boji dierenvriend

Boji (7) is ‘Dierenvriend van het jaar’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Deze week kreeg de zevenjarige Boji de Ree uit Den Helder als eerste ooit de jeugdprijs ‘Dierenvriend van het jaar’. Hij redde afgelopen maart namelijk twee gedumpte katjes uit de struiken.

Bij dierenopvang ’t Schuthok mocht Boji zijn prijs ophalen. Hij kreeg niet alleen deze mooie titel, maar ook nog eens 250 euro!

Kleine katjes

In maart vond Boji samen met zijn vader een plastic bakje met twee gedumpte kittens. Ze lagen heel zielig in kranten verwikkeld in de struiken vlakbij hun huis. Hij twijfelde geen moment, nam ze mee naar huis en probeerde hun levens te redden door ze op te warmen. Het leek alsof de twee kleine katjes al dood waren. Uiteindelijk redde één kitten het gelukkig toch.

Een fiets

Inmiddels gaat het een stuk beter met het katje. De moederpoes is ook weer gevonden en de twee zijn weer samen. Allemaal dankzij Boji die blij is dat hij de kitten heeft gered. Wat de ‘Dierenvriend’ gaat doen met zoveel geld weet hij ook al: een fiets kopen en een spel van Brandweerman Sam.

Het filmpje waar Boji zijn mooie prijs krijgt, vind je hier.

Dit artikel werd geschreven door Kim Buitenhuis.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Gerben wint prijs met zijn eerste gedicht of Belangrijke tv-prijs voor Anti Pest Club.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Superlief zou eigenlijk iedereen moeten doen. Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.