dieren tellen

Eén, twee… veel pinguïns!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Heb jij weleens geprobeerd een groep rondduikelende pinguïns te tellen? Best lastig! De verzorgers in de dierentuin van Londen proberen deze week álle beestenbewoners te tellen.

Met hoeveel zijn we eigenlijk? Dat wil de baas van de London Zoo weten aan het begin van elk nieuw jaar. Dus zijn álle verzorgers deze week opgetrommeld om alle dieren te tellen. Bewapend met opschrijfblokjes, camera’s en rekenmachientjes trekken ze door de dierentuin.

Geen makkie

De ene verzorger heeft het wat makkelijker dan de andere. Tijgers tellen is bijvoorbeeld een eitje. Maar bij de waggelende pinguïns wordt het al lastiger. En wat dacht je van de vissen?
dieren tellen

Truc

Het onderwaterteam heeft gelukkig een slimme truc: zij maken foto's van alle aquaria en gaan daarna rustig zitten tellen. Ook de insectenclub hoeft niet elk miertje te tellen. Zij rekenen per kolonie. Dat scheelt een hele hoop.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps