Carolien over de nieuwe Kinderombudsman

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Iemand die opkomt voor álle kinderen in Nederland. Bij wie je terecht kunt met klachten, vragen of problemen. Over pesten bijvoorbeeld of over armoede. Dat is het werk van een Kinderombudsman.

Niet van plan te stoppen
Marc Dullaert (52) was de allereerste van Nederland. Vijf jaar geleden begon-ie en hij was nog lang niet van plan om te stoppen. Toch moest het.

Eind januari werd bekend dat zijn nieuwe baas, de ombudsman voor volwassenen, liever wil werken met iemand die hij zélf mag uitkiezen. En daarom stond er vorige week een advertentie online en in de krant: ‘Gezocht vanaf 1 april: Kinderombudsman!’

Kinderen meebeslissen
Ik vind dat kinderen moeten meebeslissen wie deze belangrijke baan gaat krijgen. Want wie kan beter uitleggen wat jullie nodig hebben dan jullie zelf? Nou dan.

De woordvoerder van de ombudsman liet deze week weten dat er inderdaad een ‘jeugdig iemand’ mag helpen kiezen. Wat mij betreft moeten dat er minstens twee zijn: iemand van de basisschool (één van jullie dus!) en iemand van de middelbare school. Twee kinderen naar wie de volwassenen ook écht goed zullen luisteren en die er niet alleen voor de vorm bij zitten.

Heb jij tips?
Nu ben ik heel benieuwd: wat zou jij voor tips hebben, als jij in de sollicitatieclub zou zitten? Moet de nieuwe Kinderombudsman volgens jou jong zijn, zodat hij (of zij) dichter bij jullie staat? Of wat ouder - zoals Marc Dullaert - omdat zo iemand meer ervaring heeft?

Of vind je juist dat kinderen zich hier helemaal niet mee hoeven te bemoeien en denk je: laat die volwassenen het lekker zelf uitzoeken?

maximiliaanMaximiliaan (10): eens
De Kinderombudsman bemoeit zich met kinderen, dus moeten kinderen zich ook met hém bemoeien. Als ik mocht meebeslissen, zou ik iemand kiezen die me aardig lijkt. De persoon moet jong zijn, want dan snapt-ie hoe kinderen denken. Maar oud is ook wel handig, want dan weet-ie meer. Misschien ertussenin?

sennaSenna (10): eens
'Kinderen weten het beste wat er nodig is, dus moeten we kunnen meebeslissen. Ik zou vooral opletten dat de nieuwe Kinderombudsman naar andere landen durft, net als Marc Dullaert. Dan kan hij of zij daar wat doen voor kinderen in oorlogsgebieden.'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

JA KINDEREN MOETEN BESLISSEN EN OF MAXIMILIAAN OF ZO IETS Rentweg Rentweg Rentweg

wij als klas vinden dat het niet uitmaakt of het een jongen of meisje is. wij vinden wel dat er een leeftijd aan zit van 20 tot 45

Ik heet Carolien dus ik dacht dat ik het Duimomhoog was

ik hoef niets te zeggen maar ja. Juichen Vraagtzichaf Rentweg Duimomlaag Oeps Blij Duimomhoog o,ja henk de steen is oke! Duimomhoog

iik vind helemaal mooi dat kinderen beslissen

Mij maakt het echt helemaal niks uit!!! Laat ze het maar zelf beslissen!!!
Juichen Duimomhoog Juichen Duimomhoog Juichen

Prima, Duimomlaag Juichen Rentweg Vraagtzichaf Oeps Blij Duimomhoog Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag Duimomlaag

ps. Limit is niet mijn naam,.

Ik vind dat er kinderen mee mogen beslissen, omdat het wel over kindren gaat.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.