Net geboren koekoeksjong te volgen via webcam

Koekeloeren naar koekoeksjong

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Koekoek, daar ben ik! Het koekoeksjong dat in Nijmegen op pinkstermaandag uit het ei kroop wil graag beroemd worden! Het jong wachtte net zo lang totdat de camera's die op het nest waren gericht aangingen en liet zich toen pas zien. En jij kunt meekoekeleren via de webcam.

Elk jaar kun je via de webcams van de Vogelbescherming meekijken in de nesten van verschillende vogels. Maar gluren naar een pasgeboren koekoek kon nog nooit. Tot afgelopen zondag. Toen gingen de camera's aan en een dag later kroop het jong uit het ei.

Lekkere hapjes

Zodra de eierschalen uit het nest gekieperd waren, kwamen de ouders aanvliegen met lekkere hapjes voor het koekoeksjong. En dat terwijl het helemaal niet hun eigen kuiken is! Moeder koekoek doet namelijk niet aan nesten bouwen en legt haar ei lekker makkelijk in het nest van een andere vogel. In dit geval het nest van een karekiet. En die zorgt gelukkig goed voor de gast.

Kleine karekiet

Het koekoeksjong moet inmiddels wel de aandacht van zijn karekietouders delen met een klein karakietje dat gisteren aan het eind van de dag ook uit het ui kroop. Omdat de kuikens nog zo klein zijn en vader en moeder bijna constant het nest bewaken is dat nog wel moeilijk te zien.

Zelf kijken? Dat kan hier!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind dit zo schattig!!!
ik vind het niet echt leuk om de hele dag naar de vogels te kijken...
maar even kan wel toch??
gewoon leuk om te zien en kijk hoe leuk om het te zien!!
dit zie je ook niet elke dag een koekoeksjong uit broeden!!
maar iedereen heeft er een eigen mening over vind ik!!
iniedegeval ik vind het top!!
doei!!
groetjes jeremias van wijk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.