Foto: Pixabay

En wie maakt de bak schoon?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Met de hond naar het park of je konijn vers stro geven. Als je geen huisdier hebt, sta je waarschijnlijk te springen om dat te doen. Terwijl kinderen mét een huisdier dat juist niet zo leuk vinden. 

Het is vandaag Dierendag. Grote kans dat jij jouw huisdier een extra knuffel geeft, maar een schoonmaakbeurt zit er waarschijnlijk niet in, blijkt uit het Dierendag-onderzoek van Kidsweek onder 521 kinderen. Maar 6% van de ondervraagde kinderen mét een huisdier zegt verzorgen het leukst te vinden. Bijna de helft wil liever met het beest knuffelen. ‘Ik heb twee katten. Toen ik ze nog niet had leek het me zo leuk om ervoor te zorgen, maar nu heb ik daar soms gewoon even geen zin in’, vertelt Olivia (10)

Geen huisdier

Acht van de tien kinderen die geen huisdier hebben, willen dat wel graag maar mag dat niet van zijn of haar ouders. Renske (9) wil het liefst een hond. ‘Ik wil graag voor een dier zorgen, daarom laat ik de hond van mijn opa en oma weleens uit’, vertelt ze. 

Paradijs voor je konijn

Volgens Corina Haverlag van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG) is het zorgen voor een dier ook belangrijk. ‘Je leert zorgzaam te zijn. Daar heb je later ook veel aan.’ Haverlag heeft ook een tip om het verzorgen leuker te maken: ‘Maak bijvoorbeeld een paradijsje van het hok door het leuk in te richten. Dan wordt je dier blij en dat is voor jou ook leuk om te zien.’

Wat doe je als je geen huisdier mag? Hier vind je vijf tips. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Zo krijg jij een egeltje in je tuin of Voortaan naar Ikea voor je huisdier.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik heb een konijn en vaak heb ik ook geen zin om het hok te verschonen. maar met hem spelen en knuffelen is WEL leuk Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.