Mieren

Dit is waarom bomen van mierenpoep en -plas houden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Dat mieren nuttige beestjes zijn, weet je misschien wel. Zo eten ze schadelijke insecten op en sjouwen ze plantenzaden van hier naar daar. Maar wist je ook dat zelfs hun poep en plas ergens goed voor is?

Het klinkt misschien een beetje vies, maar bomen zijn maar wat blij met de poep en plas van de kleine beestjes. Onderzoekers uit Denemarken hebben dat nu ontdekt. De uitwerpselen die mieren op boomblaadjes achterlaten, zijn als voedsel voor de bomen.

Meststoffen

Dat komt omdat in die poep en plas meststoffen zitten. Daar kunnen bomen goed van groeien. Bomen waar mieren zijn (of zijn geweest) hebben meer takken en bladeren dan bomen zonder die krioelende kriebeldiertjes. Dus vies of niet vies: hoe meer mierenpoep en mierenplas hoe beter!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Nieuwe dieren ontdekt in Amazone of Waarom ruikt regen zo lekker?

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het klinkt niet heel frid Vraagtzichaf Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.