Cora over korter is beter!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

stellingbeeld cora dankwoordjesKen je dat filmpje Mand? Je vindt het op YouTube. Een antiekdeskundige babbelt lekker door. Over een bijzonder porseleinen mandje. Waar het voor werd gebruikt. Dat het uit Makkum komt. En nog meer van zulks. ‘Te lang’, zegt presentator Maxim. ‘Dat moet echt korter kunnen.’ De man doet zijn best. Steeds korter worden zijn zinnen. Uiteindelijk roept hij wanhopig: ‘Mand!’ Pas dan is Maxim tevreden. Ik zag het eindeloos vaak. En steeds moet ik lachen. Nu roep ik soms ‘Mand!’ Bij stukken in de krant. Want veel dingen kunnen korter. En vaak is korter beter. Want duidelijk, helder en begrijpelijk. Neem speeches bij de Oscars. Die duren altijd eindeloos lang. Een lange lijst met namen. Bedankt die en die en die. Dan is het echt gaaaaap.

Ultrakort
Bij de Webby-dankwoorden totaal niet! Die prijzen werden dinsdag uitgereikt. Voor het allerbeste op internetgebied. Websites, apps, video’s, advertenties, social… Een eer om te winnen. Deze Oscars van het internet. De winnaars zijn altijd wild! Maar hun dankwoord is bescheiden. Dat mogen vijf woorden zijn. En absoluut geen woordje meer. Dan krijg je ultrakorte speeches. ‘Man wat voelt dit goed!’ ‘Ik ben vrij sprakeloos nu.’ Winnaar tikt op de microfoon. ‘Staat ie aan? Ja? Shit!’ Vrij briljant vind ik dat. Zo worden dankwoorden veel leuker! Daarom is mijn stelling deze. ‘Alle dankwoordjes altijd vijf woorden.’ Las dit stuk wat hobbelig? Dat heeft een goede reden. Lees maar eens alles opnieuw. En tel ondertussen de woorden.

Stelling: Alle dankwoordjes altijd vijf woorden.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wel grappig voor een expiriment maar niet voor altijd gewoon net als hidde zei dat zou een goede regel zijn Rentweg Vraagtzichaf Oeps Blij Duimomhoog Duimomlaag Juichen

Niet 5 woordjes, maar je kan wel gewoon een regel maken dat dankwoordjes een speeches niet langer mogen duren dan 1 minuut. Dan val ik tenminste ook niet zo snel in slaap :-)

Voor mij hoeft het niet 5 woordjes dat is nog best wel
Kort mijn overgrootmoeder is ook gestorven en toen
Hield mijn moeder ook niet een speech van 5 woordjes

ik vind dat het wel heel kort is 5 woordjes.
oke, zo lange speech hou ik ook niet van maar doe dan gewoon max. 3 min ofzo. Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps