Foto: Instagram leapofdanceacademy

Balletdanser Anthony (11) uit Nigeria mag naar New York

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Die moeten we hebben, moeten de docenten van een bekende Amerikaanse balletschool hebben gedacht toen ze het filmpje van de dansende Anthony (11) zagen. En dus nodigden ze de jongen uit het Afrikaanse land Nigeria uit om een dansopleiding te komen doen.

In het filmpje is Anthony te zien terwijl hij allerlei sierlijke balletbewegingen na elkaar doet, op blote voeten en in de regen. Omdat er in de dansschool in zijn woonplaats Lagos niet genoeg ruimte is, danst hij buiten. Zijn lerares filmde hem en plaatste het filmpje op Instagram. Dat ging viral en miljoenen mensen zagen hem dansen. De jongen kreeg bergen met positieve reacties.

Ook voor jongens

Anthony is blij met alle aandacht die hij krijgt. 'Ik houd van dansen, dan is het alsof ik droom. Waar ik woon, zijn geen mannelijke balletdansers. Ze denken hier dat dat iets is voor meisjes', vertelt hij aan de Britse nieuwszender BBC

Opgespeurd en uitgenodigd 

En zo kwam het filmpje ook bij iemand van een bekende dansschool in New York terecht. 'Ik ben direct naar hem op zoek gegaan', vertelt een docent van de school. Anthony werd uitgenodigd om een dansopleiding te doen. Waarschijnlijk begint hij daar in 2021 mee. Tot die tijd krijgt hij online les. Maar daarvoor moet nog één probleem worden opgelost: in zijn buurt is geen internetverbinding. Ook daar gaat de dansschool voor zorgen.

Benieuwd naar het filmpje van de dansende Anthony? Dat zie je hieronder.

 

Anderen lazen ook: Rapclip maakt Nigieraanse broers beroemd.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook