nieuwe lijst met verboden huisdieren

Dag huisbeer, doei troeteljakhals

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Staat er een poolvos op jouw verlanglijst? Of droom je al jaren van een rode reuzenkangoeroe? Vergeet het maar. Vanaf 1 juli mag je die dieren niet meer als huisdier houden.

Dat heeft de overheid deze week besloten. In Nederland mocht je tot nu toe 276 typen dieren thuis hebben. Komende zomer worden 153 beesten van die lijst verboden. Omdat het te zielig voor ze is. Of omdat ze gevaarlijk voor hun baasjes kunnen zijn. Op de verboden lijst staan onder andere de bruine beer, de jakhals, de rode reuzenkangoeroe, de poolvos en het rendier.

Geen jonkies

Wie nú al een Rudolf in zijn tuin heeft staan, mag hem gewoon houden totdat-ie doodgaat. Wel moet je melden dat je een ‘verboden huisdier’ hebt. En je huisdier mag geen kleintjes meer krijgen.

Wil je toch graag iets specialers dan een kat of een cavia? Geen nood: er staan nog een boel bijzondere beesten op de lijst die je wél als huisdier mag hebben. Wat dacht je van een Amerikaanse rotseekhoorn, een dromedaris of een waterbuffel?

Huisdierentest
Weet jij welke dieren huisdieren zijn? Doe de test

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het goed dat ze dit doen want ze kunnen en gevaarlijk zijn voor hun baas je en omdat het zielig is want normaal leven ze gewoon in het wild.

ik snap het niet

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.