zomertijd wintertijd ezelsbruggetje

Vannacht is het weer zover. De klok wordt verzet naar wintertijd! Maar eh, gaat-ie dan vooruit of achteruit? Voor wie dat nooit kan onthouden, hier een handig ezelsbruggetje: 

wasbeer vuilniswagen

Een wasbeer in Amerika beleefde deze week waarschijnlijk het avontuur van zijn leven. Hij maakte een ritje op een vuilniswagen! 

anti-stressles

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

jaar van de haan lego

Filmpje: mega-haan van lego

Grote lego-fans hebben een gigantische haan van speelgoedblokjes gebouwd voor een parade in Hongkong. Het gevaarte is twee meter hoog en telt maar liefst 220.000 rode, witte, gele en groene blokjes.

mount everest

Het is de hoogste berg ter wereld, zoveel is zeker. Maar hoe hoog is de Mount Everest precies? Experts twijfelen. Daarom gaan ze de berg opnieuw opmeten. 

schaatsen helm

Wil jij gaan schaatsen op natuurijs zodra dat kan? Zet dan wel een helm op! Of nou ja, dat vindt schaatsbond KNSB tenminste. Die is bang voor ongelukken.

olifant kerstboom dierenpark amersfoort

Dikke kans dat jullie kerstboom thuis al weg is. Of moet-ie nog opgeruimd worden? Tip: de dieren in Dierenpark Amersfoort willen 'm graag hebben! 

ganzenbord recordpoging

Heb je weleens ganzenbord gespeeld? Dan weet je dat je er na twee potjes schoon genoeg van hebt. Vier vrienden uit het Brabantse Vught dobbelden wat langer door: na tachtig uur hadden ze het wereldrecord in handen.

ongeval gladheid ijzel

Ben je nog niet buiten geweest vandaag? Mooi. Misschien kun je dat maar beter even zo houden. Het is spek- en spekglad in Nederland! En dat heeft flinke gevolgen:

kunsthand 3D-printer

Guido (9) liet zijn eigen kunsthand printen

Guido (9) uit Emmen heeft geen linkerhand. Of nou ja, hád geen linkerhand. Want nu heeft-ie er eentje uit de 3D-printer.

olifant zwemles training

Filmpje: zwemles voor gewonde baby-olifant

Een gewonde baby-olifant in Thailand zit sinds kort op zwemles om weer gezond te worden. Het dier trapte in november in een val en loopt daardoor mank. 

obama vis

Nog altijd worden er zó veel nieuwe diersoorten ontdekt, dat het soms knap lastig is om elk beestje een naam te geven. Wetenschappers bedenken daarom de gekste dingen. Nu is er een vissoort vernoemd naar.. de Amerikaanse president Obama! 

vliegtuig

Je zou maar acht uur in het vliegtuig zitten, zonder naar de wc te kunnen. Dat is voor de meeste mensen niet te doen! Een vliegtuig dat vloog van Amerika naar Frankrijk landde daarom gisteren plotseling in Ierland. Voor een plaspauze. Want de toiletten waren stuk... 

aanslag berlijn kerstmarkt

Een vrolijke avond in de Duitsland veranderde maandagavond in een ramp. Bij een aanslag op een kerstmarkt in de hoofdstad Berlijn zijn zeker twaalf mensen omgekomen. Bijna vijftig anderen raakten gewond.  

anne frank

Iedereen kent het verhaal van Anne Frank, het joodse meisje dat onderdook in de Tweede Wereldoorlog. Hele dagboeken schreef ze erover vol. Totdat zij en haar familie werden verraden en naar een concentratiekamp werden gestuurd. Of... zit het toch anders? 

Moroccan Monroe snoepwinkel

Hun tandarts kijkt vast knarsetandend toe. En toch hebben Moroccan en Monroe een eigen snoepwinkel in huis. Zij zijn de vijfjarige tweeling van de Amerikaanse zangeres Mariah Carey. Precies, die van kersthit All I Want For Christmas Is You

terror-oehoe terroroehoe purmerend

Ken je de 'terror-oehoe' nog? De wilde vogel die vorig jaar tientallen mensen aanviel in Purmerend? En zelfs genomineerd werd als Kidsweek Dier van het Jaar? Die woont sinds een tijdje in de Amsterdamse dierentuin ARTIS en is daar het braafste jongetje van de klas.

egels cakevorm

Egels zijn lang niet altijd schattig. Maar je deze zes baby-egeltjes opgerold in muffinvormpjes ziet slapen, dan smelt je gewoon. En wil je ze het liefst even aaien. Wat natuurlijk helemaal geen goed idee is! 

chenelva sheneeva siamese tweeling

Waar ze ook zijn, ze hebben hun zus altijd bij zich. Chenelva en Sheneeva (15) zijn de enige Siamese tweeling in Nederland. Hun achterhoofden zitten al hun hele leven aan elkaar vast. Maar aan een scheiding moeten ze niet dénken, blijkt in een nieuwe documentaire. Kidsweek ging bij hen op bezoek.

vaccinatie inenting

Leuk zijn ze niet, de prikken die je als baby, op je vierde en op je negende krijgt. Maar wél belangrijk. Als Nederlandse kinderen niet zouden worden ingeënt worden tegen nare ziektes, zouden daar elk jaar ongeveer 36 kinderen aan overlijden.

Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, de organisatie die de prikken heeft bedacht. 

hulp surprise delft

Zie je als een berg op tegen het maken van je surprise? Of kun je niks anders verzinnen dan een Sint van een kartonnen doos? Misschien kunnen studenten in Delft je helpen! 

snurken snurkers

Klinkt het bij jou thuis 's nachts weleens alsof er met honderd drilboren tegelijk gewerkt wordt? Snurkt je vader, moeder, broer of zus heel erg? Dan kan hij of zij meedoen aan een snurkwedstrijd! 

nieuws krant kinderen nepnieuws

Hoe weet je of nieuws wel klopt? Dat is soms behoorlijk lastig. Maar met deze vijf tips kun je nepnieuws nét een tikje makkelijker herkennen:

dierenpark amersfoort tijger

Dikke pech voor wie vandaag een dagje dierentuin in Rhenen of Amersfoort had gepland. Beide parken gingen halverwege de dag ineens dicht vanwege de storm. Alle bezoekers moesten naar huis, zelfs Sinterklaas.

harry potter winkel utrecht

Het is een goeie week voor Harry Potter-fans. Er kwam een nieuw Nederlandstalig boek uit en er verscheen een nieuwe film in de bioscoop. En in Utrecht is een speciale...

ezelsbruggetje DROL kraan

Wat een gehannes kan het soms zijn. Lukt het je niet om een kraan, fles cola of potje verf open of dicht te draaien? Draai je dan wel de goede kant op? Als je het woord DROL onthoudt, draai je altijd in goede richting! 

python efteling dicht

Durf (en mag) jij al in de Python? Dikke pech voor wie volgend jaar lente naar de Efteling gaat. De beroemde achtbaan is dan bijna drie maanden dicht. Het is hoog tijd voor een opknapbeurt.

trump metro therapie
Kijk nou!

Veel verdrietige gezichten in de metro in New York deze week. Donald Trump is verkozen tot nieuwe president van Amerika, terwijl de meeste New Yorkers op zijn tegenstander Hillary Clinton hadden gestemd. Een kunstenaar bedacht iets tegen die sippe gezichten. Trump-therapie op het metrostation!

nieuwe emoji emoticons

Hoera! In 2017 komen er flink wat nieuwe emoticons bij. Op WhatsApp of Instagram kun je bijvoorbeeld ook icoontjes van sokken, een giraf of een meisje met een hoofddoek versturen. En vind je iets héél vies? Dan kun je zelfs een overgeef-emoji gebruiken!

kattengifjes gifjes versturen whatsapp

Ben jij ook zo gek op GIF'jes, bewegende plaatjes die steeds opnieuw afspelen? Van bijvoorbeeld katten op een laptop? Dan is er goed nieuws! Die GIF'jes kun je voortaan ook via WhatsApp versturen. Op Apple-apparaten kan het al. Op Android-telefoons binnenkort. Zo werkt het:

sint-maarten politie drugs

Sinte-Sinte-Maarten, de koeien hebben staar.... Da's schrikken! Bel je met Sint-Maarten aan bij een huis in de buurt om snoep te scoren, doet plotseling een politieagent open. Het overkwam enkele kinderen vrijdag in Haarlem.

zonsondergang zonsopgang ezelsbruggetje

De zon gaat 's ochtends op aan de ene kant van de wereld. En 's avonds onder aan de andere kant. Maar eh, gaat-ie nou van oost naar west, of andersom? Da's best lastig te onthouden. Tenzij je dit ezelsbruggetje gebruikt! 

piano lego

Bijna 30.000 legosteentjes. Daaruit bestaat de gloednieuwe piano van Jeroen van Veen uit Culemborg. Wel tweeënhalf jaar heeft hij eraan gebouwd. Het is de eerste lego-concertvleugel ter wereld.

naamsverandering iPhone 7 winnen

Dit is Olexander Turin uit Oekraïne. Oh nee, dit wás Olexander Turin. Hij heeft zijn naam veranderd. Hij heet nu iPhone Cim (iPhone 7)!

wenkbrauwen spelling ezelsbruggetje

Van sommige woorden kun je de spelling écht niet onthouden. Is het nou 'wenkbrouwen' of 'wenkbrauwen'? Met dit ezelsbruggetje vergeet je het nooit meer:

spruit mega-spruit

Vind jij spruitjes smerig? Dan gruwel je vast van dit exemplaar. Die is gigantisch. Hij weegt maar liefst anderhalve kilo! 

pretpark wachtrij smartphone
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

shaun schaap sheep deel 2

Heb jij je prima vermaakt met de film Shaun het Schaap? Dan is er goed nieuws. Er komt een tweede deel!

gele gouden bloemkool

'Wat een gekke, gele bloemkool' denk je misschien als je deze foto ziet. In Friesland zijn 60.000 bloemkolen vergeeld door de zon. Ze zijn nog prima te eten, maar niemand wilde ze hebben. Totdat boeren een reddingsactie startten. 

manal jeugdjournaal

Jeugdjournaal-presentatrice Tamara stond gisteren niet in haar eentje voor de camera. Ze kreeg hulp van Manal (11), die delen van het programma zelf presenteerde. Manal had namelijk de Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd gewonnen.

Zo'n 220.000 mensen zagen hoe ze het ervanaf bracht. Hieronder kun je het terugzien. Hoe...

skunklock fietsendief stank

Elk jaar worden er wel honderduizend fietsen gestolen in Nederland. Hónderdduizend! Maar misschien brengt een slimme uitvinding daar verandering in. Een stinkslot! 

efteling

Sta je in een pretpark te wachten tot je in een attractie mag, steekt iemand vlak vóór of achter je een sigaret op. Ronduit smerig? Of haal je dan je schouders op? De Efteling wil de rookregels strenger maken. 

ben smith 401 marathons

Wat heb jij de afgelopen 401 dagen gedaan? Een Britse man rende elke dag een marathon (ruim 40 kilometer). Zo wilde hij aandacht vragen voor pesten.  

Schiphol 100 jaar

Je bent vast weleens op Schiphol geweest. Maar die luchthaven vind je waarschijnlijk niet zo spannend als het vliegen zelf. Al denk je daar na het zien van de tentoonstelling 100 jaar Schiphol - Klaar voor vertrek misschien anders over.

intelligentie kind

Ben jij een knappe kop? Bedank je moeder daar maar voor! Je erft je intelligentie namelijk vooral van je moeder. Vaders hebben daar veel minder mee te maken.

Prezi

Koning Willem-Alexander rijdt in een koets naar de Ridderzaal in Den Haag en leest daar de troonrede voor. Dat is Prinsjesdag in het kort. Maar wat gebeurt er allemaal precies? In de Prezi hieronder staan alle gebeurtenissen handig op een rijtje.

kidsweek dier van het jaar

Leuk hoor, die Dier van het Jaar-verkiezing. Maar veel Kidsweek-lezers willen eerst het naadje van de kous weten voordat ze stemmen op die kat, meeuw, hond of welpjes. Hieronder de meest gestelde vragen over Dier van het Jaar op een rij! 

scoop doolhof game scratch code kidsweek

In Code Kidsweek lees je hoe je zelf een eigen Scoop-game bouwt met behulp van ScratchMaar daar heb je wel een paar dingen (en wat uitlegvideo's) voor nodig. Die vind je hieronder. 

schiphol 100 jaar jarig

Feest voor Schiphol! De luchthaven bestaat honderd jaar. Om 3 uur vanmiddag is het precies een eeuw geleden dat de eerste vliegtuigen er landden.

Vind jij breuken maar hoofdbrekers? Heb je geen idee meer of nou een -d of -dt moet schrijven? Ben je al die taal- en rekenregels in de zomervakantie vergeten? Als je er niets meer van snapt, dan helpt een Snapje je misschien.

kind tandarts gaatjes strenge ouders

Wat heeft een slecht gebit met strenge ouders te maken? Nou, dit: kinderen met veel gaatjes hebben vaak best strenge ouders. En kinderen met gezonde tanden hebben juist makkelijkere ouders, blijkt uit onderzoek. Hoe zit dat?

klaar-over school

Zijn er bij jouw school klaar-overs die zorgen dat je veilig kunt oversteken? Meestal zijn dit vaders en moeders van leerlingen. Maar ze hebben steeds minder vaak zin of tijd om gratis een handje te helpen.

minder meesters

Hoeveel meesters lopen er op jouw school rond? Vast niet zoveel. Misschien zijn er zelfs alleen maar juffen. Er zijn namelijk steeds meer 'meesterloze scholen'.

7Days-app prijs WAN-IFRA

Hoera! Feest op de redactie van Kidsweek! Want we maken hier niet alleen Kidsweek, maar ook 7Days. Een krant voor jongeren van twaalf tot achttien. Plus een website en een app. En die app heeft vandaag een...

aardbeving italië hond

Negen dagen na de heftige aardbeving in Italië leeft er vast niemand meer onder het puin van ingestorte huizen. Dat dachten de reddingswerkers tenminste. Tot ze hond Romeo vrijdag vonden. Blaffend en wel! 

Oudste panda Pan Pan

Hoera! Feest in het Chinse panda-park Dujiangyan. Reuzenpanda Pan Pan werd gisteren 31 jaar! En dat is stokoud voor een panda. 

eendjes voeren

Hoe vaak heb jij vroeger de eendjes gevoerd? Misschien doe je dat nog steeds. Maar als het aan een politieke partij in Utrecht ligt, wordt het in die stad verboden. 

Koko gorilla gitaar basgitaar

Slimme gorilla speelt gitaar

Het lijkt wel een mens! Gorilla Koko kan een beetje basgitaar spelen. De bassist van rockband Red Hot Chili Peppers gaf haar het instrument cadeau. Daar wist ze best wel raad mee. 

Let's YouTube Beeld en Geluid Latooys

Willen jouw ouders elk weekend met je naar een museum? Of een kunsttentoonstelling die je maar saai vindt? Misschien vind je dit wél leuk: in oktober opent de eerste YouTube-tentoonstelling ter wereld. Gewoon in Nederland! 

Schippers Olympische Spelen
Dossier Olympische Spelen

Haal je een zilveren medaille op de Olympische Spelen, reageer je chagrijnig. De Nederlandse topatleet Dafne Schippers was écht niet blij met haar tweede plek op de 200 meter sprint. Boos smeet ze haar schoenen na afloop tegen de grond. 

estafette zwemmen olympische spelen
Dossier Olympische Spelen

Huh, hoe kan dat nou? Bijna iedereen dacht dat de Nederlandse estafette-zwemsters een medaille zouden halen op de Olympische Spelen. Vast zilver of brons. Maar nee, hoor. Ze werden vierde...

konijn huisdier sneeuw

Altijd verdrietig: een huisdier dat wegloopt. En ondanks een grote zoekactie nooit meer terugkomt. Of nou ja... nooit? Een konijn in Meppel dook na bijna zes jaar weer op!

Jorrit Croon Olympische Spelen
Dossier Olympische Spelen

Door Merel van 't Hooft - De ene droom na de andere komt uit voor Jorrit Croon (17). Sinds een half jaar speelt hij in het Nederlands hockeyelftal. En straks ook op de Olympische Spelen in Rio. 

Poepershoek gekke plaatsnamen

Huh? Bestaat het plaatsje Boze Wolf echt? En Muggenbeet? En zelfs Raar? Welke van deze plaatsnamen bestaan echt? En welke heeft de Kidsweek-redactie verzonnen? Doe de quiz! 

Turkije staatsgreep coup

Het was gisteren en vannacht een chaos in Turkije. 'President Erdogan is hier de baas, maar dat kunnen wij beter', had een grote groep militairen bedacht. Ze pikten pleinen, bruggen en regeringsgebouwen in om zo aan de macht te komen. Een coup of staatsgreep, heet dat. Maar de president liet zich niet wegsturen. 

Nice aanslag
Dossier terrorisme

Wat een vrolijk feestje had moeten worden, eindigde voor Frankrijk donderdagavond in een nachtmerrie. In de badplaats Nice reed een vrachtwagen dwars door een grote groep mensen. Een ongeluk? Nee, een aanslag. Ook twee Nederlandse kinderen zijn gewond.

geluksbandje bijgeloof

Heb jij een geluksbandje, geluksonderbroek of gelukspen? Voor bijvoorbeeld een wedstrijd, uitvoering of de Cito-toets? Bijgeloof, noemen mensen dat. Maar wetenschappers denken dat het echt kan helpen!

rat slang gevecht

Filmpje: Heldhaftige moederrat

Brr, een beetje spannend is dit filmpje wel. Een slang dreigt een babyratje te vermorzelen! Hij heeft het beestje zelfs al in zijn bek. Maar de moederrat heeft alles in de gaten en gaat erachteraan. Moederrat tegen slang: wie wint? En kan het kleintje nog op tijd ontsnappen? Kijk maar! 

Max Verstappen Oostenrijk

Hoera voor Max Verstappen! Tijdens een belangrijke wedstrijd in Oostenrijk werd de Nederlandse Formule 1-coureur zondag knap tweede. 

Van Brienenoordbrug

In een boom klimmen, oké. Maar op een zeventig meter hoge brug? Toch is dat precies wat vijf tieners in Rotterdam vanochtend deden. 'Levensgevaarlijk', zegt de politie. 

straatvoetbal FC Talentjes

Ze noemen zichzelf stoer FC Talentjes, en dat is eigenlijk wel terecht. Afgelopen weekend wonnen Darren (9, rechts op de foto) uit Heerhugowaard en zijn vier vrienden de KNVB Straatvoetbal Games, een soort NK straatvoetbal, in hun leeftijdscategorie.

ijsbeer Blijdorp spelen

Filmpje: Spelen met de ijsbeer in Blijdorp

Vaak lijken ijsberen maar saaie dieren. Ze bewegen amper en steken geen poot uit. Is dat echt zo? Een jongen in Diergaarde Blijdorp ontdekte deze week dat een ijsbeer wel met hem wilde spelen! 

