Kinderen in Congo, één van de armste landen ter wereld  Foto AFP

Miljoenen kinderen extreem arm

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Somber nieuws vandaag. Vele miljoenen kinderen en jongeren leven in armoede. Extreme armoede zelfs. Dat zeggen VN-kinderorganisatie Unicef en de Wereldbank. Vijf feiten uit hun pas verschenen armoede-onderzoek.

1. Wereldwijd zijn er bijna 385 miljoen kinderen onder de 18 jaar extreem arm. Zij wonen in gezinnen die per dag 1,90 dollar (zo'n 1,70 euro) per persoon te besteden hebben. Of minder.

2. Vooral kinderen in Afrika en Zuid-Azië hebben het zwaar. Van de kinderen die ten zuiden van de Afrikaanse Sahara-woestijn leven is zeker de helft extreem arm. In Zuid-Azië gaat het om meer dan een derde van de kinderen.

3. Unicef en de Wereldbank onderzochten de situatie van kinderen in 89 landen.

4. Extreme armoede en dagelijkse honger en dorst zijn zeer schadelijk voor de allerjongsten. Juist zij hebben voldoende voedsel nodig om goed te kunnen groeien. En goed te kunnen leren.

5. Regeringen van alle landen van de Verenigde Naties hebben afgesproken om vóór 2030 een eind te maken aan extreme armoede op aarde. Deze droeve cijfers laten zien dat iedereen nu echt keihard moet gaan samenwerken om arme gezinnen op allerlei manieren zo goed mogelijk te helpen, zeggen Unicef en de Wereldbank.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps