Download nu de Kidsweek Moppenapp met daarin de leukste moppen en het laatste nieuws!

De schrijfwedstrijd

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

In aanloop naar de Kinderboekenweek hebben Kidsweek in de Klas en De Schoolschrijver een gratis les over schrijven ontwikkeld. Hoe kan je aan de hand van het toeval een verhaal verzinnen? Janneke Schotveld geeft de kinderen inspiratie en tips zodat ze daarna zelf aan de slag kunnen. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hieronder het lesmateriaal.

Lesmateriaal

Volgende week is het Kinderboekenweek. Met de extra leskaart van Kidsweek in de Klas en De Schoolschrijver kunt u met uw leerlingen aan de slag met het zelf schrijven van een (griezel)-verhaal.  En omdat het verzinnen van een verhaal soms best lastig kan zijn, geeft Janneke Schotveld (schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk) tips over hoe te beginnen met een verhaal en hoe het toeval hierbij kan helpen. Bekijk het filmpje en download het digitale lesmateriaal.

De Leskaart

In onderstaande leskaart vindt u de opdrachten. In de lesbrief van wordt verwezen naar het interview met Janneke in Kidsweek. Hier vindt u een deel van het interview.

PDF-pictogram Leskaart.pdf

De dobbelstenen

Het bestand bestaat uit drie verschillende dobbelstenen. Deze kunt u uitprinten en uitdelen. Uw leerlingen kunnen deze zelf in elkaar zetten en zo, op basis van het toeval, een verhaal verzinnen. Komt de zijde met de logo's boven? Dan mogen ze zelf kiezen.

PDF-pictogram Dobbelsteen.pdf

 

Veel lees- en schrijfplezier!

 

 

De Schrijfwedstrijd

Bij de les zit ook een schrijfwedstrijd. Zijn de verhalen klaar? Mail ze naar: scholen@yandc.nl of stuur ze op naar Kidsweek in de Klas, ovv. Schrijfwedstrijd Meeuwenlaan 98 - 100 1021 JL Amsterdam. Vergeet niet de naam van de school en de schrijver te vermelden en de contactgegevens van de leerkracht voor als we de winnaar bekend willen maken. De verhalen kunnen tot 30 november 2017 ingestuurd worden.

De winnaar krijgt een gepersonaliseerde Kidsweek met zijn of haar verhaal op de cover voor de hele klas en een boekenpakket voor de school.

 

 

 

 

 

De schoolschrijver
Over De Schoolschrijver

De Schoolschrijver wil een taalsterke toekomst voor ieder kind! Taal en literatuur op school helpen verwondering, inlevingsvermogen en creativiteit bij leerlingen te ontwikkelen. De Schoolschrijver zet professionele kinderboekenauteurs in, die vanuit zijn of haar eigen expertise aan het werk gaat om leerlingen taalsterk te maken. www.deschoolschrijver.nl

 

 
ABN Amro

Het gratis lespakket wordt mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO

ABN AMRO wil met haar maatschappelijke programma Partner van de Toekomst mensen een duwtje in de rug te geven bij het ontdekken van hun talent of het realiseren van hun ambities. Goed kunnen lezen is een belangrijke vaardigheid om je talenten te kunnen ontwikkelen! Honderden collega's zetten zich ieder jaar dan ook vrijwillig in om het leesplezier van veel kinderen te vergroten.