Reuters - Florida

Donald Trump verhuist van New York naar Florida

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Donald Trump is verhuisd. De Amerikaanse president heeft zijn grote appartement in New York ingeruild voor een landgoed in Florida. Maar waarom? 

1. Waarom is Trump verhuisd?

Al voordat Donald Trump president werd, woonde hij New York. Sinds 1983 leeft hij in een groot appartement op de bovenste verdieping van de Trump Tower (zie de foto hieronder), een wolkenkrabber met 58 verdiepingen. Via Twitter maakte hij vandaag bekend dat zijn privé-woonadres is veranderd. Samen met Melania is de president verhuisd naar een landgoed in Florida. De reden? Het lijkt erop dat Trump vond dat hij te veel belasting moest betalen in New York.

Reuters - Trump Tower

2. Maar hij woont toch in het Witte Huis?

Klopt, daar woont hij ook. Het Witte Huis in Washington is alleen niet van Donald Trump zelf, maar van de president van Amerika. Zo lang Trump dat is, woont (en werkt) hij daar. Maar zodra er een nieuwe president komt, moet hij zijn koffers pakken. Al hoeft-ie dat waarschijnlijk niet zelf te doen... Dan zal Trump dus vaker in Florida te vinden zijn.

AFP - White House

3. Waarom gaat hij naar Florida?

Het nieuwe officiële privé-huis van Donald Trump en zijn vrouw Melania is nu landgoed Mar-a-Lago (zie de foto helemaal bovenaan). De villa ligt in het plaatsje Palm Beach in de Amerikaanse staat Florida. Het huis staat aan zee, heeft meer dan 120 kamers en een enorme tuin. Donald Trump kocht het landgoed al bijna 35 jaar geleden, maar de kans is groot dat hij er in de toekomst vaker zal zijn.

Anderen lazen ook: Toeristen stelen takken van Melania's kerstbomen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Duimomhoog Duimomhoog trump is verhuisd

Ik vind dat hij genoeg geld heeft en veel te veel zeurt .

jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ik wil ook wel in zo groot huis wonen!!! Juichen dat lijkt me super cool maar trump is wel een rare man!!! Rentweg

Ik zou heel graag in zo een grote huis willen wonen maar er zijn ook nadelen zoals dat je snel spullen kwijt raakt.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.