christo
Kijk nou!

Lopen over water

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

In het Italiaanse Iseo-meer ligt sinds zaterdag een heel bijzonder kunstwerk. Een drijvend, bijna drie kilometer lang looppad, dwars over het water. Het verbindt het dorpje Sulzano met twee eilandjes. 

Het looppad is een project van de beroemde inpakkunstenaar Christo (81). Hij klikte 220.000 kunststof blokken als Legostenen aan elkaar. Om de boel wat steviger te maken, gebruikte hij 190 ankers. Daarna bedekte hij de boel met feloranje canvas doeken, waarvan de kleur zich aan het weer aanpast. Als de zon schijnt lijkt het doek goudgeel, als er wolken hangen oranje. En zodra de zon ondergaat donkerrood.

christo

Walvisrug
Christo heeft de pier zelf betaald. Een duur grapje: het kostte zo’n vijftien miljoen euro. Voor bezoekers is de toegang gratis, net als bij zijn andere projecten.

De kunstenaar heeft natuurlijk zelf ook al een wandeling gemaakt. Hoe hij het vond? ‘Alsof je over de rug van een walvis loopt’, vertelde hij journalisten.

Hergebruiken
Er zit geen boodschap of idee achter. Christo: ‘Het is totaal nutteloos, onnodig. Dit project gaat om plezier en schoonheid.’ 

Wil je ook een wandeling maken, dan moet je snel zijn. Na 3 juli wordt het looppad afgebroken én gerecycled. 

christo

christo

Christo is vooral beroemd om zijn ‘inpakkunst’. Samen met zijn vrouw wikkelde hij de afgelopen jaren beroemde gebouwen in doeken. Kenners denken dat de drijvende pier zijn laatste werk is. De kunstenaar is immers ook al een dagje ouder.

Altijd op de hoogte blijven van zulke gekke kunstwerken? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

 Dat wil ik ook hier in Zweden! Het kan best we hebben plaats zat.*duimomhoog*

*duimomhoog*wat cool

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.