Bob Popcorn

Bob Popcorn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
ADVERTORIAL

Wanneer Ellis op een dag popcorn maakt in de magnetron, gebeurt er iets vreemds. Een van de maïskorrels poft niet, maar zwelt op tot hij zo groot is als een kiwi. Er ploppen twee armpjes tevoorschijn en twee beentjes. Ellis staart de korrel aan, die nu een gezichtje heeft waarmee hij woedend terugkijkt…

Het maïsmannetje heet Bob, en is geen gemakkelijk type. Hij slaapt niet, eet onvoorstelbaar veel en is nogal humeurig. Na een tijdje krijgt Ellis er genoeg van. Bob moet weg, maar waar laat je een reusachtige levende popcorn met driftbuien?

Bob Popcorn – De popcorn-spion
Ellis en de explosieve popcorn Bob zijn inmiddels de beste maatjes. Ze hebben samen een geheim project. Omdat hun school een gezonde school is geworden, delen ze stiekem popcorn uit. Maar Bob en Ellis lopen gevaar. Hun geheim dreigt verraden te worden. En de baas van de popcornfabriek wil Bob terughalen. Gelukkig ontpopt Bob zich tot een geweldige spion!

Bob Popcorn in Amerika
Amerika, opgepast: hier komt Bob Popcorn!

Ellis en Bob hebben een belangrijke ontdekking gedaan: Bob is niet de enige levende maïskorrel! Er bestaan er nog meer, in Amerika. En Bob wil ze dolgraag ontmoeten.

Gelukkig mogen Ellis en haar vaders logeren op de boerderij van Boer Bill. In de zomervakantie vliegen ze naar Amerika. Daar wordt duidelijk dat Coraline, de directeur van de popcornfabriek, nog veel gemener is dan Ellis en Bob dachten. Zal het ze lukken om haar tegen te houden, en alle levende maïskorrels te redden?

Over de makers
Martijn is illustrator en Maranke is schrijver. Ze hebben samen al heel wat veel vertaalde en prijswinnende prentenboeken gemaakt. Bob Popcorn is hun eerste gezamenlijke leesboek, het is inmiddels een serie en die wordt uitgegeven door Querido. Martijn en Maranke zijn getrouwd en ze hebben drie bijzonder leuke kinderen.

Martijn werkt al twintig jaar als illustrator. Hij werkt vaak samen met Maranke, maar tekent en schildert ook vaak voor andere schrijvers zoals Edward van de Vendel, Erna Sassen en Arthur Japin. Hij won veel prijzen waaronder de Woutertje Pieterse Prijs en het Gouden Penseel en zijn werk verschijnt over de hele wereld.

Maranke schrijft al sinds ze een pen kan vasthouden verhalen voor kinderen. Maar voor ze kinderboekenschrijver werd, werkte ze eerst een hele tijd in het onderwijs. Nu geeft ze geen les meer, maar ze vliegt nog wel het hele land door om kinderen en volwassen enthousiast te maken voor lezen en schrijven. Maranke won verschillende prijzen, waaronder de Zilveren Griffel en de Kinderboekwinkelprijs. Veel van de boeken die ze samen met Martijn heeft gemaakt zijn vertaald in allerlei talen.

Wil je meer weten over Bob Popcorn? Ga dan naar de website www.bobpopcorn.nl!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook