Romeinse bokshandschoenen

Romeinen hielden vroeger wel van een potje boksen. Dankzij een zeldzame vondst in Engeland weten we nu hoe hun bokshandschoenen eruit zagen.

Zeearend

Zeearend Lady Maya is weer thuis. Medewerkers van safaripark Beekse Bergen hebben haar maandagmiddag in Goirle gevangen. 

NAP

Huh, het NAP? Je kent ze vast wel, die blauwe bordjes bij sluizen, bruggen en grachten. Daarmee wordt de hoogte van het land gemeten. Tweehonderd jaar geleden werden ze ingevoerd.

Mees Kees

De film Mees Kees langs de lijn is geselecteerd voor het Internationale Jeugdfilmfestival van Busan, een grote stad in Zuid-Korea.

Radio

Huh, de radio? Jij luistert er misschien niet naar, maar miljoenen andere mensen wel. Daarom is het vandaag Wereld Radio Dag.

Sinaasappelgevecht Ivrea

Vandaag is de laatste dag van carnaval. In de Italiaanse stad Ivrea leven ze zich nog even uit met een gigantisch sinaasappelgevecht. Lekker zoet en plakkerig!

Schaatsen gracht

Hoe het komt dat Nederlanders zo goed kunnen schaatsen? Een Amerikaanse journalist gaf het antwoord: de schaats is een belangrijk vervoermiddel in een stad als Amsterdam.

Koe Hermien

Koe Hermien heeft eindelijk rust. Zondagavond werd ze gevangen. Na haar wekenlange zwerftocht heeft ze nu een plaatsje in het koeienrusthuis. 

Berlijnse muur

Ken jij de Berlijnse muur? Die was 150 kilometer lang en deelde de Duitse hoofdstad jarenlang in tweeën. Iedereen dacht dat er niks van over was. Nu blijkt een stuk van de Berlijnse muur toch nog overeind te staan.

goudjacht

Ergens in Amsterdam liggen twee goudklompjes verborgen. Dat is niet voor het eerst. Twee jaar geleden gebeurde dat ook al.

Robot

Hartstikke handig: ze zijn nooit ziek en werken 24 uur per dag. Robots die mensenwerk doen. Vroeger was dat best bijzonder, maar tegenwoordig komen ze overal ter wereld voor. 

Opgraving Nieuwegein

In Nieuwegein deden onderzoekers een bijzondere ontdekking. Ze vonden namelijk de resten van een vrouw met een baby in haar armen. Ze leefden zo'n 6.000 jaar geleden.

Kinderen computer

Vanaf 25 mei heeft Nederland een nieuwe wet over privacy. Voor leerlingen in groep 7 en 8 is daarom nieuw lesmateriaal gemaakt. Ze leren waarom die regels ook voor hen belangrijk...

Het Capitool Washington

In Amerika kan iedereen die voor de regering werkt, weer aan de slag. President Donald Trump zette daarvoor gisteren een handtekening.

Witte Huis, Washington D.C.

Wie het Witte Huis belt, krijgt sinds zaterdag een nogal ongewone mededeling. De Republikeinen en de Democraten, de politieke partijen van Amerika, hebben namelijk ruzie over een wet.

brug Engeland en Frankrijk

De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, heeft een nieuw plan. Hij wil graag een enorme brug laten bouwen tussen Engeland en Frankrijk.

trampoline

De 9-jarige Tim uit Gouda is blij. Hij krijgt namelijk van ProRail een nieuwe trampoline. Zijn oude kwam vorige week donderdag tijdens de zware storm op de spoorlijn terecht. 

Strips

Iemand heeft het vast wel eens tegen je gezegd. ‘Pak eens een boek, in plaats van altijd die strips.’ Alsof je van strips lezen niets opsteekt. Integendeel. Het maakt je juist slimmer!

Superman
Nieuws

Iemand heeft het vast wel eens tegen je gezegd. ‘Pak nou eens een boek, in plaats van steeds een strip.’ Alsof je van strips niets opsteekt. Integendeel. Ze maken je juist slimmer!

Afluisterapp

Wist je dat apps op je smartphone gesprekken kunnen afluisteren? Ook als je telefoon uitstaat of in je broekzak zit. Het gaat om meer dan 250 game-apps. Kinderen gebruiken ze ook.

Coco Golden Globe

Coco heeft dit weekend een Golden Globe gewonnen voor de beste animatiefilm. De Globes zijn belangrijke Amerikaanse filmprijzen.

iphone gezondheid

Miljarden dollars verdient het Amerikaanse technologiebedrijf Apple met de verkoop van iPhones. Toch maken twee van de rijkste aandeelhouders van het bedrijf zich grote zorgen.