Foto Facebook

Bopper te dik voor een hok

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Asielhond Bopper is zó dik dat hij niet in een hondenkennel past. Nu moet hij verplicht sporten en op een streng dieet.

De verzorgers van een asiel in de Britse stad Plymouth stonden even vreemd te kijken toen er afgelopen week een nieuwe hond binnengebracht werd.

Bopper, een collie van 11 jaar, is zó dik dat hij niet in een van de hondenhokken past. Hij weegt bijna vijftig kilo, terwijl voor zijn ras dertig kilo ook al meer dan genoeg is. Bopper werd door de Dierenscherming naar het asiel gebracht omdat zijn baasje te ziek is om nog voor hem te zorgen.

De eigenaar van het asiel, Ruth Rickard, besloot Bopper tijdelijk mee te nemen naar haar eigen huis. Hij moet nu op een streng dieet en krijgt zoveel mogelijk beweging. Dat valt nog niet mee, vertelde Rickard aan een plaatselijke krant: 'Bopper is zó dik dat alleen het opstaan hem al veel moeite kost. Hij moet de helft van zijn gewicht verliezen om weer gezond te worden.'

Volgens  het asiel zou Bopper weleens de dikste hond van Groot-Brittannië kunnen zijn. Zijn bijnaam in het asiel is inmiddels Bopper de Whopper (naar de hamburger). Hij is ruim tien kilo zwaarder dan Hattie the Fatty (Hattie de dikzak), de vorige dikste Britse hond. 

Ruth en Bopper:

Foto Facebook

Anderen lazen ook: Dikke hond op dieet.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het zielig voor Bopper. Ik vraag mij af hoe hij 50 kg is geworden. Dat arme beest is veel te zwaar. Ik denk dat het baasje niet goed voor hem heeft gezorgd. Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.