De eerste Kidsweek

De geschiedenis van Kidsweek

Wil je meer weten over de geschiedenis van Kidsweek? Hieronder de antwoorden op de vier meest gestelde vragen.

Hoelang bestaat Kidsweek al?

Kidsweek bestaat sinds 16 april 2003. Toen verscheen het allereerste nummer. De krant was toen bedoeld voor kinderen van ongeveer 10 tot 14 jaar. Op 10 september 2004 kwam Kidsweek Junior erbij, voor kinderen van ongeveer 7 tot 10 jaar. Daarna zijn de namen en leeftijden wat veranderd. We vonden het handiger om één krant te hebben voor kinderen op de basisschool en eentje voor jongeren op de middelbare school. Kidsweek veranderde in september 2009 van naam en werd 7Days. Deze krant is voor jongeren op de middelbare school. De krant voor kinderen op de basisschool heette tot april 2011 Kidsweek Junior. Toen werd het gewoon Kidsweek, dus zonder Junior.

Wie heeft Kidsweek bedacht?
Kidsweek is bedacht door uitgever Roland Pelle. Eén van zijn kinderen kwam op een dag thuis en moest een onderwerp bedenken voor een soort nieuwskring op school. Het was heel lastig om daar in de kranten voor volwassenen een goed onderwerp voor te vinden. Toen bedacht Roland Pelle: er moet een krant voor kinderen komen. Na heel veel praten met heel veel mensen was het in april 2003 zover: de eerste Kidsweek verscheen. Eind 2009 heeft Roland Pelle afscheid genomen van Kidsweek.

Wat stond er op de voorpagina van de eerste Kidsweek?
De huidige Kidsweek komt voort uit Kidsweek Junior. De eerste Kidsweek Junior verscheen op 10 september 2004. Op de voorpagina stond het artikel ‘Wat eet jij?'. Dat ging erover dat kinderen steeds dikker worden. Dat is nog steeds in het nieuws!

Wat is er allemaal veranderd aan de krant?
Te veel om op te noemen! De huidige Kidsweek komt voort uit Kidsweek Junior. Die krant is twee keer flink veranderd. De eerste keer was toen hij vijf jaar bestond, in september 2009. Toen werd bijvoorbeeld het logo anders. De tweede keer was in april 2011. Toen veranderde naam ook van Kidsweek Junior in Kidsweek. Sommige dingen zijn ook altijd hetzelfde gebleven. Zo staat er al sinds het allereerste nummer een weetje op de voorpagina. Ook de strip Timo is er bijna helemaal vanaf het begin bij.