NK Knikkeren

Hoe goed kun jij knikkeren? Vast niet zo goed als Joran (9), die vandaag het NK knikkeren won. Dat was een best grote verrassing. 'Ik had helemaal niet zo veel geoefend.' 

Hell's Highway Run brandwonden

Ongeveer dertig kinderen zijn vrijdag gewond geraakt op een glijbaan in Schijndel (Noord-Brabant). Ze kregen brandwonden en schaafwonden door het glijden. Hoe dat kan, is nog niet duidelijk.

Kidsweek WhatsApp

Wil jij de beste site-artikelen van Kidsweek voortaan automatisch op je smartphone ontvangen? Dat kan! Je kunt ons vanaf nu ook volgen via WhatsApp. Gratis en voor niets!

Kidsweek website

Welkom op de gloednieuwe Kidsweek-website! Via Kidsweek.nl blijf je voortaan extra goed op de hoogte van al het nieuws dat voor kinderen écht interessant is. Wil je weten waar je precies moet zijn op de site? Een korte rondleiding langs de nieuwe onderdelen!

GeoFort prijs beste museum kinderen kindvriendelijk

Slepen jouw ouders je altijd naar oersaaie gaapmusea? Misschien moeten jullie eens GeoFort in de provincie Gelderland proberen. Dat is uitgeroepen tot het beste museum ter wereld voor kinderen.

brugklas eerste schooldag middelbare school

Nog een paar lessen, het kamp, de eindmusical… Achtstegroepers kunnen hun laatste basisschoolweken echt aftellen. Maar ze denken niet dat ze hun school erg gaan missen, blijkt uit een enquête van Kidsweek en grote krantenbroer 7Days. Drie bijna-brugklassers blikken vooruit.

Wereldbol

Heeft u een nieuwsgierig kind dat wil weten wat er in de wereld gebeurt? Dan is Kidsweek echt iets voor hem of haar: een krant speciaal voor kinderen.

Freya eenzaamste hond filmrol Transformers 5

Arme Freya. Ze zit al zes jaar in het asiel. Wel 18.000 mensen kwamen langs, maar niemand adopteerde haar. Daar komt nu eindelijk verandering in. Freya mag zelfs in een film spelen! 

politie boeten joyriden kind 15 snelweg auto

Pas op, een kind achter het stuur! Op de snelweg A10 bij Amsterdam reed zaterdag een wel héél jonge automobilist. Iemand van vijftien! 

Frederik the Great

Is het Nederlandse paard Frederik het mooiste paard ter wereld? Veel van zijn fans vinden van wel. Het dier heeft tienduizenden volgers op internet! 

China kinderen touwladder school

Via een touwladder naar school

Vind jij dat je (te) ver moet fietsen of lopen naar school? Deze kinderen in een Chinees bergdorpje hebben pas reden tot klagen. Ze moeten via een touwladder 800 meter omlaag klauteren!

Terror-oehoe woont nu in Artis

Ken je hem nog, de terror-oehoe? Vorig jaar was hij veel in het nieuws omdat hij mensen aanviel in Purmerend. Hij beet bijvoorbeeld hardlopers. Nu heeft hij eindelijk een nieuw huis. Dierentuin Artis!

Skateboarder kan bizarre trucs

Skateboarder (12) kan bizarre trucs

Kun jij een beetje skateboarden? Op het board blijven staan zonder te vallen? Misschien zelfs een paar trucjes? Kijk maar eens goed naar de Japanse Isamu Yamamoto (12). Zonder blikken of blozen voert hij de coolste en grappigste stunts uit!

Paard tussen de paspoppen

Paard tussen de paspoppen

Ben je rustig aan het shoppen voor nieuwe kleding, stapt er ineens een paard de winkel binnen! Dat gebeurde zaterdagmiddag in Mijdrecht.

FC Twente degradeert 1

Slecht nieuws voor fans van FC Twente. Voetbalbond KNVB krijgt het advies de club laten degraderen als straf voor hun gerommel met geld.

Sterren moeten met fans op de foto
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Douwe Bob elfde op songfestival

Hij was gekomen om te winnen, maar behaalde niet eens de top 10. De Nederlandse zanger Douwe Bob werd zaterdagavond elfde op het Eurovisiesongfestival. Oekraïne ging er met met de winst vandoor.

Tien uur tv voor de olifant

Houd jij het liefst de hele zaterdag je pyjama aan? Dan heb je dit weekend de perfecte smoes: de tien uur durende liveshow van Zapp Your Planet voor de Afrikaanse olifant is op televisie. Klaas van Kruistum presenteert het. ‘Dit wordt kicken!’

Kip voedt baby-eendjes op

Kip voedt baby-eendjes op

Een kip in het Brabantse dorpje Hank zorgt heel goed voor haar zeven kuikens. Met de beestjes is wel iets bijzonders aan de hand. Het zijn geen kleine kippen, maar kleine eendjes!

Fietspad op schooldak 1

Huh? Wat doet dat fietspad op het dak? Basisschool OBS Oog in Al heeft een nieuw schoolgebouw. Een wel heel bijzondere! 

Niemand maakte Cito-toets foutloos

Het is een spannende week voor achtstegroepers. Ze hebben bijna allemaal de uitslag van de Cito-toets gekregen. En dit jaar heeft niemand de toets foutloos gemaakt. De cijfers op een rij. 

Ga gymmen op het schoolplein

Hup, naar de gymzaal, de kleedkamer in, omkleden, even wachten op de rest, gymmen, wéér omkleden, wéér wachten... Best veel moeite voor één gymlesje eigenlijk. 'Gymmen kan ook best buiten de gymzaal', vinden experts van de PO-raad. Op het schoolplein bijvoorbeeld. 

Een wel héél gek nieuwtje uit Canada. Een dierentuin voert de ijsberen daar vlees met verschillende kleuren glitter erin. Zo kunnen de verzorgers zien welke poep bij welke ijsbeer hoort, schrijft nieuwssite CBC.

Toen de Amerikaanse Rosabella (7) deze week geen zin had in de naschoolse opvang, deed ze alsof ze een van haar ouders was. Ze schreef een afwezigheidsbriefje. Een kinderlijk briefje vol hanenpoten en spelfouten. Maar de school geloofde het gewoon en gaf Rosabella vrij!

Foto EPA

Het lijken wel knuffelbeertjes! Maar dan wel knuffelbeertjes met scherpe klauwen. In een Duitse dierentuin was vrijdag voor het eerst een witte leeuwentweeling te zien. De ukkies zijn elf dagen oud en héél zeldzaam. 

Schetsen Twitter/The Librawitch

'Zorg dat Elsa in de volgende film verliefd wordt... op een meisje!' Die oproep deden duizenden mensen op Twitter. De hashtag #GiveElsaAGirlfriend (#GeefElsaEenVriendinnetje) is trending topic. Want in de echte wereld zijn sommige mensen homo of lesbisch. Waarom in Disney-films dan nooit?

Wat gebeurde er afgelopen week in de wereld? Op zondagmiddag zet Kidsweek het belangrijkste nieuws van de week nog eens voor je op een rij. Handig!

Beeld: YouTube/Zapata Racing

Record: 2 kilometer vliegen op een hoverboard

Zonder vliegtuig of luchtballon door de lucht zweven? Het lukte een Fransman zaterdag ruim twee kilometer lang. Met een 'echt' hoverboard (dus niet zo'n ding op wieltjes) vloog hij naar een wereldrecord.

Koninginnedag? Dat bestaat al drie jaar niet meer! En Koningsdag wordt niet op 30 april, maar op 27 april gevierd. Maar toeristen met een oud reisgidsje weten dat nog niet. Tientallen reizigers stonden zaterdag in hun oranje outfit klaar voor 'Koninginnedag'. Drie dagen te laat, oeps...

Foto EPA

Negen Chinezen moeten de gevangenis in omdat ze een panda hebben gedood. De beesten zijn hartstikke zeldzaam. 

Pling! Ben je woensdag tijdens dodenherdenking twee minuten stil? Jij vast wel, maar je telefoon misschien niet. Regelmatig worden herdenkingen verstoord omdat iemand een berichtje binnenkrijgt, zeggen telefoonorganisaties.

Vind jij sommige kermisattracties best eng? Geen zorgen! Ze zijn bijna allemaal hartstikke veilig. Dat liet de inspectie weten.

Miauw! Een poes in Haarlem is wel héél goed opgevoed. Toen ze verdwaald was, trippelde ze gewoon naar de politie! 

Sommige honden zijn wat dikker dan de andere. Maar teckel 'Fat Vincent' ('Dikke Vincent') was wel héél mollig. Niet gezond meer! Dus moest het dikkerdje op dieet. 

Foto Facebook/Artis, video Zie.nl

Filmpje: reuzenschildpad op reuzenweegschaal

Eens in de twee jaar is het zover. Dan moeten alle reuzenschildpadden in dierentuin Artis op de weegschaal. Maar de beesten zijn niet te tillen: de grootste weegt maar liefst 201 kilo!

Met een blaadje sla werden de dieren op een extra sterke weegschaal gelokt. Kijk maar:

Foto's EPA en ANP

Goed nieuws uit België. Een van de mannen die te maken heeft met de aanslagen laatst in Brussel, is gearresteerd. Hij stond bekend als de 'man met het hoedje'.

Foto's EPA en ANP KIPPA

En de beste YouTubers van Nederland zijn... Enzo Knol en Joy (Beautynezz)! Op YouTube-festival VEED wonnen ze vrijdagavond de prijzen voor Beste Mannelijke YouTuber en Beste Vrouwelijke YouTuber.

Foto Dreamstime

Hoera, lekker vrij op vrijdag! De komende twee maanden heeft iedereen in Venezuela een dag langer weekend, zo maakte de president bekend. Klinkt luxe, maar de reden is wat minder leuk. 

Beeld Efteling

Droom jij er stiekem van ooit te schitteren in een musical? Misschien kan je droom binnenkort al een beetje uitkomen. De Efteling is op zoek naar ruim duizend kinderen die een kat willen spelen in de nieuwe musical De Gelaarsde Kat.

Foto's Kim Einder

'Ik dacht dat het een 1 aprilgrap was of zo.' Nog steeds verbaasd staat The Voice Kids-winnares Esmée vrijdagavond op het podium. Het felbegeerde beeldje in haar ene hand, een grote cheque voor 25.000 euro studiegeld in de andere.

Beelden ANP/RTL/Kim Einder

En The Voice Kid 2016 is geworden..... Esmée (13)! In een bomvolle studio in Hilversum won ze met haar coach Ilse de Lange van Selenay, Imani, Bodine, Jaco en Alexander. Ook Kidsweek-reporter Sita (9) zat vrijdag in de studio. De dingen die haar het meeste opvielen op een rij.

Beelden Fox13 News / NBC Nightly News

Heb jij dit weekend al paaseieren gezocht? Leuk hè? Blinde of slechtziende kinderen kunnen dat niet. Maar stoere Amerikaanse politiemannen hebben daar iets op bedacht.

Beeld Facebook/Diergaarde Blijdorp

Verdrietig nieuws uit de Rotterdamse dierentuin Blijdorp. Het babygirafje dat daar woensdag was geboren, is overleden.

Een van de allerbeste voetballers ter wereld is overleden. De Nederlandse Johan Cruijff. Hij had al een tijdje longkanker. 

Goed nieuws! In België is vrijdag een belangrijke crimineel opgepakt. Een man die waarschijnlijk heeft meegewerkt aan de aanslagen in Parijs. 

Beeld Albert Heijn

Spaar jij de gratis moestuintjes van Albert Heijn? Een inbreker in de buurt van Nijmegen ook! Vier dozen vol pikte hij vrijdag- op zaterdagnacht uit een supermarkt. Maar dat kwam hem duur te staan. 

Keverjongen
4
Boek

Alles kriebelt, kruipt en wriemelt in Keverjongen. Als Darkus’ vader plotseling verdwijnt, krijgt hij hulp van een megagrote kever en verdwaalt hij in een groot insectenmysterie.

Foto Flickr.com/Tina Vance

Vier Nederlandse YouTubers ontdekten deze week iets heel bijzonders. Ze glipten stiekem een oude, verlaten dierentuin binnen. Maar écht verlaten was die niet. Er woonde nog een eenzame slingeraap! 

Foto ANP

In Nederland kun je je bloed of een nier doneren aan zieke mensen. En sinds kort kun je ook je poep doorgeven! Klinkt dat smerig? Liz Terveer, baas van de poepbank in Leiden, vindt het juist handig.

Foto's ANP

Dat was schrikken zaterdagavond in Den Bosch. Een gebouw met daarin een winkel stortte ineens in! 

Foto ANP

Hatsjoe! De griep heerst in Nederland. Niet alleen veel kinderen zijn ziek, maar ook veel meesters en juffen. Het gevolg? De invaljuffen en invalmeesters raken op!

Beeld YouTube/Alwyn Wilso

Filmpje: Kuiken kruipt uit supermarkt-ei

Kan er een kuikentje uit de eieren kruipen die je in de supermarkt koopt? Jawel! Al komt dat maar weinig voor. En heb je er een broedmachine voor nodig. 

Foto's Floor Denekamp

Hoe wordt Kidsweek gemaakt? En wie doen dat eigenlijk? Twintig Kidsweek-lezers mochten woensdag al hun vragen stellen aan redacteur Sytse en kregen een rondleiding over de redactie. We zetten de leukste vragen (en antwoorden) voor je op een rij.

Beeld RTV NH

Groep 8 maakt pubermuseum

Als je een jaar of twaalf wordt, gaat er een hoop in je lichaam veranderen. Je krijgt overal haar, meisjes krijgen borsten, jongens de baard in de keel en je wordt (vaker) verliefd. Hoe kun je je daar goed op voorbereiden? Groep 8 van basisschool De Kring in Alkmaar maakte een eigen pubermuseum.

Foto ANP

Als brandweerlieden iemand uit een brandend huis redden, heeft die persoon soms hulp nodig bij ademhalen. Dat kan met mond-op-mondbeademing. Dat lijkt op zoenen, maar het redt levens. Maar wat als een gewonde kat in ademnood is?

Foto ANP

Wat doe je als je in een winkel werkt die wordt overvallen? Het personeel van een juwelier in Zevenaar was wel heel dapper. Ze lieten het rolluik zakken, waardoor een dader klem kwam te zitten! 

Foto Flickr/Daniel Oines

Een Amerikaanse man heeft donderdag ruim drieduizend kilo snoep gestolen. Niet dat hij dat allemaal zelf wilde opeten. Hij wilde zijn eigen snoepwinkel beginnen!

Foto ANP

Twee agenten keken zondagmorgen raar op toen ze hun politieauto ineens zagen wegrijden. Oeps: ze waren vergeten het sleuteltje uit het contact te halen...

Foto's ANP

Heb jij een leuke Oud & Nieuw gehad? Mooi zo! Helaas begon 2016 niet overal even gezellig. Agenten, ambulancebroeders en brandweerlieden hadden het druk. Op sommige plekken ging het behoorlijk mis: 

Hoe vaak heb jij afgelopen jaar een schooldag gemist? Omdat je ziek was of naar de tandarts moest, bijvoorbeeld? De Amerikaanse Essence heeft in de afgelopen 13 jaar nog nooit school gemist. Nog nóóit! 

Ken jij vlogger Coen (16) al?

Onze grote krantenbroer 7Days heeft sinds de zomervakantie een eigen vlogger: Coen (16). Elke twee weken deelt-ie zijn scherpe, soms wat onnozele gedachten voor de camera. Video's die jij waarschijnlijk ook niet wilt missen. We hebben zijn leukste vlogs onder elkaar gezet! 

Beeld: YouTube / Mark Nutt

Oma krijsend in nep-achtbaan

Met een virtual reality-bril op je neus lijkt alles net echt. Een 3D-filmpje van een achtbaan geeft je het gevoel dat je echt in zo'n karretje zit. Nou, dat heeft deze oma geweten... 

Foto AFP

'Hallo? Is dit planeet aarde?' De Britse astronaut Tim Peake maakte op kerstavond een domme fout in de ruimte. Hij belde het verkeerde nummer!

Foto Flickr.com/whippets.chrichri

Twee leeuwen in een Duitse dierentuin zijn al lang en breed met hun kerstdiner bezig. Op het menu staat al een week lang... een zebra! 

Foto ANP

Schrijf jij kerstkaarten voor je klasgenoten? Dat mag niet op elke school meer. Sommige basisscholen zijn bang dat kinderen worden buitengesloten. 

Foto Flickr/enjoiskate8

Heb jij toevallig Janssen als achternaam? Bof jij even! Dan deel je jouw achternaam vanaf nu met een planeet. 

Foto Flickr/Paul Hempsall

Twee kinderen van 12 en 13 jaar hebben hun moeder gered door na een ongeval in een auto te stappen. En dat terwijl ze natuurlijk helemaal geen rijbewijs hadden!

Foto Twitter/Kyle Canaan

Meestal zitten er boeven in de politieauto van de Amerikaanse agent Kyle Canaan. Deze week reed er een ezel mee. En die liet nog een cadeautje achter.... Een dampende drol! 

Foto Facebook / Bart Meijer

Hoera! Onze bloedeigen Kidsweek-columnist Bart Meijer is de allerbeste goochelaar van tv-zender Zapp. Hij won vrijdag de Zapp Magic Battle.

Foto ANP

Veel kinderen in groep acht scoorden afgelopen schooljaar verrassend goed op de Cito-toets. 1 op de 4 kinderen haalde op de toets een beter resultaat dan het schooladvies dat hun meester of juf had gegeven. Dat maakte staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) bekend.

 

Beeld: AVROTROS

Zaterdag is het zover: dan doet JSF-winnares Shalisa (15) in Bulgarije haar stinkende best om namens Nederland het Junior Eurovisie Songfestival te winnen. Donderdag lanceerde ze haar 360-graden-videoclip. 

Shalisa oefent in Bulgarije

Vorige maand won ze het Junior Songfestival. En zaterdag doet Shalisa (15) mee aan het Europese kindersongfestival in Bulgarije. Maar voor het zo ver is, moet ze nog wel een paar keer oefenen... 

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Dacht jij dat prinsen en prinsessen zich altijd koninklijk gedragen? Altijd netjes zijn en nooit iets fout doen? Mis! Prinses Beatrix, de vroegere koningin van Nederland, is als kind weleens gearresteerd. Ze had fruit gepikt.

Dossier IS

Verschrikkelijk nieuws uit de Franse hoofdstad Parijs vrijdagavond. Bij in totaal zeven aanslagen (schietpartijen en ontploffingen) werden meer dan honderd mensen gedood. Hier lees je er meer over. Wie hebben deze gruwelijke aanslag op...

Dossier IS

Een nachtmerrie werd vrijdagavond werkelijkheid in Frankrijk. Bij schietpartijen en explosies in de hoofdstad Parijs zijn meer dan honderd mensen gedood. De chaos was groot. Heel Frankrijk - en de de rest van de wereld - is enorm geschrokken en verdrietig.

Foto Thomas Wolf, Wikipedia

Het is een prachtig, eeuwenoud gebouw: de Dom, een beroemde grote kerk in de Duitse stad Keulen. Maar wie er vandaag langsloopt, ruikt iets merkwaardigs. Is dat... plas? Bah!

Foto Irinjalakuda.com

Daar komt de bruid, daar komt de bruid.... Ho eens! Die bruid liep net toch ook al over het altaar? En die bruidegom hebben we toch ook al gezien? Huwelijksgasten in India dachten dat ze dubbel zagen. Twee tweelingbroers trouwden daar met twee tweelingzussen!

Foto ANP

Pling! Als er een kind wordt vermist, wordt heel Nederland razendsnel op de hoogte gesteld om naar hem of haar uit te kijken. Dat gebeurt met een Amber Alert, een politiebericht dat in één klap naar honderdduizenden mensen wordt gestuurd. De politie gaat het versturen van deze berichten nu slimmer aanpakken.

Ho, ho, ho, merry Christmas! Het Amerikaanse stadje North Pole, de Engelse naam voor de Noordpool, heeft wel een hele bijzondere nieuwe politicus in de gemeenteraad. Zijn naam is niets minder dan... Santa Clause, ofwel de Kerstman! 

Beeld Politie.nl

Een bijzondere vondst voor de politie in Den Haag. In een gat onder een huis zaten veertien piepjonge puppy's verstopt. Ze waren te koop, maar daar waren ze nog veel te jong voor. 

Foto ANP

Het Junior Songfestival is zaterdag dik gewonnen door... Shalisa (15)! Voor haar zelfgeschreven liedje Million Lights kreeg ze de meeste punten van de vakjury, de kinderjury én het publiek. Ze kreeg steeds het maximale aantal, twaalf!

Foto AFP

Een verschrikkelijke gebeurtenis in Amerika donderdag. Een twintiger met een wapen schoot ongeveer tien studenten dood op een hogeschool. Zeven anderen raakten gewond. 

Jammer, je bent nèt te laat! De stembus voor de Kidsweek Dier van het Jaar-verkiezing is al gesloten. Wordt het superhond Sako, de terror-oehoe, weesaapje Rieke of pandamoeder Juxiao? Donderdag lees je er alles over in de krant! 

Foto Monkey World

Een mager scharminkel was ze. Een mini-aapje van 1,8 kilo, verstoten door haar moeder. Maar negen maanden later is Rieke een superstoere orang-oetan die al beter klimt dan haar leeftijdsgenoten. Zij móet toch Dier van het Jaar worden?

Foto ANP

Gouden koetsrit: check. Troonrede: uitgesproken. Miljoenennota: uitgedeeld. Op Prinsjesdag vandaag maakten koning Willem-Alexander en het kabinet de regeringsplannen voor het komende jaar bekend. Wat heeft de koning precies gezegd? In deze Prezi staat alles duidelijk uitgelegd.

Foto's Marco Buddingh

Boten. Héél veel boten. Amsterdam werd deze week overspoeld door schepen. Grote, kleine en bijzondere boten uit de hele wereld zijn deze week in de stad te bekijken tijdens het scheepsevenement SAIL. Hoe dat eruit ziet? Nou, ongeveer zo:

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek over een nieuwsonderwerp en vraagt jouw mening.

Foto's ANP

In zijn stoere grijze vest zou je hem bijna niet herkennen. De man die in zijn vrijetijdskloffie over het strand wandelt, is de premier van Nederland: Mark Rutte. 

Foto's: AFP

Bij een zware bomaanslag in de Thaise hoofdstad Bangkok zijn maandag zeker 22 doden gevallen. Tientallen andere mensen raakten gewond, meldde de politie. Dinsdag ging een tweede bom af. Wat weten we tot nu toe over de bommen in Bangkok?

Foto's ANP en AFP

Wat gebeurde er afgelopen week in de wereld? Op zondag zet Kidsweek het belangrijkste nieuws van de week nog eens voor je op een rij. Wel zo overzichtelijk!

Foto's AFP, ANP, Roy Provoost

Wat gebeurde er afgelopen week in de wereld? Het meeste nieuws kon je natuurlijk al de papieren Kidsweek lezen. Maar dat was lang niet het enige. Op zondagmiddag zet Kidsweek het belangrijkste nieuws van de week nog eens voor je op een rij. Handig! 

Foto's ANP

Durf jij overal zo het water in te springen? Zelfs in een Amsterdamse gracht? En wil je graag zwemmen voor het goede doel? Dan hebben we misschien een startbewijs voor de Amsterdam City Swim for Kids voor je!

Bobby (10) blij met verlies Chelsea

Al dertien voetbalwedstrijden op rij won de Britse topclub Chelsea van aartsrivaal Arsenal. Maar zondag was dat voor het eerst wel anders. José Mourinho, de trainer van Chelsea, stampvoette naar de kleedkamer. Tot groot plezier van Bobby (10).

Beter laat dan nooit! Er lijkt eindelijk een prik te zijn ontdekt tegen ebola. Aan die nare ziekte zijn in West-Afrika al meer dan elfduizend mensen overleden. Maar als gezonde mensen zo'n inenting krijgen, kunnen de meesten daarna niet meer ziek worden.

Beeld boven en midden: Vine/Mark Rijk

Ongeveer een uur konden kinderen in Vlissingen vrijdag van een gloednieuwe glijbaan roetsjen. Daarna was het alweer uit met de pret. De strandglijbaan bleek te gevaarlijk en moest meteen weer dicht. 

De koffers zijn gepakt, de reisgids is gekocht en misschien ben je zelfs al vertrokken. Maar hoeveel weet jij eigenlijk over jouw vakantieland? Maak een van onderstaande testjes en ontdek hoeveel jij weet over Spanje, Frankrijk, Duitsland, België of Italië! 

Foto's EPA

Op de Franse snelwegen zijn het de drukste weken van het jaar. Vakantiegangers uit heel Europa rijden van en naar hun vakantiebestemming. Die veroorzaken samen lange files. Maar boze boeren doen daar nu nog een schepje bovenop.

Foto: EPA

Al ruim een jaar wordt met man en macht gezocht naar MH370, een groot vliegtuig met bijna 250 inzittenden. Het kwam in maart 2014 nooit aan op de plaats van bestemming en is sindsdien spoorloos. Maar nu lijkt er een wrakstuk te zijn ontdekt. 

