Foto: Pixabay

Eerste visarendjes in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

In de Biesbosch gaat nu vást beschuit met muisjes rond. In het natuurgebied zijn namelijk visarendjes uit hun ei gekropen! Heel onverwacht was het niet, want de boswachter had ze allang in de smiezen. Maar het bijzondere is dat er nooit eerder visarendjes zijn geboren in Nederland! 

Het was een spannend jaar voor boswachter Thomas. Dat schrijft hij in zijn blog. De boswachter hield de visarenden al een hele tijd in de gaten. Van de balts, tot hun gesleep met takken en het paren, hij heeft alles gezien. Nu is het eindelijk gebeurd: de kleine arendjes zijn uit het ei gekropen!

Trekvogel
De visarend is een trekvogel. Normaal gesproken broedt-ie in Noord- en Oost-Europa en overwintert hij in Afrika. Nederland gebruikt hij hooguit als tussenstop. Tot nu. Boswachter Thomas is enorm blij. ‘Het zegt echt iets over hoe goed en groot het gebied is’, zei hij tegen NOS.

Niet te zien
De kleintjes zijn nog niet te zien. Dat duurt nog een week of drie. Pas dan weten we ook hoeveel het er precies zijn.

Wist je dat…
- De visarend een stuk kleiner is dan de zeearend? Die ziet er zo uit:

Foto: Wikipedia

- De visarend bidt voor het eten? Hij hangt lang op dezelfde plek door zijn vleugels snel te bewegen. 
- De Biesbosch al kunstnesten neerzette voor de visarend? Maar iedere keer werden die ingepikt door nijlganzen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsAppof neem een proefabonnement op de papieren krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook