ANP - Willem Holleeder

Willem Holleeder krijgt levenslange celstraf

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Willem Holleeder moet voor de rest van zijn leven de gevangenis in. Dat heeft de rechter vandaag bekendgemaakt.

Volgens de rechter is er genoeg bewijs dat hij schuldig is aan vijf moorden, die tussen 2002 en 2006 zijn gepleegd. De crimineel zou anderen de opdracht hebben gegeven om de moorden uit te voeren. 

Willem Holleeder

Het is de beroemdste boef van Nederland: Willem Holleeder. De 61-jarige man uit Amsterdam zat al twee keer voor lange tijd in de gevangenis. In 1987 kreeg hij een straf van elf jaar cel voor de ontvoering van de baas van biermerk Heineken. En in 2006 moest Holleeder weer voor jaren de gevangenis in. De reden? Hij had rijke zakenmensen gechanteerd.

Weer opgepakt

In december 2014 werd de crimineel opnieuw opgepakt. Dit keer werd er gedacht dat hij onder andere te maken heeft met de moord op vijf personen, onder wie de man van zijn eigen zus. Na een groot onderzoek dat jaren duurde, heeft de rechter hem daar vandaag een levenslange gevangenisstraf voor gegeven.

Anderen lazen ook: Drie vragen over Willem Holleeder.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook