Silvan in zijn botsauto

In een botsauto naar school

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Dat je met een botsautootje méér kunt dan alleen keihard tegen een andere knallen, bewijst Silvan (11) uit Berkel. Die tuft er elke dag mee naar school! 

‘We vonden het gewoon een leuk idee’, vertelt Silvan aan Kidsweek. 'Niemand heeft zoiets.' Een tijdje geleden kwam zijn vader met het idee een botsauto voor hem te maken waarmee hij naar school kon. ‘We hebben op Marktplaats gezocht naar een scootmobiel en een botsauto-body.’ Die voegden ze samen tot zijn unieke botsmobiel. 

Gestopt door politie
Het autootje rijdt elektrisch en kan op zijn hardst tien kilometer per uur. Volgens de wet mag iedereen in een scootmobiel rijden als-ie niet harder dan tien kilometer per uur gaat. Toch is Silvan al twee keer aangehouden.

'Ik heb het stukje wetstekst nu maar uitgeprint om het de politie te laten zien', vertelt hij. De laatste keer moest hij zijn telefoonnummer achterlaten en zouden de agenten het nog even uitzoeken. 'Maar ik heb er nooit meer iets over gehoord.' 

Jaloers
Fijn voor Silvan, want het is wel acht kilometer rijden naar zijn school. Woensdag maakte hij zijn tweede ritje naar school. 'Ik krijg allemaal leuke reacties', zegt hij. Alleen de kinderen van de buurschool zijn een beetje jaloers. 'Die roepen "uitslover"'. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vindt het wel grappig. Maar je kan ook een andere school kiezen die dan dichterbij is.

best cool zo' botsauto ik wil dat best wel.

leuk bedacht!!
veel fantasie!!
Juichen Duimomhoog

echt cool ik ga sowieso daarin rijden als het mag

Hoe krijgt hij z'on idee???!!! Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.