Agung op Bali

Tienduizenden mensen op de vlucht en een enorme rookpluim: Agung op Bali zorgt voor onrust. Maar hoe werkt een vulkaan eigenlijk? Dit is wat je over de rommelende bergen moet weten.

Jeugdkabinet 2017

Als kinderen de baas zouden zijn van Nederland, wat zouden ze dan veranderen? Daar is ons eigen Jeugdkabinet eens goed over na gaan denken tijdens hun vergadering in Madurodam.

Stelling Roos Puppyverlof
Stelling

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Zeemeerminnen

Meestal lopen Floris (8) uit Spijk en Jill (12) uit Vleuten gewoon op twee benen. Maar zodra ze gaan zwemmen, komen ineens hun vinnen en staarten tevoorschijn. Ze doen namelijk aan zeemeerminzwemmen.

Antartica

Het wordt steeds warmer op aarde. En dat zorgt ervoor dat het ijs op Antarctica (de zuidpool) langzaam smelt of afbreekt. Onderzoekers hebben nu gezien dat een enorm stuk ijs, zo groot als de provincie Noord-Brabant, aan het afbreken is. 

HuisdierenANP
Infographic

Lieve katten, zachte konijntjes of gekke vissen. Nederlanders zijn gek op huisdieren! Er zijn zelfs twee keer zoveel huisdieren in ons land als mensen. Hoeveel en welke soorten er allemaal zijn? Dat zie je hieronder.

No Pants Subway Ride

Vandaag stappen er over de hele wereld mensen de metro in... zonder broek! Deze grap, De No Pants Subway Ride, werd in 2002 bedacht door een paar vrienden in New York. Mensen vonden het zo leuk dat er elk jaar meer reizigers meededen. Maar hoe werkt het precies?

Verrassingseieren

Honderden kinderen op het Duitse waddeneiland Langeoog haastten zich gisteren naar het strand. Het leek namelijk alsof er duizenden kleine paaseitjes waren aangespoeld. Maar dat zat net even anders.

kip

Kippen zijn gewoon net zo slim als andere dieren, zegt de Amerikaanse onderzoeker Lori Marino. Ze vindt het jammer dat kippen vaak dom worden gevonden. Ze kunnen namelijk een heleboel, blijkt uit haar onderzoek. Daarover schreef Marino in het blad Animal Cognition.

vuurwerk

Filmpje: 5 tips voor een oud & nieuw zonder ongelukken

Oliebollen, lang opblijven en natuurlijk vuurwerk! Dat hoort er nou eenmaal bij met oud & nieuw. Maar er gebeuren elk jaar ook veel ongelukken tijdens de jaarwisseling. Ga jij zelf vuurwerk afsteken of bekijken? Volg dan de vijf tips op in bovenstaand filmpje.

Roestam

De 11-jarige Roestam is bijna acht jaar geleden met zijn ouders naar Nederland gevlucht. Hij spreekt maar een paar woorden Armeens, maar moet misschien toch terug naar Armenië. Honderden andere kinderen maken hetzelfde mee. Daarom wordt er nu actie gevoerd. 

roodrugspin

Dat was even schrikken. In een container in Den Helder zijn een tijd geleden tientallen giftige roodrugspinnen gevonden. Eigenlijk zouden er alleen torpedo-onderdelen in de container moeten zitten, maar toen de container werd geopend liepen er allemaal spinnen in rond! Ze zijn nu te zien in Naturalis.