Charlotte over restjes meenemen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

charlotte stellingWeet je wat ik het lekkerste vind aan pannenkoeken? Dat je ze de volgende ochtend koud kunt eten als ontbijt. En dat geldt voor meer maaltijden. Bijvoorbeeld die brownie die ik laatst nam in een restaurant. Ik zat al vol, maar heb ’m toch naar binnen gepropt. Anders zou dat lekkere toetje in de afvalbak eindigen! Nee, dan had ik liever buikpijn van al dat eten.

Meenemen in een zakje
Kon je al dat lekkers maar mee naar huis nemen en later opeten… Dat scheelt buikpijn én voedselverspilling! Al vier jaar geleden schreef redacteur Bouwien daar een stelling over. Toen stelde de Partij voor de Dieren voor dat restaurants het overgebleven eten in een zakje zouden moeten meegeven. Sinds 1 januari is dit idee in Frankrijk ingevoerd. Maar in Nederland is er nog niet veel veranderd.

Eigen broodtrommel
Sommige Nederlandse restaurants geven inmiddels wel een ‘doggy bag’ met restjes aan klanten mee. Maar de meeste nog niet. Als restaurants niet voor een bakje willen zorgen, moeten we dat zelf maar doen. Door onze eigen broodtrommels mee te nemen als we uit eten gaan. Dan kan daarin dat laatste stukje pizza of die lekkere brownie. Ik ga alweer watertanden als ik eraan denk!

Stelling: Uit eten? Neem je broodtrommel mee!

Christina KWChristina (9):
‘Ik weet dat er per jaar heel veel kilo eten wordt weggegooid, daar wil ik verandering in brengen. Als ik het niet vergeet, zou ik wel een broodtrommel meenemen naar een restaurant. Misschien is het goed als je kunt kiezen: zelf meenemen of weggeven aan arme mensen.’

Hidde KWHidde (11):
‘Ik wil wel een broodtrommel meenemen, maar als bijna niemand dat doet, sta je voor schut. Ik heb liever dat restaurants verplicht een tasje geven. Dat is milieuvriendelijker dan weggooien. Ook hoeven mensen dan minder geld uit te geven aan eten, omdat ze de volgende dag ook nog hebben.’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben het eens maar we kunnen het eten ook aan de dieren geven. Juichen

Onees anders ga je toch niet uiteten

Eens ik vind het veeeeel milleu vriendelijker Blij

ik vind het een goed idee want anders wordt het weggegooid terwijl het ook naar de derde wereld landen had kunnen gaan Oeps

Eens, je betaalt toch voor het eten, dus is het wel zo slim om het ook allemaal op te eten, anders heb je voor niks geld betaald.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.