De twee jongen tijgers

In Oost-Thailand zijn voor het eerst in vijftien jaar wilde tijgerwelpjes gezien. Dat is goed nieuws, tijgers zijn namelijk met uitsterven bedreigd omdat stropers op ze jagen.

Octo

Deze Britse fotograaf tovert de leukste figuurtjes van papier in zijn foto’s. Overal waar hij komt laat hij zijn fantasie de vrije loop. Zo maakte hij van de Arc de Triomphe in Parijs een LEGO-poppetje en in het Colosseum in Rome woont opeens een zeemonster.

Jonge Picasso

De Kleine Picasso. Zo noemen ze hem in het vluchtelingenkamp in Servië waar hij samen met zijn familie woont. Farhad Nouri (10) uit Afghanistan maakt de mooiste tekeningen. Zijn schetsboek zit er propvol mee.

1 op de 9 kinderen in Nederland leeft in armoede

In Nederland leven nog steeds te veel kinderen in armoede. Dat zegt een belangrijke raad in Nederland. Kinderen kunnen daardoor niet mee op schoolreis of een sport doen die ze leuk vinden. Dat moet anders!

Jesse Klaver (GroenLinks) neemt een selfie met zijn campagneteam

Je vader, je moeder, opa, oma en misschien wel je grote broer of zus. Ze duiken woensdag allemaal het stemhokje in om een nieuwe regering te kiezen. Maar jij moet nog even geduld hebben. Je moet namelijk achttien jaar of ouder zijn. Gelukkig zijn er de ...

Zenith

In de nieuwe VPRO-serie Zenith is er iets geks aan de hand. De ouders van Fay (14) en Boris (10) hebben het altijd druk met werk. Tot ze op een dag alle tijd van de wereld hebben om leuke dingen te doen. Wat blijkt? Hun vader en moeder hebben robotkopieën van zichzelf laten maken. 

Kids Choice Awards

In Los Angeles worden zondag de Kids’ Choice Awards uitgereikt. Dan wordt bekend welke artiesten, acteurs en vloggers kinderen over de hele wereld het leukst vinden. De winnaars krijgen een prijs én misschien wel een groene slijmdouche. Nickelodeon-presentator Anouk Maas reikt de prijzen uit aan de Nederlandse winnaars.

Minder kinderen in Friesland

Er is iets geks aan de hand in Friesland. In deze provincie worden namelijk steeds minder baby’s geboren. En jonge mensen willen er niet blijven. Ze vertrekken om te gaan werken of studeren in de grote stad. 

Oudste fossiel ooit gevonden

In Canada hebben wetenschappers het oudste fossiel ooit gevonden. Het zijn resten van organismen, piepkleine wezentjes, die maar liefst 3,7 miljard jaar en misschien nog wel langer geleden geleefd hebben. Het zijn de oudste sporen van leven op aarde. 

Beelden van het Italiaanse dorp Ponzano, dat door aardverschuivingen uit elkaar is gescheurd

Dorpje scheurt in tweeën

Het zal je maar gebeuren. De 115 inwoners van het Italiaanse dorpje Ponzano zien stukje bij beetje hun huizen verdwijnen in een grote scheur in de aarde.

Toby4president

Een 7-jarig jongetje uit de Verenigde Staten (VS) heeft iets heel stoers gedaan. Hij heeft president Donald Trump aangesproken op zijn gedrag tegen Mexicanen. ‘Mensen zoals ik, mijn oma en al mijn mensen vinden Mexicanen wel aardig’, zei hij.

Politiekat Garfield krijgt oorkonde

Petje af voor Garfield. De grote rode kater is al tien jaar de steun en toeverlaat van agenten van het politiebureau in Delft. Om zijn jubileum te vieren, kreeg hij deze week een oorkonde én een nieuwe halsband met politielogo.

Een impressie van de planeten door NASA

Wetenschappers hebben een belangrijke ontdekking gedaan. Net buiten ons zonnestelsel staat een ster met zeven planeten die veel op onze aarde lijken. Op drie daarvan zou misschien zelfs buitenaards leven mogelijk kunnen zijn.

Kinderen oefenen met trouwen

Een romantische dag dinsdag op het gemeentehuis van Oldebroek (Gelderland). Kinderen van drie basisscholen uit de gemeente trouwden met elkaar op Valentijnsdag. Niet echt natuurlijk, maar om te oefenen.

gekko schubben

Duitse wetenschappers hebben een nieuw soort gekko ontdekt op Madagaskar. En deze gekko is zo gek nog niet, merkten ze. Het beestje heeft namelijk een bijzondere manier gevonden om roofdieren te slim af te zijn.  

Onderzoek: geef kinderen meer tijd op de basisschool

Zou jij nog wel wat langer op de basisschool willen blijven? Goed idee, vindt onderwijsdeskundige Marie-Christine Opdenakker van de Rijksuniversiteit Groningen. Het is beter voor de ontwikkeling van tieners, ontdekte ze.