Rio

Oliebollen eten, de oudejaarsconference kijken en dan vuurwerk afsteken. Zo vieren de meeste Nederlandse gezinnen oudjaar. In de rest van de wereld gaat dat heel anders.

Nouri

In juli van dit jaar zakte Abdelhak Nouri tijdens een oefenwedstrijd van Ajax ineens in elkaar. Zijn hersenen kregen te lang te weinig zuurstof. Hij wordt waarschijnlijk niet meer beter.

rorbotkat

Het moet een geweldig hulpmiddel worden voor ouderen met geheugenverlies: een robotkat! 

kreeft

Een restauranteigenaar in Haarlem heeft besloten een oude kreeft niet op te laten eten, maar laat hem 'met pensioen gaan'.

voetbalvrouwen

Niet de hockeyers, niet de shorttrackers, maar de voetbalvrouwen zijn uitgeroepen tot sportploeg van het jaar.

appongeluk

Ieder jaar organiseert uitgever Van Dale de Woord van het Jaar-verkiezing. Het woord van 2017? Dat is appongeluk.

zeehonden tellen

In december worden ieder jaar zeehondjes geboren. Volgens de Universiteit van Wageningen zijn het er veel dit jaar.

wasbeer

In Limburg is een bijzondere ontdekking gedaan. Jagers hebben een wasberenmoeder met vier jonkies gespot. 

kat

Kattenbezitters vragen het zich al jaren af: wat gaat er in die kattenkoppies om? Gabi (10) uit Ierland besloot haar kat Coco daarom te interviewen. 

paddington

In geen enkele maand geven we zoveel geld uit als in december. Dat weten alle bedrijven ook. Zij willen dat we dat geld bij hen uitgeven. En daarom maken ze de mooiste reclames.

google

Wat doe je als je iets niet weet? Je zoekt het antwoord op Google. En als je wilt weten wat we in 2017 het meest opzochten? Precies: dan google je dat!

vallende sterren

Vanavond goed naar de hemel kijken! Het is heel donker, omdat de maan niet te zien is. Vallende sterren vallen dan goed op. En met een beetje geluk zie je zelfs een sterrenregen.

snowface jacqueline

Janneke (14) uit Zutphen had opeens zin om haar gezicht in de sneeuw te drukken. Ze maakte een foto van de afdruk en dat bleek er prachtig uit te zien!

handboeien

Kinderen op een school in Den Haag kregen maandagochtend een bijzondere les. De politie kwam langs om te vertellen wat ze allemaal doen. Dat liep alleen net even anders dan gepland...

DJ Jaimy

Deze maand werd het Nederlandse DJ Kampioenschap gehouden, met een speciale categorie voor junior DJ’s. Jaimy (11) was de jongste deelnemer en stond gisteren in de finale!

vliegtuig met nood

In Amerika moest een vliegtuig honderden kilometers omvliegen en een tussenlanding maken. Waarom? De WC’s waren kapot!

Enzo Knol

Echt waar! Ze zijn weer bij elkaar! Enzo Knol en zijn Dee hebben weer verkering. 

loden leeuw

Ieder jaar reikt televisieprogramma Radar de prijs uit voor de vervelendste reclame. De winnaar krijgt de Loden Leeuw.

armoede

Kinderen in arme gezinnen hebben het meest aan rust thuis. Er moeten betere plannen komen om hen daarbij te helpen. Dit zegt Kinderombudsman Margrite Kalverboer. 

knuffels

Afgelopen weekend voetbalden de Belgische clubs Charleroi en KV Oostende tegen elkaar. Vlak voor de wedstrijd gebeurde er iets heel moois.

knoflook

Vanille, chocolade, aardbei… Waar denk je aan bij deze smaken? Juist, ijs! Voor de echte liefhebbers is er nu een nieuw smaakje: knoflookijs.

superheld Ollie

Ollie is zeven jaar, houdt van muziek luisteren en met een bal spelen. En zijn vader? Die maakte een superheldenstrip over hem. 

vulkaan

De vulkaan Agung op het Indonesische eiland Bali staat op het punt van uitbarsten. Iedereen binnen tien kilometer van de vulkaan moet gauw weg.

Billy The Kid

In 2011 kocht Amerikaan Frank Abrams op een rommelmarkt een oud plaatje met cowboys erop. Hij betaalde er 10 dollar voor en hing hem aan de muur op zijn logeerkamer. Een paar jaar later bekeek hij het plaatje nog eens goed...

diamant

De grootste diamant die ooit geveild is, heeft een nieuwe eigenaar. Deze heeft er gisteren 28 miljoen euro voor neergelegd. Wie het sieraad kocht wil het veilinghuis in Genève niet zeggen.

varken

De Braziliaanse politie dacht dat ze dit varkentje wel even zouden wassen. Ze wilden een auto aanhouden waarvan de muziek hard aan stond. Maar wat er toen gebeurde…

Lil kleine

Wereldwijd de beste act! Zo mag Lil’ Kleine zich sinds gisteren noemen. Hij won de award in Londen tijdens de MTV European Music Awards.

knrm

De Nederlandse kustwacht waarschuwt schepen voor een zeilschip zonder bemanning. Het schip dobbert sinds zaterdag ergens voor de kust van Zuid-Holland.

Schoolontbijt Rijksmuseum

Een volkoren bolletje met kaas of een bakje yoghurt met muesli. Keuze genoeg voor een gezond ontbijt. Deze week is er extra aandacht voor tijdens het Nationaal Schoolontbijt.

Maan gaat viral

Een leuk fotootje met een paardenbloem voor op Instagram. Dat was de bedoeling. In plaats daarvan zien opeens miljoenen mensen je paardenbloempluis happen. Dankzij je broertje. Dit overkwam zangeres Maan.

fabeltjeskrant

‘Hallo Mijnheer de Uil, waar brengt u ons naar toe?’ Met dit liedje begon bijna vijftig jaar geleden de eerste aflevering van De Fabeltjeskrant. Dat is oud nieuws natuurlijk. Wat wel nieuw is: het kinderprogramma over de belevenissen in Fabeltjesland komt terug op televisie.

aanslag new york

Gisteren botste in New York een auto tegen fietsers en voetgangers aan. De bestuurder heeft dit expres gedaan. Er vielen acht doden. Elf mensen raakten gewond.

hertje koeien

De kinderen van boer van Roekel vinden het reuzegezellig: een hertje in hun wei. Het jonge damhert is waarschijnlijk verdwaald en daarna onder het hek van de boer door gekropen.

leeuwenwelp en pup

Helemaal in je eentje opgroeien is voor niemand leuk. Ook niet voor kleine leeuwtjes. Astra, een leeuwenwelp van twee maanden heeft daarom een vriendje gekregen.

instagram allthatisshe

Op een ochtend trokken de Engelse Instagram-mama Dominique en haar dochters per ongeluk dezelfde kleren aan. Ze maakte een foto en plaatste hem op haar account. Het werd een enorme hit!

'Alleen op de wereld' maakt kans op Emmy Kids Award

De televisieserie Alleen op de wereld maakt kans op een belangrijke televisieprijs: de Emmy Kids Award.

42 pandababy's

Het is een reuzegoed jaar voor de reuzenpanda! Dankzij een speciaal fokprogramma zijn er in China meer pandababy’s geboren dan ooit.

syrische tijgers

Twee tijgers uit Syrië wonen vanaf maandag in een opvangcentrum in Friesland. De Syrische tijgers Sultan en Sayeeda zijn gered uit de dierentuin in Aleppo, een stad in het noordwesten van Syrië.

warmterecord

Vandaag is nu al een bijzondere dag: de warmste 16 oktober ooit! Altijd leuk om een weer record te breken. Vooral als het met mooi weer te maken heeft.

vrijdag de 13e

Ben je bijgelovig? Dan zit je vandaag misschien wel de hele dag te bibberen. Het is vrijdag de 13e… Wij zochten een paar gekke, bijgelovige weetjes bij elkaar. Zijn ze waar of niet waar?

dode vissen maassluis

Maandagochtend zijn in het centrum van Maassluis heel veel dode vissen gevonden in het water. De oorzaak? Niet genoeg zuurstof in het water.

rohingya inentingen

In het land Myanmar wonen verschillende volken. Een van die volken, de Rohingya, heeft het de laatste tijd erg zwaar. Ze moeten vluchten en worden hun dorpen uitgejaagd door het leger van Myanmar.

neushoornkunst

In Amsterdam waren vorige week tijdens de Rhino Week erg zeldzame spullen te zien. Je kon er bijvoorbeeld dure sieraden, gemaakt van de hoorns van neushoorns, zien. Maar waarom zijn die spullen dan zo zeldzaam en duur?

chinees echtpaar 100 jaar

Trouwen met iemand die op dezelfde dag jarig is als jij en allebei ook nog eens 100 jaar worden? Dan is het dubbel feest!