eendjes voeren

'Eendjes voeren moet verboden worden'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kim Einder
Kim
Einder

Hoe vaak heb jij vroeger de eendjes gevoerd? Misschien doe je dat nog steeds. Maar als het aan een politieke partij in Utrecht ligt, wordt het in die stad verboden. 

De Partij voor de Dieren heet niet voor niets zo: ze wil dieren helpen. En de beestjes zijn niet gebaat bij brood.

Geloof
In de stad worden soms hele broden tegelijk gedumpt door mensen die van hun geloof geen eten mogen weggooien en het daarom aan de dieren geven. Maar ook wat restjes brood kunnen al slecht zijn. Niet omdat brood nou zo gevaarlijk is, maar omdat een eend met een volle maag vaak niet genoeg plantjes en visjes eet. Die heeft het wel nodig om gezond te blijven.

eend brood voeren

'We willen niet alleen het dumpen van broden verbieden, maar ook het voeren van brood aan vogels', vertelt een raadslid aan nieuwsite DUIC. 'Eenden worden gemiddeld twintig jaar oud, maar door het vele brood worden ze maar vier of vijf.' 

Verbodsbord
Morgen zet de partij een verboden-te-voeren-bord neer op de Timorkade, een plek waar veel brood wordt gedumpt. Maar of er echt in heel Utrecht een verbod komt, is nog maar de vraag.

Foto's Flickr: Micky_Liam en Darren Stygle

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

oneens. De politie moet hier opletten niet wij omdat wij de eenden gewoon eten geven, en de mensen met hun geloof dan moeten we hun dan laten stikken. Vraagtzichaf Blij Duimomlaag Juichen Duimomhoog Rentweg Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps