Back to Oz theatermakers

Back to Oz is vanaf 11 december 2019 te zien in de Nederlandse theaters

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
ADVERTENTIE

Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat L. Frank Baum overleed, de schrijver van The Wizard of Oz. De gelijknamige filmklassieker met Judy Garland als Dorothy, is een van de meest bekeken films ooit. Het is in de loop der jaren een iconisch verhaal geworden en heeft bewezen dat elke generatie er zijn eigen tijd op kan projecteren. Het Filiaal theatermakers maakt er een unieke combinatie van live film, theater en muziek van. Met een tekst van Don Duyns gebaseerd op de boeken over Oz, een achtkoppige band met de muzikanten van K.O.Brass en Slagwerk Den Haag, een cameraman op de vloer die voor live videobeelden zorgt en een cast die moeiteloos schakelt tussen spel, zang en camerawerk. Kortom, origineel muziektheater waar je met meer hart, verstand en moed uit komt!

Het verhaal
Als in de tv studio tijdens de uitzending van het weerbericht alles op hol slaat, belandt weervrouw Doortje (Naomi van der Linden) plotseling in de onvoorspelbare wereld van Oz. Met haar nieuwe vrienden Blik (Sacha Muller), Stro (Maurits van den Berg) en Leeuw (Jaike Belfor), gaat ze op zoek naar de GROTE OZ en trotseren ze de gevaren van de Gele Bakstenen Weg. Maar komt ze ooit nog terug?

Jouw weerfoto met regenboog in Back to Oz?
Hou het weer goed in de gaten de komende weken! Heb je een bijzondere weerfoto met een regenboog? Deel deze dan vóór 15 december met lisanne@hetfiliaal.nl . Vergeet niet je naam en woonplaats te vermelden. Na 15 december wordt pér voorstelling gekozen welke weerfoto die dag zal worden gebruikt. 

Vanaf 11 december te zien in de theaters. 19 t/m 29 december in Stadsschouwburg Utrecht en vanaf 2 januari 2020 op tournee door Nederland. Kaarten via hetfiliaal.nl/agenda.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook