Disney

101 dalmatiërs: Een huis vol puppy's met stippen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Wat is er nog schattiger dan één gewone puppy? 99 puppy’s met stippen natuurlijk! Maar in de nieuwe tv-serie 101 Dalmatian Street zie je dat zoveel honden in één huis natuurlijk vragen is om chaos. Alles draait in de serie om de avonturen van Dylan en Dolly, de oudste kinderen van Doug en Delilah. Ze hebben 97 broertjes en zusjes van wie de naam ook allemaal met een D begint. Lekker verwarrend! Kidsweek sprak met Cara Speller, één van de makers van de serie. 

CaraCara is één van de makers van de animatieserie. Zij was vroeger toen ze zelf kind was al fan van de 101 Dalmatiërs.  Toen Disney haar vroeg om mee te doen met het maken van een nieuwe serie met de beroemde hondjes, hoefde ze dan ook niet lang na te denken.

Lijkt de nieuwe serie op de bekende speelfilm?

‘Het is niet hetzelfde verhaal, en het zijn niet dezelfde hondje. Maar natuurlijk zijn het ook nu wél dalmatiërs. De vorige film speelde in 1961 en deze speelt nu, dus die 50 jaar later maken al een groot verschil. Het is nu allemaal een beetje moderner getekend, met meer kleur ook. En wist je dat álle honden in de serie een naam met een D hebben? Als je goed luistert naar het beginliedje, kun je álle 101 namen voorbij horen komen!’

Ben je zelf ook een hondenliefhebber?

‘Ja heel erg! Toen ik klein was had ik een hond die ook zwart met witte vlekken had. Geen echte dalmatiër maar hij had met een beetje fantasie best in de serie kunnen spelen. Tijdens het maken van de serie hebben we trouwens ook een paar keer echte honden in de studio gehad. Die waren lekker aan het spelen en rondrennen en de tekenaars konden intussen goed kijken hoe ze zich precies bewogen en wat voor geluid ze maken, zodat ze ze extra goed konden tekenen op de computer.’

Heb je nog een favoriete dalmatiër in deze serie?

‘Stiekem hou ik wel heel erg van Dylan. Dylan is een gevoelige en beetje angstige tienerhond. Maar stiekem is hij toch heel dapper. Als oudste zoon komt hij, ondanks zijn nerveuze karakter, op een leeftijd dat hij van de vrijheid wil proeven En hij doet erg z’n best om het huis op z'n minst nog een beetje schoon te houden.’

Dylan

Wist je dat…

... je in de titelsong de namen van álle 101 puppy’s kunt horen? Als je tenminste heel goed luistert? Dus eh… Dylan, Dolly, Delilah, Doug, Dawkins, Dizzy, Dorothy, Delgado, Destinée, Dallas, Déjà Vu en nog zo negentig andere D-namen.
… in de nieuwe serie ook een hondje rondloopt met nul vlekken? Dat is Dorothy de allerjongste van de familie.
… er dan 130 tekenaars hebben meegewerkt aan de animatie van de Disney-serie?
… 101 Dalmatiërs eigenlijk een boek was? Het werd in 1956 geschreven door Dodie Smith. In 1961 werd er voor het eerst een animatiefilm van gemaakt. En daarna volgde nog een heleboel getekende én gespeelde series en films. Komend jaar komt er opnieuw een filmversie uit, niet getekend maar gespeeld door echte acteurs en echte honden.
… elke keer als er een serie of film over een bepaald hondenras uitkomt, die honden ineens erg in de mode zijn? Toen de serie Lassie op tv was, wilde iedereen een collie hebben. Na de film Beethoven waren ineens Sint Bernards heel populair. En toen de eerste speelfilm van 101 Dalmatiërs in de bioscoop draaide, vroegen heel veel mensen aan hondenfokker om ‘zo’n hondje dat zelf kranen open kan draaien’.
… in 1997 het eerste seizoen van de serie werd gemaakt? Het tweede seizoen is nu pas af, dik twintig jaar later dus!

101 Dalmatian Street, vanaf 6 april elke zaterdag om 10.30 uur op Disney Channel.

Anderen lazen ook: Hoera, Mickey Mouse 90 jaar!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps