door Ziltproefbedrijf op Texel

Wat eet jij vanavond? Best een belangrijke vraag. Maar vandaag op Wereldvoedseldag, gaat het over nóg belangrijkere vragen. Hoe kunnen we er bijvoorbeeld voor zorgen dat niemand meer honger heeft? Door genoeg eten te verbouwen, maar hoe doe je dat als de aarde te zout, te nat of juist te droog is? Kira (10) uit Joure ging op onderzoek uit.