Brugklas

Eerste hulp bij voor het eerst naar de brugklas

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
rosan
Rosan
de Vos

Ga je voor het eerst naar de brugklas? Dat is hartstikke spannend. Omdat wij willen dat jij een geweldige tijd hebt, hebben we vijf super handige tips voor je. 

Nieuwe mensen, nieuwe indrukken... van school wisselen zorgt er misschien voor dat je nachten wakker ligt. Maar dit is helemaal niet nodig als je de volgende dingen in je achterhoofd houdt. 

1. Nieuwe vrienden

Grote kans dat je allemaal nieuwe vrienden gaat maken. Nieuwe mensen aanspreken is natuurlijk wel spannend, maar dit is een kwestie van gewoon doen. Er is één ding heel belangrijk: blijf jezelf. En het klinkt misschien een beetje cliché... maar het komt echt goed! 

2. De juiste tas!

Nieuwe boeken, pennen, agenda's... je moet van alles meenemen op een schooldag. Zorg er dus voor dat je tas hebt waar veel spullen in kunnen. En weet je al of je een schouder- of rugtas neemt? Bedenk goed wat jij het lekkerst vindt zitten, je moet namelijk best wat spullen mee zeulen. 

3. Opgeruimde kamer

De brugklas betekent huiswerk, huiswerk en nog eens... huiswerk. Als je thuis bent van school, moet je nog flink aan de bak. Zorg ervoor dat je een opgeruimde kamer hebt met een fijn bureau, zodat je geconcentreerd aan je opdrachten kunt werken. 

4. Agenda

Al je huiswerk plannen lukt niet uit je 'even uit je hoofd'. Koop dus een agenda zodat je dit allemaal goed kunt bijhouden. Enneh... niet vergeten je huiswerk op te schrijven, dan hè?

5. Vergeet niet... 

Iedereen gaat voor het eerst naar de brugklas, dus iedereen is zenuwachtig. Gelukkig heb je genoeg leraren en klasgenoten die je kunnen helpen als er ook maar iets niet lukt. Toi, toi, toi! 

Nog meer lezen over het leven als brugklasser? Bestel dan de speciale 7Days-krant Brugklas voor Beginners, boordevol tips om je eerste jaar goed door te komen! Je leest over hoe je nieuwe vrienden maakt, welke apps handig zijn en welke type leraren je tegen komt op de middelbare school. Verder vertellen BN'ers en ervaringsdeskundigen over hun tijd als brugklasser. Een must-read voor aanstaande brugklassers! Je kunt hem hier bestellen voor maar 2 euro.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Bedankt vd tips Blij Blij Blij

Wauw, dankjewel!

Heel erg bedankt ik vondt het zo spannend en door jullie is me schooldag super soepel gegaan heel erg bedankt❤

Je tas is zeker belangrijk ik vind persoonlijk een rugtas met met brede schouder banden en een heupband handig zodat het minder aan je schouders hangt en niet snijdt zorg ook dat hij groot genoeg is want er moeten veel boeken in tenzij je school is over gestapt naar computers en iPads

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.