Voor iemand die net vier keer dertig kilometer heeft gelopen, klinkt hij nog behoorlijk fit. Bor (11) deed deze week mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. En haalde de eindstreep. 'Ik vind het wel een hele prestatie.'

Foto: AFP

Terreurgroep IS pikt al meer dan een jaar steden en dorpen in Syrië en Irak in. Daarbij gebruiken ze veel geweld. Een groep andere landen, waaronder Nederland, doet al maanden z'n best om IS te stoppen. Nu krijgen ze hulp uit onverwachte hoek: uit Turkije.

Foto's Hotel Epinard Nasu

‘Ja, ik wil!’ ‘Dan mag u nu de bruid kus…’ FLATS! Sta je in je mooiste kleren aan het altaar om te trouwen met de liefde van je leven, word je bespuugd door een alpaca, een soort wollige lama. Het kan zomaar gebeuren in een hotel in Japan, waar je zo’n dier kunt inhuren als getuige op je bruiloft. En dat is razend populair.

Foto's ANP

Precies een jaar geleden stortte een vliegtuig met veel Nederlanders erin neer boven Oekraïne. Alle 298 inzittenden van deze vlucht MH17 kwamen om. In Nederland, maar ook in andere landen, werd de ramp vrijdag herdacht. 

Foto Dreamstime

TV-programma Het Klokhuis komt in september met een speciale serie over pesten. In vijf afleveringen vertellen pesters, slachtoffers en deskundigen over pesten. Die worden uitgezonden tijdens de Week Tegen Pesten 2015. 

Beelden: NASA

Het was een spannende dag voor de ruimtevaart. Nog nooit vloog er een ruimteschip zó dicht bij dwergplaneet Pluto als dinsdag. Er is niemand aan boord, maar het ruimteschip maakt volautomatisch foto's en doet onderzoek. Zo komen we veel meer te weten over Pluto!

Foto ANP

Het is tijd voor straf, vindt Nederland. Straf voor de criminelen die het MH17-vliegtuig vorig jaar uit de lucht schoten en zo bijna driehonderd mensen doodden. Daarvoor wil Nederland met andere landen een speciale rechtbank oprichten, een tribunaal. Maar wat is dat precies? 

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Beeld KBOI2.com

'Help! Brand!' Niet bepaald iets wat je vaak uit de mond van een dier hoort komen. Toch kunnen twee Amerikaanse papegaaien het wél roepen. Het redde zelfs hun leven! 

Foto EPA

Stoere salto-snowboarder

Gewoon snowboarden ziet er al behoorlijk stoer uit. Maar wat de stuntende Britse boarder Billy Morgan doet, is pas écht spectaculair...

Beeld YouTube

Skiën in de kleursneeuw

Skiën, dat doe je in de hagelwitte sneeuw. Zó wit, dat de piste pijn doet aan je ogen. Toch? Dat geldt niet voor de skiër in dit filmpje! 

Foto's: ANP en ANP Kippa

Wie zaterdag de wedstrijd Nederland-Turkije keek, had het misschien al geraden. Sterspeler Wesley Sneijder en presentatrice Yolanthe Sneijder-Cabau krijgen een baby! Het kindje wordt in oktober verwacht.

Liefde tussen de worteltjes en het wc-papier! Een stel uit Groot-Brittannië trouwde dit weekend op een wel heel bijzondere plek. In de supermarkt!

Foto ANP

Max stapt uit

Pas 17 jaar oud is-ie. Vanochtend racete de Nederlandse Max Verstappen als jongste courerur aller tijden in de Formule 1. De ogen van de hele wereld waren op hem gericht. Maar een succes werd zijn allereerste wedstrijd niet...

Beelden: Takhihi Hot Pools (Facebook)

Zijn het monsters? Heksen? De boze stiefmoeder uit Sneeuwwitje? Nee joh, dit zijn doodgewone mensen met bevroren haren! 

Beeld: Flickr.com/patries71

Ken je Zaza, de schattige kakkerlak die Pluk (van de Petteflet) als huisdier heeft? De achtjarige Shelby houdt écht kakkerlakken als huisdier. Maar schattig zijn ze helemaal niet! 

Beeld: Dreamstime

Als herders hun schapen hoeden, doen ze soms een mooie vondst. Een bijzondere steen of een achtergelaten boek. Maar een goudklomp die tweehonderdduizend euro waard is?!

Foto: Dreamstime

Als je niet oppast, kauwt bijna elke hond op schoenen. Maar een Amerikaanse viervoeter maakte het wel erg bont. Hij at een hele dameslaars op! En moest toen worden geopereerd...

Bevroren waterval beklommen

Een paar weken geleden zag je op Kidsweek.nl al foto's van de bevroren Niagara-watervallen. Daarna besloot een dappere dodo de enorme ijsmuur te gaan beklimmen!

Ballenjongens? Ballenhonden!

Je kent ze vast wel: de jongens en meisjes die ballen rapen tijdens tenniswedstrijden van profs. Maar honden zijn daar natuurlijk veel beter in! 

Eerlijk zeggen: plas jij wel eens stiekem in het zwembad? Viespeuk! Je bent niet de enige: één op de vijf zwemmers laat het lopen. Maar een kind in Groot-Brittannië maakt het wel héél bont. Hij of zij poept al weken in het zwembad.

Dossier Mediawijsheid

Eten, drinken, een huis en een school: allemaal dingen waar kinderen recht op hebben. Nederlandse experts willen dat daar nog tien rechten bij komen. Die gaan vooral over internet. Maandag werden ze gepresenteerd aan de Kinderombudsman.

Foto: ANP

Heb jij een huisdier? Je vader of moeder klaagt dan vast om de vele vieze honden- of kattenharen die jouw Max of Tijger thuis overal achterlaat. En voor geen goud mocht jij als baby tegen je huisdier aan in slaap vallen. Maar onderzoekers hebben nu ontdekt dat dierenhaar juist heel goed voor je kan zijn.

Foto: ANP

Sommige baby's durven dingen die volwassenen veel te eng vinden. Zoals deze bijvoorbeeld. Dit jongetje is pas anderhalf jaar uit, maar klimt nu al helemaal zelf op een klimmuur omhoog. Zonder veiligheidskoord!

Foto: blog Edvin

Hij is nog lang niet zo groot en sterk als zijn ouders, maar dat maakt Edvin (7) niets uit. Deze Zweedse jongen fietste in 4 dagen naar de Duitse hoofdstad Berlijn, een afstand van 370 kilometer. Dat is bijna 100 kilometer per dag!