Cora over presidenten die gek doen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

corakleinTrek jij weleens een grappig gezicht voor de spiegel als niemand kijkt? Of ben je uren bezig met het maken van de perfecte selfie? Obama ook. Hij is de president van de Verenigde Staten en één van de machtigste mensen ter wereld. Maar hij is ook maar een mens als jij en ik. Dat blijkt uit een nieuw filmpje met de president in de hoofdrol.

Gekke bekken
Daarin zie je hem gekke bekken trekken in de spiegel. Hij oefent een toespraak en struikelt daarbij over de simpelste zinnen. Hij worstelt met een selfiestok om de meest fantastische selfie te maken. En als er iets misgaat geeft hij net als de rest van het land de president de schuld. Zichzelf dus! Hahahaha!

Serieuze boodschap
Het filmpje mag dan grappig zijn, het heeft wel een serieuze boodschap. De president vraagt zijn landgenoten namelijk om zich snel op te geven voor de nieuwe Amerikaanse zorgverzekering, een idee van Obama zelf. Dankzij die verzekering kan iedereen in het land straks naar de dokter. Ook wie niet veel geld heeft. Best belangrijk. Als we die serieuze boodschap verpakken in een grap komt hij beter aan, dachten Obama en zijn team.

Lol trappen
Er zijn Amerikanen die het filmpje maar stom vinden. Zij zeggen dat Obama ernstig moet blijven omdat hij zich als president ook met ernstige zaken bezighoudt. Een beetje lol trappen, dat zit er voor een president niet in. Ik vind het juist goed als een politicus laat zien dat hij menselijk is. Sowieso knap dat Obama zijn gevoel voor humor nog niet verloren is, met al die zware problemen die op z’n bordje liggen. Ik hoor bij team Obama!

Ben je benieuwd naar de komische kant van Obama? Bekijk de filmbeelden hier.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hij moet ook lekker leven.

ik ben er mee eens presidenten en koningen en koninginnen mogen ook wel een lol hebben Duimomlaag

Ja leuk ik doe dat vaak op selfies ☺☺☺

Ik ben het eens je mag best eens gek doen en lachen is gezond dus. Duimomhoog Duimomhoog

Ik vind het super goed bedacht en hij denkt ook na mensen die arm zijn hebben ook recht op een dokter evenveel als wij duimen maar

Ik vind het erg grappig Oeps

eens. presidenten hoeven niet alleen serieus te doen.

het mag wel maar niet altijd he? je moet oook op je hoede blijven whant jij bent dan de president en als je iets doet of zegt moet je wel normaal doen enzo ik zou het dan doen maar niet te vaak dus mag best

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps