Panda's naar Ouwehands Dierenpark: Wu Wen en Xing Ya

6 weetjes: reuzenpanda's in Rhenen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Nog even geduld en dan landen morgenavond op Schiphol de twee reuzenpanda’s voor een lange logeerpartij in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Hoog tijd om de twee logeerberen wat beter te leren kennen! Wist je bijvoorbeeld dat…

-    het vrouwtje Wu Wen heet (Mooie Krachtige Wolk) en het mannetje Xing Ya (Elegante Ster)?

-    naast Ouwehands Dierenpark zeventien andere dierentuinen uit de hele wereld een pandapaar te leen hebben?

-    dat het berenduo maximaal 15 jaar blijft logeren?

-    als Wu Wen en Xing Ya een kleintje krijgen, deze ook niet voor altijd mag blijven? Na de leenperiode van vijftien jaar moet ook de baby weer ingeleverd worden bij de 'berenbieb'.

-    het pandapaar zo’n 700 kilo bamboe per week eet? En dan moet het ook nog de juiste soort bamboe zijn, want panda’s zijn kieskeurige eters. Een bedrijf in het Brabantse Asten levert het eten aan. Volgens de directeur van het bamboebedrijf heb je om de twee bijzondere beren te voeren ongeveer vier voetbalvelden met planten nodig.
Panda's naar Ouwehands Dierenpark Wu Wen en Xing YaXing Ya een jaar geleden in China. Deze bamboestengel gaat er wel in!

-    de twee logeerberen van buiten best veel op elkaar lijken, maar van binnen flink verschillen? Dat ontdekten Ouwehands-verzorgers Brenda en Marga die vorig jaar in China op pandastage gingen. Zij vertelden aan Kidsweek dat Xing Ya graag stoer doet en een echt uitslovertje is. Wu Wen is eigenlijk het tegenovergestelde: een beetje verlegen type dat graag de kat uit de boom kijkt. Maar ook graag zelf in een boom klimt.

via GIPHY
Deze soortgenoot van Wu Wen is ook gek op boompje klimmen.

Nieuwsgierig hoe het gaat met de panda’s? Ze zijn waarschijnlijk pas in mei te zien, maar Kidsweek-dierenredacteur Bouwien gaat woensdagavond al op visite, dus we houden je op de hoogte via de site en de krant van volgende week!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik zag dit ook op de televisie in Sydney! ( Australië) Alleen konden de presentators niet " Rhenen" uitspreken.... Ze zijden "rennen"! Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.