kidsweek redactie


Elke dag de leukste moppen lezen? 
Download dan nu de enige echte Kidsweek Moppenapp!

De redactie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

De redactie bestaat uit de mensen die in het gebouw van Kidsweek in Amsterdam de meeste artikelen schrijven, de foto’s zoeken en de krant in elkaar zetten.

Hoofdredacteur
De hoofdredacteur is de spin in het web. Zij is verantwoordelijk voor alles wat er in de krant komt. Ook moet zij ervoor zorgen dat iedereen goed samenwerkt. De hoofdredacteur is niet alleen de baas van Kidsweek, maar ook van 7Days

Redactie-coördinator
De redactie-coördinator werkt samen met de hoofdredacteur om te zorgen dat alles goed gaat bij het maken van de krant. Ze overlegt over wat er in de krant komt en kijkt alle teksten na. Ze verbetert taal- en spelfouten en let erop dat de manier van schrijven goed bij Kidsweek past. Bij Kidsweek is de redactie-coördinator dus ook eindredacteur.

Eindredacteur online
De eindredacteur online zorgt dat alles goed gaat bij het vullen van de website. Ze overlegt met de redacteuren over welke stukken online komen en kijkt alle teksten en filmpjes na. Ze verbetert taal- en spelfouten en let erop dat de manier van schrijven goed bij Kidsweek past. 

Redacteuren
De redacteuren schrijven alle artikelen in de krant en op de site. Iedere redacteur heeft een onderwerp waar hij veel van afweet, bijvoorbeeld sport, film of dieren.

Beeldredacteur
De beeldredacteur zoekt foto's bij de artikelen. De meeste foto's komen van persbureaus vandaan. Die bureaus krijgen foto's van fotografen over de hele wereld. Ook stuurt de beeldredacteur fotografen op pad om speciaal voor Kidsweek foto’s te maken.

Vormgevers
De vormgever geeft alle foto's en artikelen een plekje in de krant en zorgt dat het er goed uitziet. Dat is vaak een heel gepuzzel.

Meedenklezers
De redactie wil graag weten hoe de lezers over bepaalde onderwerpen denken. Daarom mailen of bellen de redacteuren regelmatig met kinderen die Kidsweek lezen. Dat zijn de meedenklezers.

Klik hier om te zien wie bij Kidsweek werken en wie wat doet