Charlotte over vliegshows

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Vliegshows zien er indrukwekkend uit. Stuntvliegers scheren over de grond en maken salto’s in de lucht. Maar hoe mooi het er ook uitziet, de vliegshows lopen niet altijd goed af. Zondag ging het mis in Oostenrijk. Een piloot stortte neer en overleefde de val niet. Een week eerder botsten twee stuntvliegtuigjes in Zwitserland op elkaar en kwam er in Groot-Brittannië een straaljager op een drukke weg terecht. Dat weekend vielen er minstens twaalf doden door ongelukken met stuntvliegtuigen. stelling charlotte2

Strengere regels
Als ik dit nieuws hoor, vraag ik me af waarom vliegshows nog bestaan. Gelukkig lopen de meeste shows wél goed af. In Breda tuurden zaterdag nog 15.000 bezoekers naar trucjes in de lucht en kwam iedereen heelhuids thuis. De organisator van die dag vertelde aan de NOS dat hij zich niet zo veel zorgen maakte, omdat de regels in Nederland strenger zijn. Het publiek staat verder weg en de toestellen vliegen hoger.

Volgens de organisator hebben de Nederlandse regels nog een extra voordeel: vanaf een afstandje zijn de stunts beter te zien. Ik vind dat andere landen deze strengere regels daarom ook moeten invoeren. Zo blijft het stoer en spectaculair en weet je zeker dat je veilig staat.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.