Ramy Italië held

Busheld Ramy (13) krijgt Italiaans paspoort

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Ramy (13) is een ware held in Italië. Met een slimme actie redde hij vorige week de levens van 51 kinderen in een schoolbus.

De schoolbus, die vol met kinderen zat, was gekaapt door de chauffeur. Die had de kinderen vastgebonden en dreigde de bus in brand te steken. Maar Ramy was hem te slim af. Hij deed alsof hij aan het bidden was, maar stiekem belde hij zijn vader om te vertellen wat er aan de hand was. Zijn vader (samen met Ramy op de foto hierboven) zorgde ervoor dat de politie werd ingelicht, waardoor de schoolkinderen bevrijd konden worden voordat het te laat was. Niemand raakte gewond. De buschauffeur werd opgepakt. 

Heldendaad

De in Italië geboren scholier heeft Egyptische ouders. Zij vluchtten in 2001 naar Italië. Ramy had geen officieel Italiaans paspoort. Volgens de Italiaanse wet zou hij dat voorlopig ook niet krijgen, omdat kinderen van migranten dat daar pas vanaf hun achttiende kunnen aanvragen. Maar door Ramy's heldendaad heeft de regering voor hem een uitzondering gemaakt. De Italiaanse vicepremier Salvini zei dat Ramy zijn zoon had kunnen zijn.

Politie

De trotse held zelf heeft in een interview gezegd dat hij later bij de Italiaanse politie wil werken. Wat denk jij: zou hij daar geschikt voor zijn?

Anderen lazen ook: Wat doe je als je schrikt van naar nieuws?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

WoW.. wat dapper zeg.

Held, hij zou er zeker voor geschikt zijn!

Zo'n slimme actie van hem echt ik ben zo blij dat al die kinderen gered zijn ik vindt ook dat die buschauffeur echt gestraft moet worden ik bedoel dat doe je toch niet bij kinderen en die jongen verdient echt een paspoort of wat hij dan ook kreeg dit was echt een helderdaad en het lijkt me geschikt als die later inderdaad bij de politie gaat werken hij is namelijk zo'n goede reder echt respect voor hem en die kinderen

Ik vind dat wat hij heeft gedaan heel goed is en dat iedereen zoiets zou moeten doen en dat hij later Bij de politie kan

*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *cheer* *cheer* *cheer* *cheer* *cheer* *cheer* *oops* *oops* *oops* *oops* *oops* *runs away* *runs away* *runs away*

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps