miereneter geboren

Geboren: een reuzenmiereneter(tje)

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Een reus is-ie nóg niet. Maar de reuzenmiereneter die afgelopen weekend in GaiaZoo in Kerkrade is geboren, doet het wel reuzegoed.

Supertrots zijn ze in de Limburgse dierentuin. Papa en mama reuzenmiereneter wonen pas sinds vorig jaar in GaiaZOO en hebben nu al voor een jong gezorgd.

Niet zo handig

Even spannend was het nog wel, want het mierenetertje bleek er niet met zijn snuitje eerst uit te willen maar met zijn staart. En dat is bij een bevalling niet zo handig. 

De dierenarts werd er snel bij geroepen, maar toen was het kleintje al geboren. Gezond en wel.

Scherpe klauwen

Kort na de geboorte kroop de kleine miereneter op moeders rug. Met zijn scherpe klauwen houdt hij zich vast aan haar vacht.

In de natuur zitten miereneterbaby's daar meestal tot ze ruim een half jaar oud zijn. Lekker veilig, want de kleuren van de vacht van de baby lopen door in die van de moeder: perfecte camouflage!

Geen tanden

Jonge reuzenmiereneters drinken zes maanden lang moedermelk. Maar omdat het jong zo goed verstopt zit, kunnen de verzorgers van de dierentuin niet goed zien hoeveel moedermelk de baby binnenkrijgt. Daarom wegen ze hem regelmatig en zo konden ze ook meteen zien dat het jong een mannetje is.

Over een maand of twee gaat de kleine miereneter ook insecten eten. Dat moet hij zonder tanden doen, want miereneters zijn een van de weinige zoogdieren die geen tanden hebben!

Altijd op de hoogte blijven van het leukste dierennieuws? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

aaah! wat schatig Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.