De Weerwolf in Walibi Belgiè

Bevers brengen 'De Weerwolf' in gevaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

Het Belgische pretpark Walibi heeft last van bevers. Een houten achtbaan dreigt door het knaagwerk van de dieren in gevaar te komen! Daarom moeten de bevers weg, vindt het pretpark. Maar daar is niet iedereen het mee eens.

Nee, de bevers in Walibi knabbelen niet aan de houten achtbaan zélf. Maar ze knagen wel aan bomen in de buurt van de achtbaan. Sommige bomen dreigen daardoor om te vallen. En dat zou gevaarlijk zijn voor de bezoekers van het pretpark.

In het bijzonder is de houten achtbaan De Weerwolf in gevaar. De pretparkmedewerkers vrezen dat als er niets gedaan wordt, er een boom op de baan kan vallen. Levensgevaarlijk, natuurlijk.

Daarom wil het pretpark de bevers verjagen. Of beter gezegd: doden. Dat is volgens hun de enige oplossing.

Bevers in Walibi België

Maar veel mensen zijn het daar niet mee eens. Want bevers zijn beschermde dieren en mogen niet zomaar een kopje kleiner gemaakt worden! Bovendien zou het weghalen van de bevers weinig zin hebben: er kunnen altijd weer andere bevers komen.

Wat het pretpark gaat doen is nog niet duidelijk. Een dierenpark in België heeft aangegeven de bevers wel op te willen vangen. Dan zou De Weerwolf gered zijn - voorlopig, tenminste.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps